親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

乞丐方面其實近Euston, St Pancras, King Cross station 周圍都有, 周街都是尿味,便便都見慣不怪,但其實倫敦其他旺區,地鐵站及超市門口都常有乞丐,king cross 條街較多垃圾,尤其清晨

大宅

回覆 elanelan 的帖子

正住緊king cross,感覺地點比較方便(因為有經過另外一間),早餐有驚喜,我地巳連續食了5日,其實早餐來來去去都係嗰D野,不過幾好食,朝早起身帶住小朋友食少少野先去玩都幾吾錯。另我們始終喜愛東南亞食物,附近有東南亞餐廳,泰國菜……乞丐流浪漢都幾多,第一日有問我地要錢,吾理佢就冇野,後來我在各景點都見有。不過,安全起見我地通常9pm前未天黑便回酒店!

男爵府

LokYauYau 發表於 19-3-29 00:59

我住3人床房,有一個28吋及26吋喼都可平放容納到,但若長 ...

請問酒店早餐幾點到幾點?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

見大家介紹都係在king cross, 想問下如住london eye的premier inn county hall, 出入方便嗎?

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 19-9-5 08:33
見大家介紹都係在king cross, 想問下如住london eye的premier inn county hall, 出入方便嗎?
...

Hi 記得我嗎 請問你在哪個網站睇PI酒店?唔知點解我search 暑假任何日子的 3人房酒店都係full

你幾時去英國,買左機票未呀?

大宅

好媽媽勳章

maymamayma 發表於 19-8-18 05:23
回覆 elanelan 的帖子

正住緊king cross,感覺地點比較方便(因為有經過另外一間),早餐有驚喜,我地巳連續 ...

請問king cross 附近多唔多中國菜/港式餐廳?thx

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cowboybaby 發表於 19-9-17 11:22
Hi 記得我嗎 請問你在哪個網站睇PI酒店?唔知點解我search 暑假任何日子的 3人房酒店都係full :qu ...

記得,去開旅行又間唔中傾過計都記得

你又係計劃暑假去? 我都係呀,已買機票,要經瑞士轉機

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-9-17 11:22
Hi 記得我嗎 請問你在哪個網站睇PI酒店?唔知點解我search 暑假任何日子的 3人房酒店都係full :qu ...

官網已有得訂房

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 19-9-17 11:39
記得,去開旅行又間唔中傾過計都記得

你又係計劃暑假去? 我都係呀,已買機票,要經瑞士轉機

係呀暑假,想去英法,咁你去埋瑞士?仲去其他國家嗎?

原來要官網,我通常search酒店網,咁你book左邊間酒?

我開始搜集資料咋,乜都未book

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-9-17 13:18

原來要官網,我通常search酒店網,咁你book左邊間 ...

我係倫敦入,荷蘭走,唔可以停瑞士

我hold左premier inn king cross 同county hall, 仍未決定,因為太遠期,行程都未諗

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-9-17 13:18

原來要官網,我通常search酒店網,咁你book左邊間 ...

我見倫敦方便又住到4人的酒店唔平,premier inn 各方便都唔錯

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 19-9-17 13:36
我見倫敦方便又住到4人的酒店唔平,premier inn 各方便都唔錯

其實family room係咪都有分3人房和4人房?我search 3人家庭房, 相中係一張雙人床和一張很窄的sofa 床,點訓呀

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-9-17 14:05
其實family room係咪都有分3人房和4人房?我search 3人家庭房, 相中係一張雙人床和一張很窄的sofa 床,點 ...

我唔清楚4人房係咪加2床

大宅

cowboybaby 發表於 19-9-17 14:05
其實family room係咪都有分3人房和4人房?我search 3人家庭房, 相中係一張雙人床和一張很窄的sofa 床,點 ...

我住過Premium Inn Earl Court 三人房,張單人床不算太細,阿仔15歲也冇話床迫,如果2大2小,family room應該會有2張單人床和1張雙人床。

大宅

回覆 cowboybaby 的帖子

車站對面有間叫桌桌既港式餐廳,$合理, 洋州炒飯, 星州米都有……酒店向後行有間東南亞餐廳都好食

大宅

我2大2小(10 and 15yrs) 住family room 係一張大床2張單人,仲開到2大1小行李箱都有位行,比我想像中大,唯一吾好係冇雪櫃

珍珠宮

maymamayma 發表於 19-9-17 22:28

車站對面有間叫桌桌既港式餐廳,$合理, 洋州炒飯, 星州米都有……酒店向後行有間 ...

你在倫敦全程住premier inn king cross嗎?

珍珠宮

maymamayma 發表於 19-9-17 22:33

我2大2小(10 and 15yrs) 住family room 係一張大床2張單人,仲開到2大1小行李箱都 ...

你今年暑假都係倫敦入荷蘭走? 8卦問下機票幾錢?

我都係,預7日倫敦,6日荷蘭

大宅

回覆 Lqueenie 的帖子

係呀,通常每個地方盡量只住一間酒店,不喜歡搬來搬去,呢間貪佢交通方便,尤其是最後一日坐eurostar,起身推住行李過2條馬路便可!

大宅

回覆 Lqueenie 的帖子

坐星航係星加波轉機,倫敦入荷蘭走,3大1小 total ~22000

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊