單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

想問我同個衰佬分開左(未结婚),又有左以經5個月,已有1個1歲女女,女女出世時張出世纸係我簽既,但宜家女女跟我,初時以備不時之需,所以影印咗出世紙係衰佬媽媽到,宜家我想自己同兩個小朋友申請公屋,但原來佢媽媽已經快手快腳幫衰佬同女女申請,佢話可以比返女女跟我申請,但佢哋遞咗表點樣先至可以取消?

複式洋房

太羅 發表於 19-3-29 05:19
想問我同個衰佬分開左(未结婚),又有左以經5個月,已有1個1歲女女,女女出世時張出世纸係我簽既,但宜家女 ...

佢可以親身or交份取消申請嘅文件就可以,如果係我,我會要求佢親身上去房處取消

複式洋房

2019新春慶豚圓

mi_kwan_ 發表於 19-3-29 08:13
佢可以親身or交份取消申請嘅文件就可以,如果係我,我會要求佢親身上去房處取消
...

我都想知邊到可以攞份文件?

複式洋房

yiphaulaam 發表於 19-3-29 08:45
我都想知邊到可以攞份文件?

房處網業有得download

複式洋房

想問我同個衰佬分開左(未结婚),又有左以經5個月,已有1個1歲女女,女女出世時張出世纸係我簽既,但宜家女 ...

正常妳無註冊結婚,政府保障權益係歸媽媽所有,我拎特區護照時,職員講明我知護照不可以其他人代拎

會約接見,接見時妳可同樂富職員講翻件事

大宅

回覆 太羅 的帖子

Copy 都申請到@@, 收嗰個職員都好有問題喎

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我個時比COPY佢,但佢都要睇埋正本的...

你大可以去房署問同埋口講會報警因為佢地未經你的批准,私自去申請,也同時話告埋個職員疏忽...佢地一定好驚,好快幫你處理...
因為你有女女的撫養權...而你又己離問了個C6了..

大宅

你好呀,想問對方有冇比生活費個女?如果有,佢都可以加女女名義申請,當然佢要問過你在先的情況下先可.
另外我知申請屋,是可用共同撫養理由,雙方都可加女女名去拎父女及母女的公屋,去開房署你可問問!
希望幫到你

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

始終佢哋未派屋,直接去房署問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊