夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019勳章 大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

anna59 發表於 19-3-31 12:59
回覆 hate3party 的帖子

可能佢升左職,壓力大左,-個人揾,四個人使,佢婚前試過出軌,咁你更加要盡快揾 ...

我都唔想忍,但。。。條路唔知點行,之前都睇過求職,人工好d既我肯學,但人地唔肯請,如果萬鬆d同我依家pt唔差得遠,又覺得無需要轉。。所以依家無力感好重
36日咋...緊張緊張

翡翠宮

2019新春慶豚圓

hate3party 發表於 19-3-31 13:04
唔係想唔搵,只係我唔知仲可以做咩,如果依家餐廳轉全職,都係比依家多3千幾,好似無咩意思,仲要長左時間 ...

慢慢諗囉, 又唔係話而家要離婚, 點都唔好只靠佢.

子爵府

2019勳章 大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Nancy20090615 發表於 19-3-31 13:09
慢慢諗囉, 又唔係話而家要離婚, 點都唔好只靠佢.

都係,依家儲多d私己先,再睇啱有工就轉
36日咋...緊張緊張

公爵府

2019新春慶豚圓

份兼職有冇機會轉全職?無的話就慢慢吓先,不過,時間越耐,揾到岩嘅機會越細,當初是否佢叫你resign

子爵府

anna59 發表於 19-3-31 13:32

份兼職有冇機會轉全職?無的話就慢慢吓先,不過,時間越耐,揾到岩嘅機會越細,當 ...

可以轉不過轉左比依家多3000左右
當初佢無做野係我返工,因為托b關係就無再做全職工作直到依家啦
36日咋...緊張緊張

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

hate3party 發表於 19-3-30 22:23
由拍拖到結婚15年話長唔長,話短唔短,但c6性格越黎越差,到底係我太童話化唔貼地,成日想個老公sweet D, ...

點解淨係對你係咁? 你好林? 特別好蝦?

公爵府

2019新春慶豚圓

男人要威要面, 以為當眾鬧另一半, 發佢脾氣就好叻, 將來有病就吾理佢

公爵府

2019新春慶豚圓

咁佢搵好多錢?

子爵府

Solarflare 發表於 19-3-31 14:07

對同住既屋企人係差d,尤其老婆
36日咋...緊張緊張

子爵府

anna59 發表於 19-3-31 15:00

咁佢搵好多錢?

唔係多,夠食住著囉,我又無咩名牌引,洗費有限
36日咋...緊張緊張

男爵府

hate3party 發表於 19-3-31 18:02
對同住既屋企人係差d,尤其老婆

有冇反抗?
佢點你做野, 咪比說話佢聽, 叫佢有手有腳自已做。
佢發老脾, 你咪發更大老脾, 同佢吵。
千祈唔好佢發老脾, 你反而對佢仲好左 (因怕佢再發顛), 咁會變相鼓勵佢發多啲脾氣..

子爵府

hate3party 發表於 19-3-30 22:23
由拍拖到結婚15年話長唔長,話短唔短,但c6性格越黎越差,到底係我太童話化唔貼地,成日想個老公sweet D, ...

我老公同你果件差不多, 只識發皮四, 不過又無當我工人咁, 因我都會爆, 婚姻其實講專重同平衡, 你做partime, 無左佢唔得, 我做全職係佢無左我唔得, 所以女人一定要有錢, 有錢有底氣, 無錢就.....

子爵府

Solarflare 發表於 19-3-31 14:07

我男人淨對媽媽同老婆發火, 蝦愛佢的人, 叫佢食屎啦

子爵府

micsin 發表於 19-3-31 18:46
我男人淨對媽媽同老婆發火, 蝦愛佢的人, 叫佢食屎啦

哈哈,係呀,說出重點
之前同佢媽住,成日都喝佢亞媽
36日咋...緊張緊張

子爵府

micsin 發表於 19-3-31 18:44
我老公同你果件差不多, 只識發皮四, 不過又無當我工人咁, 因我都會爆, 婚姻其實講專重同平衡, 你做partime ...

錢既重要性
36日咋...緊張緊張

大宅

紀律部隊?

子爵府

english1221 發表於 19-3-31 19:59
紀律部隊?

唔係呀,返96既寫字樓工
36日咋...緊張緊張

複式洋房

hate3party 發表於 19-3-31 21:52
唔係呀,返96既寫字樓工

好多做管理,上左位既男人佢工作點好都係另一面,真正一面自己家人先會見到,我以前有個ex,人前係好好先生,但一齊2年佢雖對我無微不至,但一有事發皮四,就完1次2次就變本加厲,後來計劃結婚前半年,中係發皮氣時打我,令我好後悔因爲愛而太遷就一個人,後來分手,ex去左睇心理醫生,先知有燥鬱症,所以您要好令自己獨立左先,甘之後行既路會更果斷!加油

子爵府

明白你現在的難處。但有否諗過,突然有一日,佢出面有女人主動叫離婚,d 仔都可能判比佢。好現實,有經濟能力先有say. 睇唔到佢有幾愛你,但你人生受佢掌控,會開心?可唔可先趁空閒,自我增值或學門手藝,幫自己舖返條工作路先。否則,一世忍。

子爵府

yuliyasmile 發表於 19-3-31 22:31
好多做管理,上左位既男人佢工作點好都係另一面,真正一面自己家人先會見到,我以前有個ex,人前係好好先生 ...

咁同你情況好似呀 我都要諗辦法引導佢去睇醫生先
36日咋...緊張緊張

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊