夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Iamawoman 發表於 19-3-31 10:22
你好!事情怎樣發展下去?我都経歷過類似情況,不過我是你的角色,我都覺得我是魔鬼’不過我非常認同你 ...

最後就只可說對不起,他給自稱魔鬼的人帶離了教,其實都只是說笑。

都係愛的力量影響了她,说出來很老土。。。如果我在港在家,太太很黐我的,她是小女人,我有時送他們去,自己在家做家務,公私事,有空會再接他們走。。太太这人某事情不夠坚持,我不参与,她又會想黐住我,可能她之後又無咩時間,又懶懒地又覺唔係咁合適掛,慢慢她又没有返了。。

男爵府

PTMCYS 發表於 19-4-1 07:24
樣貌一般, 有時覺得幾樣衰, 可能外表唔太殺傷力, 較為隨和友善, 所以有令人誤會的遭遇吧.....

但 ...

「本來以為最期待的劃面出現, 無死了, 卻又是自己一手推走, 有時我都幾瀟洒的」
呵呵有時有啲嘢係你嘅就整定係你的~可能天都知道呢個唔係你真命天女

大宅

PTMCYS 發表於 19-4-1 08:02
最後就只可說對不起,他給自稱魔鬼的人帶離了教,其實都只是說笑。

都係愛的力量影響了她,说出來很老土 ...

我的處理方法同你好相似,讓他自己去感受,結果亦是和你一模一樣。

大宅

Iamawoman 發表於 19-4-1 08:40
我的處理方法同你好相似,讓他自己去感受,結果亦是和你一模一樣。
...
女人相對簡單,感受到丈夫充份的愛,便不須外求吧!加上兒子,你太太真幸福

珍珠宮

Iamawoman 發表於 19-4-1 08:44
女人相對簡單,感受到丈夫充份的愛,便不須外求吧!加上兒子,你太太真幸福
...

佢太太有眼光,所以當年有醫生都唔揀。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

858D 發表於 19-4-1 08:56
佢太太有眼光,所以當年有醫生都唔揀。

Oic

子爵府

Iamawoman 發表於 19-4-1 08:40
...

我會預計这事情之後會否有能力作控制和扭轉,如果我覺得會失控或控制不到,立即強勢叫停,太太不認同都會跟,我會就后果負責。我就是这角色的人,就不能事事强勢話事,小事情就由她试试。。

好似仔仔教法那麼重要,我都讓了步,这几年在他們身邊觀察,一到机會便帶會正軌,人有時要比時間试,跌碰才了解,明白和成長的。

大宅

PTMCYS 發表於 19-4-1 11:20
我會預計这事情之後會否有能力作控制和扭轉,如果我覺得會失控或控制不到,立即強勢叫停,太太不認同都會 ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

jeremylui83 發表於 19-3-30 22:52
咁點解你會知得咁清楚?你話佢背妻偷食,佢老婆都蒙在鼓裡,點解你又會知佢點偷食? ...
係呀點解又甘清楚?

男爵府

PTMCYS 發表於 19-4-1 07:24
樣貌一般, 有時覺得幾樣衰, 可能外表唔太殺傷力, 較為隨和友善, 所以有令人誤會的遭遇吧.....

但 ...

關於我先生當時的處理方法~其實我係有啲理解的~嗰位小姐其實都幾纏人~我先生已經多翻拒絕佢都係鍥而不捨咁搵佢~直到我同我先生開始拍拖~約會期間都不時聽到呢個女仔打電話畀佢~可能因為咁惟有要用強硬的手段來解決吧

大宅

認識瑞士牛牛第一回

樓主潛咗水?

洋房

babychan888 發表於 19-3-30 22:38
有d男人真係好賤,christian 乜乜乜,但背妻溝女,趁出差带女上床,fb又哂家庭樂,究竟d男人仲愛唔愛老婆? ...
愛唔愛老婆我唔知, 但一定唔專重

子爵府

mingmama 發表於 19-4-1 16:33
關於我先生當時的處理方法~其實我係有啲理解的~嗰位小姐其實都幾纏人~我先生已經多翻拒絕佢都係鍥而不 ...

咁相信你們有原因既.....

妳令我聯想起, 我都試過好絕的拒絕人, 係做得好差, 好自責, 但寧願做衰人, 總好過到處留情.... , 講出來會比人鬧...

當時在ICQ 識女仔, 識了個澳門女仔, 她做酒店的, 係獨立/戶外型的人, 係正常人家來. 我當時單身, 同人聊下天又無咩所謂, 但傾傾下又幾開心, 都有互相send 相, 有時等她收工chat 她, 後期會傾電話, 覺得係可以嘗試/了解類別.... 但後來知她有男友,都保持距離, 但都有聯絡, 傾下偈... 寸下又講下笑咁. 後期在ICQ識了太太, 但仍未見面..... 澳門女仔很爽快的人, 主動型. 太太是柔弱型, 斯文, 被動型....

之前澳門女仔成日叫我去澳門, 說會用電單車載我去遊澳, 去機場個邊長堤看海, 心諗男仔之家坐車尾, 唔係嘛...而且撞到佢男友就唔好啦.... 不過都會講下笑, 傾下, 都幾開心, 咩都講的.

咁啱 3 月, 她說來香港探親幾日, 叫我帶佢去玩, 咁都應承了.... 好似係五日四夜掛, 因為當時跟太太都談得很好, 並已約再下星期日出來見面..... 諗住招呼完就算... 我們見面時唔知點解, 真人和照片的感覺唔一樣, 好像無了個種感覺....真係唔知點解, 佢過左2 日開始好主動, 問我可唔可以拖佢手, 我佢絕了2次, 第3 次佢話就黎要翻去, 如果走, 知道唔會再有機會, 問我可唔可以這兩天拖佢手, 令佢有個美好的回憶, 唔知點解我就拖左佢, 唔想婆婆媽媽, 反正兩日的心態, 心諗就當比佢的回憶吧(比我依家一定唔會...), 真係唔知點解會咁....

子爵府

回覆 mingmama 的帖子

記得最後個晚, 係文化中心外的海邊, 同她一起望住個海坐, 跟住她想錫我, 拒絕了, 之後她再要求, 我緊係唔肯啦, 鍚左仲有既, 同時都好自責, 究竟發生咩事呀....反過來做左女方既... 而且覺得自己做錯事....之後澳門女仔問我會唔會記得佢, 不過佢話知我會點對佢(好似係咁講), 跟住送左佢番親戚到, 佢按原定計畫, 自己回澳門, 我返工,因為當時請了幾天假....

佢走左,之後有無contact 唔記得, 好似只係問候報平安咁.... 之後個女仔突說想星期日來香港搵我, 因為我已約了現在的太太(當時未見面)出來見面, 所以無覆佢....

點知佢真係來,仲call 爆我, 我當日都無覆佢, 回家聽翻留言, 說自己來了香港, 在碼頭等了我一天, 回憶在海邊的記憶, 亦哭了很久......她說她已跟男友分手, 並把我的事情告知她媽媽(她是獨) , 但憑我對她的反應, 感覺我已認識另一個女仔, 亦知我唔覆她是有原因.... 之後過幾日的留言, 說心情已平伏了, 亦祝福我, 同時亦跟我說跟男友分手不是因為我的原因.

其實我一直都沒有回覆她, 因為如果回覆, 就會有很多問題越攪越麻煩, 索性不覆等時間沖淡仲好, 我覺得這件事處理得很嘈糕很自責, 但無野可以做到. 但我這次事件, 亦令我反醒和成熟了, 對感情更專一, 唔想再有波折或令人/令自己做錯事的事件再出現, 亦令自己明白, 原來同時有兩個女仔, 對我來說是承受不了的.... 係玩唔起的人/又或唔想再傷害人....

男爵府

PTMCYS 發表於 19-4-5 00:32
回覆 mingmama 的帖子

好精彩喎~真係好似做戲咁~一路睇一路有晒畫面不過我而家先知原來真係有人用ICQ識女仔~仲要識到老婆添

子爵府

mingmama 發表於 19-4-5 01:03
哇好精彩喎~真係好似做戲咁~一路睇一路有晒畫面不過我而家先知原來真係有人用ICQ識女 ...

以前成日鬧我最細的家姐,話ICQ的人呃人的,之後真係太悶,連D男性朋友都唔採我,話唔想鬥Dry, 咪叫我家姐教我玩囉,個陣仲係7位number, 其實都有建樹的。。。約過四个女仔出來,第二个介紹了比朋友(之前说的那位高人),做了亞嫂。。。

不過叫我評ICQ,都唔建議在这裡識人。。。

男爵府

PTMCYS 發表於 19-4-5 15:05
以前成日鬧我最細的家姐,話ICQ的人呃人的,之後真係太悶,連D男性朋友都唔採我,話唔想鬥Dry, 咪叫我家姐 ...

我未玩過ICQ~只用過msn~但真係唔敢喺嗰度識人~我覺得嗰度啲人好多都好假~冇句真~所以我都唔希望我個女喺網絡上亂識人~呢樣嘢我暫時仲控制到

男爵府

PTMCYS 發表於 19-4-5 15:05
以前成日鬧我最細的家姐,話ICQ的人呃人的,之後真係太悶,連D男性朋友都唔採我,話唔想鬥Dry, 咪叫我家姐 ...

題外話~你未用ICQ之前識唔到女仔咩

男爵府

以前ICQ有RANDOM CHAT,個時覺得好過癮架....

(大獲,透露左年齡既秘密...)

子爵府

LeBlue 發表於 19-4-5 16:19
以前ICQ有RANDOM CHAT,個時覺得好過癮架....

(大獲,透露左年齡既秘密...) ...

我後期都係咁樣識人, 識左我太太......

因為唔想為了識女仔而玩, 覺得自己好衰, 所以用random年齡, 曾經都有個60歲有多的女人chat, 她都有孫了..... 亦同過D 20以下chat, 但係溝通唔到.... 唔想傾....不過都同好多類型, 年齡的人傾過偈, 都學到野....... 另外較深刻有2個.... 我當年都係26歲左右....

有個男友係大澳做消防員, 成日陪唔到佢, 佢鍾意玩, 去夜生活, 有次叫我陪佢, 咪攪, 之後疏遠了....

另一個30+, 係高學歷, 高職位(做一家很大型電腦程式公司的高層), 家境不錯(家人在美國及新加坡兩邊等, 但香港無), 談吐優雅, 在人前很強..... 但是一位有婦之夫的小三, 她因為一個人在港, 太悶了, 無人傾偈, 無合適男仔, 之後就認識了他, 她知道做第三者係無結果, 並打算分手.... 我當然好似社工咁輔導佢, 叫佢離開..... 最後她都試緊, 我們都有聯絡左成半年....

之後識了太太, 便吧整個ICQ 森林關掉, 對她都不辭已別了....

首頁

尾頁

跳至