夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Deleted

子爵府

畀面勳章

點解你知得咁清楚?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

babychan888 發表於 19-3-30 22:38
有d男人真係好賤,christian 乜乜乜,但背妻溝女,趁出差带女上床,fb又哂家庭樂,究竟d男人仲愛唔愛老婆? ...

……

男爵府

回覆 jeremylui83 的帖子

我朋友老公,有1仔1女,仲搞,ibanker 喎,成日fb 講主耶稣

子爵府

畀面勳章

咁點解你會知得咁清楚?你話佢背妻偷食,佢老婆都蒙在鼓裡,點解你又會知佢點偷食?

水晶宮

jeremylui83 發表於 19-3-30 22:52
咁點解你會知得咁清楚?你話佢背妻偷食,佢老婆都蒙在鼓裡,點解你又會知佢點偷食? ...

同問

子爵府

你見到佢偷食

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

佢老婆知道?

子爵府

babychan888 發表於 19-3-30 22:46
回覆 jeremylui83 的帖子

我朋友老公,有1仔1女,仲搞,ibanker 喎,成日fb 講主耶稣 ...

有D人跟D唔跟D,邪教就係咁样来,他跟了大爱無限,但其他就。。。人總會有自私一面,把持不住,就利用所謂高尚,宗教來達到目的。
所以我們每个人都要多加思考,不能因外表太易相信所謂表面的事實,避免被人利用或傷害。

大宅

PTMCYS 發表於 19-3-31 07:51
有D人跟D唔跟D,邪教就係咁样来,他跟了大爱無限,但其他就。。。人總會有自私一面,把持不住,就利用所謂 ...

耶穌打九你?所以我乜都吾信?信自己愛自己?親生仔不如近身錢係嗎?

複式洋房

男人都未必信得過,最信對仔女

大宅

babychan888 發表於 19-3-30 22:38
有d男人真係好賤,christian 乜乜乜,但背妻溝女,趁出差带女上床,fb又哂家庭樂,究竟d男人仲愛唔愛老婆? ...

係咪樓主就係被賤男帶上床果個小三
唔係自己有份又點會咁緊張連出兩個Po
路人甲嘅話又點到你指指點點

soso1227    發表於 19-3-31 11:50

子爵府

stella^^ 發表於 19-3-31 08:27
耶穌打九你?所以我乜都吾信?信自己愛自己?親生仔不如近身錢係嗎?

我曾跟太太去了一個教, 教友熱情並希望我能跟隨這教, 但我問她的疑問都未能令我想通, 她便叫她的組長(好似更高的職位)來傳道我..... 但仍然不能令我想通.... 他們叫我先信, 不要問, 信左先, 並叫新來的人仕出去接受祝福, 我說我信神/尊重神, 但不代表要信傳教的人, 我要再多方面了解先, 現在未係時候.. 拒絕了.... 很多人望著我有點奇怪的眼光.

但太太就跟著他們出去, 當時我都有點生氣..... 回家時我問她, 妳找到要信他們的理由嗎? 她說只順應情況, 叫我不要太認真, 我當時都很生氣......

所以當時馬上想把供緊的樓加回我名(以前樓是我供, 沒有我名的), 之後了解了, 夫妻路上除了第三者外, 原來都有其他的危機令大家分開, 所以財產處理都要平衡最好, 不是不信對方, 但有時人是軟弱, 信錯人或信了邪教, 唔係另一方可以阻止的, 當給人騙去大部份財產, 就會令雙方感情破裂的很大原因了.... 而且老來沒有積蓄對雙方都不好, 危機是大的....

我了解這教仍是大教, 係正經/好教來, 是仔仔幼稚園的辦學宗教, 所以沒有阻止太太再參加他們聚會, 並由她帶仔仔參加. 但再參加了兩堂, 受不住他們的想思, 每次開始聚會, 說要抱抱隔離的弟兄姐妹, 我就頂不順想打人, 並說笑跟太太說, 我相信自己係魔鬼來.....

我當時唔想阻止太太, 係因為她做全職主婦時, 壓力太大, 思想有點迷網, 如果不給她參加, 缺口來了, 之後認識了更差的教, 就未必聽我講了, 所以都給她試.....

男爵府

PTMCYS 發表於 19-3-31 09:50
我曾跟太太去了一個教, 教友熱情並希望我能跟隨這教, 但我問她的疑問都未能令我想通, 她便叫她的組長(好似 ...

聽你描述你去的教會應該是靈恩派的教會如果是辦學團體是否靈x堂呢

大宅

PTMCYS 發表於 19-3-31 09:50
我曾跟太太去了一個教, 教友熱情並希望我能跟隨這教, 但我問她的疑問都未能令我想通, 她便叫她的組長(好似 ...
你好!事情怎樣發展下去?我都経歷過類似情況,不過我是你的角色,我都覺得我是魔鬼’不過我非常認同你那句 我信神、不過不代表要相信傳教的人!

瑪瑙宮

你知佢咁多野?? 出差帶女上床都知?

大宅

Iamawoman 發表於 19-3-31 10:22
你好!事情怎樣發展下去?我都経歷過類似情況,不過我是你的角色,我都覺得我是魔鬼’不過我非常認同你 ...
我自己是一個BB已領洗,由細到大都是在修會學校長大的人,所以比我先生明白宗教是甚麼一回事。我亦沒有阻止他,但幾次後他亦頂唔順那些弟兄姐妹的過份熱情,洗腦式的分享,
公式化的為別人祈禱 ,不是毎個人都適合吧!但無可否認,他們對某些人是有貢獻的,所以我不否定他們,只是自己不適應而已。

男爵府

Iamawoman 發表於 19-3-31 10:38
我自己是一個BB已領洗,由細到大都是在修會學校長大的人,所以比我先生明白宗教是甚麼一回事。我亦沒有阻止 ...

同你一樣~我一出世就已被領洗~由幼稚園到中學都是修會學校~所以順理成章就完成了初領聖體及堅振成為天主教徒~我所認識的天主教是比較溫和~到長大認識了一些基督教徒~有啲真係好進取~好積極叫你去教會~甚至有個仲叫我轉教添~我冇上過佢哋教會~但有聽過朋友經驗~個人都係覺得有啲太過熱情~同埋好多肢體碰觸~我唔太接受呢類型

珍珠宮

mingmama 發表於 19-3-31 12:17
同你一樣~我一出世就已被領洗~由幼稚園到中學都是修會學校~所以順理成章就完成了初領聖體及聖振成為天 ...

我直情被個 visitor 有婦之夫 疑似借用 攬攬之禮儀 「占便宜」 「吃豆腐」。不過那個全是英文人教會,我當年才20幾歲,只好問一位我信得過的基督徒姐姐,如何處理。對於一個帶有性冷感的我,自細又被人非禮多,我其實很懷疑我自己分辨這些肢體碰觸類型的能力,尤其是跨越文化的情理。
而家我大個女啦,我會在未發生之前說明:「I am sorry, I am not a hugger. 」「I don't feel comfortable to have physical touch.
而家我有我先生,好好,佢好有分辨這方面的智慧,我跟住佢出入,佢話得就得。佢話唔得就唔得。我好安心。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至