3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

民房

現時5歲有蛀牙邊間牙科便宜可介紹兒科齒科有無較便宜

別墅

2019新春慶豚圓

Kithan 發表於 19-3-28 10:48
現時5歲有蛀牙邊間牙科便宜可介紹兒科齒科有無較便宜

5歲有蛀牙,基本上無牙醫會睇。 除非係專睇小朋友嘅診所。我囡嗰時4歲蛀咗8隻牙 搵咗好多e生,都建議同佢睇專睇小朋友嘅牙醫。

最終1000蚊補1隻。補咗8000蚊

民房

回覆 steven1110 的帖子

請問邊間

別墅

2019新春慶豚圓

Kithan 發表於 19-3-30 19:57

請問邊間

尖沙咀滙兒

別墅

2019新春慶豚圓

Kithan 發表於 19-3-30 19:57

請問邊間

尖沙咀滙兒

別墅

steven1110 發表於 19-3-30 21:18
尖沙咀滙兒

請問補得好嗎?補完會甩嗎?小朋友如何能坐定定補?

別墅

2019新春慶豚圓

Snowfly 發表於 19-4-11 17:41
請問補得好嗎?補完會甩嗎?小朋友如何能坐定定補?

唔會甩丫。上個月去咗覆診,個牙醫話佢keep得好好。

佢哋係3個姑娘加1個牙醫服役一個小朋友丫。我覺得好有愛。我小朋友完全坐得定。佢哋同小朋友講,依家數10聲俾牙醫姐姐丫。如果10聲裡你要郁要擧手嗨。唔係又要重頭再嚟加啦。咁佢又ok嗨
啲姑娘純粹係哄下佢,同埋訓低後頭頂有個電視機,會問定小朋友想睇乜先。根住俾副眼鏡佢戴,佢哋小朋友自己揀顏色嘅。根住佢就好聽話了。

別墅

steven1110 發表於 19-4-11 17:46
唔會甩丫。上個月去咗覆診,個牙醫話佢keep得好好。

佢哋係3個姑娘加1個牙醫服役一個小朋友丫。我覺得好 ...

你好呀, 請問你睇邊位醫生,定係由佢選,我都想同我仔仔轉醫生, 我仔睇開嗰個醫生越睇越hea,thx

別墅

2019新春慶豚圓

karensee 發表於 19-4-12 11:06
你好呀, 請問你睇邊位醫生,定係由佢選,我都想同我仔仔轉醫生, 我仔睇開嗰個醫生越睇越hea,thx
...

嗰度得1個女牙醫加咋。所以佢每日做症唔多加。1個鍾睇1個小朋友。所以直接打電話上去約就可以了。

別墅

steven1110 發表於 19-4-12 12:22
嗰度得1個女牙醫加咋。所以佢每日做症唔多加。1個鍾睇1個小朋友。所以直接打電話上去約就可以了。
...

唔該曬

大宅

steven1110 發表於 19-3-30 18:47
5歲有蛀牙,基本上無牙醫會睇。 除非係專睇小朋友嘅診所。我囡嗰時4歲蛀咗8隻牙 搵 ...

補咁多隻牙,阿囡好叻呀。請問有落麻醉藥/搽麻醉藥?

大宅

2019勳章

5歲小朋友要睇牙醫, 如果蛀得唔深加上小朋友定既, 可以搵普通牙醫補牙, 都係幾百。如果唔得先睇兒童齒科醫生。你可以上網搵, 香港唔係好多兒童齒科醫生。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊