夫婦情感

跳至

首頁
56789...21

尾頁

大宅

curry靚媽 發表於 19-4-1 14:32
這世上有種叫中年危機,男人可能突然覺得自己老咗但仍有免費餐食,就鬆毛鬆翼。仲有熄咗燈好醜都係肉。有些 ...

yes

大宅

回覆 laufunhong 的帖子

唔洗立時三刻要決定嘅. 或者試下冷靜一段時間, 試下沒有他的生活才決定.
加油

大宅

laufunhong 發表於 19-4-1 10:09
希望今次咁傷,佢真係唔會再重滔覆設,鼓勵下我啦!但其實今朝一起身,眼淚仍然不自覺地流下
...

要振作, 要冷静, 試下佢同對方分開你都出現or背枱聽住, 今後出入都一齊, 可能2個人太耐佢先預到新鮮刺激, 不過你對左佢咁耐係咪次次都係咁? 如果次次都氹你以前都係,。咁佢其實一直都係。

大宅

moremilk 發表於 19-4-3 16:52
要振作, 要冷静, 試下佢同對方分開你都出現or背枱聽住, 今後出入都一齊, 可能2個人太耐佢先預到新鮮刺 ...

最好比佢屋企人知道, 同佢地商量比d意見, 話哂係佢屋企人知佢性格。我呢就養好多狗, 因為對方鐘意, 亦可大家生活上有溝通維繫感情, 由你拖住佢行總好過由佢拖住你行(佢話事) , 你都會擔驚受怕。 唔知佢有冇再揾女人 ......做d生活上唔同既野, 表現到你係受佢欣賞, 佢喜歡既類型吸引佢向著你行走。 著靚d出街, 等佢知道你市場上仲有market.. 唔好成日隱居, 多d出去同佢看世界, 當過多1至2年, 好生bb啦 ...男人要揾d一生人既任務比佢做, 如果唔係屎忽痕去識人, 所有飲野聚會都要有你在場, 要佢身邊既人都知你係佢邊個, 要知佢想點去慢慢改變佢惡行。

大宅

In2c68 發表於 19-4-3 13:35
其實做錯野係佢, 你就算話分居OR離婚也可, 只係你要問清楚或攪清楚佢想點, 以前我拍拖好多年個女友同同事出 ...

今日第三日,生活上好似無乜點變咁,我地仍然一齊食飯,但我*無*覺得佢對我好左/變左,因為之前一直都係咁我先唔察覺佢有第二個,佢近排早訓左,多左同我message , 小左拎住電話

不過我真係過唔到自己呢關,我真係好猜疑,佢做乜我都諗起,但其實我已感受唔到佢對我既愛!我會比較佢同小三d message , 佢會説想攬住人好想大力鍚之類,仲會主動問人呢幾個月開心嗎?呢d 佢重來無對我做個,但我其實就係想要呢種愛,可惜我得唔到!

我真係唔想就咁放手,前天説好比多次機會佢重新黎過,若今天再說不如分開下,以佢脾氣,會以為我又發脾氣,咁佢一定會反轉,嬲返我轉頭,咁我地真正完了

大宅

laufunhong 發表於 19-4-3 17:16
今日第三日,生活上好似無乜點變咁,我地仍然一齊食飯,但我*無*覺得佢對我好左/變左,因為之前一直都係咁 ...

當你交左個決定權畀對方, 而同時你又唔係真心服氣,

只會沒完沒了.

大宅

curry靚媽 發表於 19-4-1 14:32
這世上有種叫中年危機,男人可能突然覺得自己老咗但仍有免費餐食,就鬆毛鬆翼。仲有熄咗燈好醜都係肉。有些 ...

我呢!覺得我老公唔係為左sex !(你駡醒我啦!) 我覺得佢係真心鐘意個果女人(soul mate 傾得埋個類),咁先最傷我心!

大宅

要振作, 要冷静, 試下佢同對方分開你都出現or背枱聽住, 今後出入都一齊, 可能2個人太耐佢先預到新鮮刺 ...

以前未試過咁架,有古怪係因為佢近排夜夜都唔訓,以前無乜試過咁!

不過你對左佢咁耐係咪次次都係咁?呢句即係咩呀?

大宅

最好比佢屋企人知道, 同佢地商量比d意見, 話哂係佢屋企人知佢性格。我呢就養好多狗, 因為對方鐘意, 亦 ...

我仲好亂下,我同佢家人完全無聯絡的。
我老公真係有好多嗜好,跑步跑山落水,唉,我真係唔得呀!

其實我本身已經好欣賞佢,我成日讚佢架(emoji)(emoji)
唉,我本身自己有做野有做運動,同埋我已經好注重外表,同埋都話個小三真係醜樣(唔係唔靚),又肥肥地的,所以我老公都話唔知點解,
要揀都揀個索d既,叫我信佢(我知實比你地話我唔清醒)
而我綜合佢地d對話,一定係小三不斷approach 老公,而老公本身已經知佢d野覺得自己一定唔會有事(個女人以前都試過同其他人老公friend 到人地老婆出面憎佢),點知可能就係咁無左介心,傾下傾下,又啱咀型就一齊左了

大宅

最好比佢屋企人知道, 同佢地商量比d意見, 話哂係佢屋企人知佢性格。我呢就養好多狗, 因為對方鐘意, 亦 ...

至於生BB,我今年39 了,結婚時28 已經有共識晤生,但2-3 年前都有想過不如生啦,但本身我唔鐘意BB而且我連照顧自己都窄窄地。所以本身理智地有共識係唔生既!而且星期日溝通時,我話我終於明白點解我地呢幾個月完全沒有了性(就係因為佢有了其他女人),當然佢否認啦!所以,唉我都唔知可以點了

其實,因為我地無小朋友,所以其實我地每年會去3-4 次旅行,平時相處我地十幾年黎基乎沒有嗌交,也沒有不滿大家,生活好合拍的,我仲係佢既初戀

所以我真係唔知自己衰乜令佢明知獅子座既我也會向我挑戰出軌

可能真係好似其他Jm 講,人到中年,要有突破之類

大宅

Mcmanaman 發表於 19-4-3 17:18

只會沒完沒了.

所以我仲好傷心,集中唔到,咁大個人未試過落左護髮素而忘了過水,個頭吹極都唔乾

大宅

只會沒完沒了.

所以我仲好傷心,集中唔到,咁大個人未試過落左護髮素而忘了過水,個頭吹極都唔乾

唔知點好

大宅

只會沒完沒了.

唔知點好

大宅

只會沒完沒了.

大宅

回覆 Mcmanaman 的帖子

点解個決定權會係對方手上?相反我老公話決定權權係我手上,最後我決定係点,佢都冇怨言,因為做錯事係佢

大宅

laufunhong 發表於 19-4-3 18:14
至於生BB,我今年39 了,結婚時28 已經有共識晤生,但2-3 年前都有想過不如生啦,但本身我唔鐘意BB而且我 ...

我見我朋友佢都43都生左, 係吃力時間, 但因為吃力左互相用時間去照顧, 話哂都係人, 唔係pet, 好唔同, 佢會放棄好多野, 將時間放係bb到, 漸漸佢就好仲意接觸 ... 好過狗好多, 狗唔識講野似玩具, 同埋bb係骨肉。
現今社會40 多生唔出奇, 你唔惦咪交比老公互相學習。

大宅

至於生BB,我今年39 了,結婚時28 已經有共識晤生,但2-3 年前都有想過不如生啦,但本身我唔鐘意BB而且我 ...

我見我朋友佢都43都生左, 係吃力時間, 但因為吃力左互相用時間去照顧, 話哂都係人, 唔係pet, 好唔同, 佢會放棄好多野, 將時間放係bb到, 漸漸佢就好仲意接觸 ... 好過狗好多, 狗唔識講野似玩具, 同埋bb係骨肉。

大宅

大宅

回覆樓主:

大宅

首頁
56789...21

尾頁

跳至