夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

想呻下,兩公婆都返工,仔同我地同房,無工人,朝早婆婆湊。因老公起床早過我,所以已經好幾次提老公起身時睇下仔有無踢被,幫佢蓋返,咁我就唔使起多次身睇。但佢完全無意識。日日都唔睇。唉,我都要返工㗎,平時夜晚仔醒又係得我起身,晚晚我醒幾次睇佢有無踢被,點解d 男人永遠唔可以醒d,家務已經唔識做,仔又唔陪玩,永遠只見佢玩電話。個仔勁痴我,有時我真係想抖下佢就話個仔唔跟佢唔點姐發返我脾氣。其實大家都係返工9個鐘,我係咪會都攰呢,點解男人咁蠢,唔可以醒少少同花d 心意同仔玩下,等做媽媽嘅都可以有時間抖下,再係咁我真係想一走了之。今日唔舒服。有感而發

男爵府

你老公叫醒唔叫蠢吧

大宅

duyan06 發表於 19-3-30 23:14
想呻下,兩公婆都返工,仔同我地同房,無工人,朝早婆婆湊。因老公起床早過我,所以已經好幾次提老公起身時 ...

其實咁樣去計較同計算係無意義的!睇個老公只會越來越唔順眼!

琥珀宮

回覆樓主:

瑪瑙宮

cometingliu 發表於 19-3-31 00:06
你老公叫醒唔叫蠢吧

同意. 我 ex 都係咁, 每一樣野佢只會揀舒服黎做.

例如
帶仔去半日街, 唔會換片, 冧晒番黎.
掛聖誔樹裝飾, 只掛不收.
神枱裝香, 只裝不清理.
唔理唔做家務

男爵府

Nancy20090615 發表於 19-3-31 12:53
同意. 我 ex 都係咁, 每一樣野佢只會揀舒服黎做.

例如

所以佢咪變左你ex

男爵府

想呻下,兩公婆都返工,仔同我地同房,無工人,朝早婆婆湊。因老公起床早過我,所以已經好幾次提老公起身時 ...

佢係特登。個仔唔痴佢, 佢就可以名正言順嘆世界。
唔好咁白痴同佢生第二胎啦, 但如如佢想生, 你要同佢講, 你知佢特登搞到個仔唔痴佢, 你知佢特登推晒啲湊仔責任比你, 既然唔肯參與小朋友成長, 仲生咁多做乜呢? 唔好害多個小朋友啦。

珍珠宮

減齡達人勳章

其實驚個仔踢被,試下著小朋友睡袋瞓。你又唔使突登起身check , 又唔使怕老公唔做,冇必要為咗啲小事,而令兩夫妻唔開心

珍珠宮

忍耐下啦,個仔會有日大個又獨立的。我表姐如此挨大兩個女,D女讀中學時,同媽咪講:『咁既老公,有等於冇,畀我就唔要喇。』笑到我兩吖,佢D女係話緊自己親爸喔。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

男爵府

我同你一樣,不過,我有2個工人帶3個,但變相佢完全唔理,例如星期六日,其他一個工人放假,他們照去做gym。我也要返工,有時小孩子生病,半夜哭,他又發脾氣。
我工作壓力很大,又時也很想他幫忙,有次為了小孩發燒去不去睇醫生炒了。
他的心態是請了工人,便什麼都不管,所以我很明你心情。

大宅

pandafamily2008 發表於 19-4-1 07:35
我同你一樣,不過,我有2個工人帶3個,但變相佢完全唔理,例如星期六日,其他一個工人放假,他們照去做gym ...

我之前都有工人,因為唔再同佢續約所以無用工人了。可能因為佢慣咗咩都唔使理,所以咁。

大宅

FennieMan 發表於 19-3-31 15:13
其實驚個仔踢被,試下著小朋友睡袋瞓。你又唔使突登起身check , 又唔使怕老公唔做,冇必要為咗啲小事,而令 ...

好,可試下比睡袋佢,但請問如果開冷氣,要著d 咩厚度嘅睡袋好d?

珍珠宮

減齡達人勳章

duyan06 發表於 19-4-1 09:17
好,可試下比睡袋佢,但請問如果開冷氣,要著d 咩厚度嘅睡袋好d?

一般小朋友身體會比較熱,容易出汗,我對女細時,夏天開冷氣,著薄身睡袋。冬天著厚身睡袋。

珍珠宮

cometingliu 發表於 19-3-31 00:06
你老公叫醒唔叫蠢吧

我都覺

大宅

你老公係好精就真

複式洋房

男人有時係大意d

首頁

尾頁

跳至