自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

有無JM無病都會帶口罩?之前病,日日都帶口罩,而家病好,有時都會帶口罩,有人會問我係咪病,我會答佢病未清所以帶。

其實帶咗口罩,少左好多同事煩我,同埋免了好多「假笑」,有時迫住自己笑真係好辛苦。

珍珠宮

我會
不過係撘地鐵、坐車時
太多人冇公德心
咳到死死下都唔掩口

返到公司會除低

wcpcelia    發表於 19-3-27 15:38
wing_tt    發表於 19-3-27 14:37

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我日日返工搭車都帶, 安心D,
自己抵抗力差

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

如果同事係咁咳唔肯戴, 我都會戴。
但無事無幹唔會戴。
搭車都係睇情況, 如果周邊有人係咁咳, 我會戴。

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

二小姐 發表於 19-3-27 14:11
有無JM無病都會帶口罩?之前病,日日都帶口罩,而家病好,有時都會帶口罩,有人會問我係咪病,我會答佢病未 ...

.

子爵府

減齡達人勳章

返放工時間搭車會帶
咁多人逼住一個空間好易傳染

大宅

回覆 二小姐 的帖子

我都係就算冇病都慣左戴口罩,一來天生黑臉可以避免好多誤會亦可避免好多野如唔洗化妝/同人吹水應酬等等,而且心理上覺得舒服些不過主要係返工收工先會(免得被同事忽然關心
歡迎歡迎

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

到!搭車啲人太痴線,淨係排緊隊已經有幾個咳緊,今日仲有人喺我隔離打幾個大乞痴,全部冇帶口罩。如果我冇帶,我會嬲到發癲

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我坐地鐵一定戴,喺公共場所如果左右隔離有人傷風、咳,我都會即刻戴返保護自己。

大宅

如果身邊有人狂咳
同明知佢係病又唔帶口罩
我就會保護自己

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我有鼻敏感,出街好多時會戴,尤其係等巴士時一定戴,唔戴會好痛苦

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我會,,由其搭車同多人既地方

大宅

我會
不過係撘地鐵、坐車時
太多人冇公德心...

侯爵府

我係最近病未清,帶口罩有感,遮住面幾方便真係唔洗成日keep住笑否則俾人話黑面,又唔洗化妝。

坐車而家都多數帶,上次坐飛機,勁多人咳,我都有帶
8-)

男爵府

二小姐 發表於 19-3-27 14:11
有無JM無病都會帶口罩?之前病,日日都帶口罩,而家病好,有時都會帶口罩,有人會問我係咪病,我會答佢病未 ...

巴士地鐵一定用口罩

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

撘地鐵或公共交通都會戴

wing752    發表於 19-3-28 20:57

大宅

我會 因為我有鼻敏感 好易人多就有鼻水咳
索性用口罩咳夠皮

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

坐車戴

象牙宮

搭車會戴,好憎d無公德心人係咁咳。

男爵府

回覆樓主:

撘車必帶

首頁

尾頁

跳至