家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

衣服被衣物柔順劑染了其他顏色怎辦?

我已再洗了很多次,還是不成功。

男爵府

好媽媽勳章

Re: 衣服被衣物柔順劑染了其他顏色怎辦?

電話:23832803
地址:香港荃灣沙咀道62號環球實業大廈7樓A座

你可打去購買一盒去污軟膏(可送貨)

用途 去除各種精製絲綢,棉布,毛料以及化織,成衣上所沾之困難油污如原子筆漬,口紅,油污,礦油,植物油及泥土污跡等

用法 先在污漬處沾以清水
塗上去污軟膏
將布料污跡處互搓或輕刷
用水沖洗

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

你呢隻可能用花王彩漂(粉狀)應該洗得甩!! 先洗濕件衫, 再倒層厚厚地響汚積上, 再晒小小水落D彩漂粉度等佢變成一'Pet',等起碼15分鐘, 未甩晒就等耐d添!

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

ywpw,
首先多謝你回應我怎樣洗甩箱頭筆痕個topic,但我想問你提及果盒去汚膏咩價錢呀?? 一盒會唔會好多支架?? 我個囡件校服都係幾10蚊, 唔知會唔會妹仔大個主人婆?!

ywpw 寫道:

用途 去除各種精製絲綢,棉布,毛料以及化織,成衣上所沾之困難油污如原子筆漬,口紅,油污,礦油,植物油及泥土污跡等

塗上去污軟膏
將布料污跡處互搓或輕刷
用水沖洗

男爵府

好媽媽勳章

唔好客氣, 有大有細, 我買左細$12 一枝, 最小買12枝, 或你搵人一同買......

penpen 寫道:
ywpw,
首先多謝你回應我怎樣洗甩箱頭筆痕個topic,但我想問你提及果盒去汚膏咩價錢呀?? 一盒會唔會好多支架?? 我個囡件校服都係幾10蚊, 唔知會唔會妹仔大個主人婆?!

[quote]
ywpw 寫道:

塗上去污軟膏
將布料污跡處互搓或輕刷
用水沖洗

[/quote]

男爵府

oceanid 寫道:
我已再洗了很多次,還是不成功。

咪衣物柔順劑會令衣服染色呀 咁有無人知邊隻色唔可以落衣物柔順劑一齊洗呀???

首頁

尾頁

跳至