夫婦情感

跳至

首頁
34567...21

尾頁

禁止訪問

大宅

yuliyasmile 發表於 19-3-31 20:23
其實您可以先比比時間,用時間去感受返應該去定留,要您以加重新相信同接納忘記岀軌無可能,但要您立即決 ...

多謝你鼓勵呀!

大宅

ncp 發表於 19-3-31 21:16
查理斯既列子令我知道小三唔需要靚吖,啱咀型丶溫柔丶崇拜個男人等等,根本個男人唔管束自己個心就有萬種理 ...

好的

大宅

油麥麥 發表於 19-3-31 21:20
其實一班人去,孤男寡女幾個晚上共處一室,正常會孖個同性同房或者自己單人房。anyway,祝福妳 :fortunate ...

無下次了,我一定跟到足

大宅

laufunhong 發表於 19-3-31 15:50
今日真係好難過呀!原來人可以唔識肚餓同口渇。

人係好衰,有時候沉醉係傷痛裏面, 總係覺得自己好慘!搵人傾,同朋友傾黎傾去都係個啲。到頭黎妳都係靠自己起身。可以就出去行下,去個旅行,放鬆下!不過妳一定會時好時壞,當時間一日一日咁過妳就會好啲!試下多啲上黎講下唔開心嘅野,大家因為唔識大家,有時可以會講多啲!因為我諗道理妳係明,妳需要係個樹洞啫,加油(emoji)

男爵府

Boomwow2001 發表於 19-3-31 21:27
人係好衰,有時候沉醉係傷痛裏面, 總係覺得自己好慘!搵人傾,同朋友傾黎傾去都係個啲。到頭黎妳都係靠自 ...

你講得好啱~我第一次上嚟呢版就係想搵個樹洞

大宅

Boomwow2001 發表於 19-3-31 21:27
人係好衰,有時候沉醉係傷痛裏面, 總係覺得自己好慘!搵人傾,同朋友傾黎傾去都係個啲。到頭黎妳都係靠自 ...

其實有你地陪左我過左今日,我終於可以冷靜下,比雙眼抖一抖,始終今日已哭超過12 小時了

我地頭先傾左一陣,係就係話重新開始,佢會砍個邊覽,我用你地教既,不溫不火既不完全原諒也不再討厭埋怨,反正也趕不走佢,平淡地看看之後條路,我自己會試下堅強的!

不過我已Unfriend 佢fb, block 左佢WhatsApp , 都睇下佢聽日見聯絡唔到我會唔會有行動,其實如果無,我真係可能要死心了!

侯爵府

畀面勳章

laufunhong 發表於 19-3-31 21:21
無下次了,我一定跟到足

跟到足又點,佢自己心野,咁易就比人介入,你唔踢爆佢都一直落去,而且現在根本唔知佢地係咪真係斷,其實你怎樣也管不了,建議你D時間用來裝備自己,不用急於做決定,用時間睇清楚佢同自己,再睇下大家之後可否繼續行落去。

別墅

laufunhong 發表於 19-3-31 21:20
多謝你鼓勵呀!

唔好客氣,一段感情時間發展幾奈都好,都會有唔到既事要2個人同心去經歷,過後2人都會令感情成長更多,我和老公曾經都因唔識溝通既影響關係而一齊去過婚姻輔導,當時傾好,如果去完婚姻輔導都解決唔到,就分開,但婚姻輔導幫左我地好多,希望您既煩惱都找到岀口

大宅

o_____o 發表於 19-3-31 21:48
跟到足又點,佢自己心野,咁易就比人介入,你唔踢爆佢都一直落去,而且現在根本唔知佢地係咪真係斷,其實 ...

好的

侯爵府

laufunhong 發表於 19-3-31 21:50
好的

有無問下佢點解有婚外情,對本身段婚姻睇法?單純悶?對你有不滿嗎?你太痴身?溝通唔到?太煩?要先知道原因先可以重新開始,否則都係沒完沒了,等下次機會 先放低佢做錯咩先,著眼一下本身嘅關係係咪有咩不足,有咩期望?係咪願意改變配合?

大宅

skybiebie 發表於 19-3-31 22:40

有無問下佢點解有婚外情,對本身段婚姻睇法?單純悶?對 ...

問左呀!上面咪話我地本身感情就好好既。所以問左佢,佢就答,你就當我食左屎(意思自己都唔知點解,明知都會中埋佢,而佢明知老婆係獅子座無可能會原諒佢,咁多年黎有人埋身佢都守得好好)。之後就講佢地點樣開始,兩人係幾年朋友,比較好傾,走下走下就走在一起

大宅

laufunhong 發表於 19-3-31 18:25
好多謝你呀!我一路睇你呢段文字一路喊到好激動,真的好中!之前令我信心動搖係一直我太信佢而佢居然都犯 ...

一段感情大家互相「信任」係最基本嘅條件,所以你一直都「信任」係無做錯㗎!
但當你受到傷害,由一開始嘅憤怒到接受,再到心痛失望,呢一個過程入面你一定會迷失!
我相信現在嘅你已經有自己決定,決定了就勇敢去做但求令自己沒有一點遺憾!
若你選擇原諒嗰條刺就要徹底埋係心深處,唔好隨便將條刺拉上面,帶住條浮面嘅刺做人會好辛苦!傷害了好返個心都有疤痕,但人呢!對眼生係前面,就係要你一直向前望,或許個女人的出現,可令到你們夫妻之間,感情更進一步,更懂得珍惜大家呢!
我相信「明天會更好」!祝福你

大宅

回覆樓主:

如果佢愛你,就不會出去偷食

大宅

Yusum 發表於 19-3-31 23:50

一段感情大家互相「信任」係最基本嘅條件,所以你一直都「信 ...

雖然我無經歷過老公出軌,但我老公曾經都帶咗好多大大小小嘅傷害比我,令我個心滿滿傷痕,每當唸返起,個心都會好痛,但自己個心仲愛唔愛呢個人無得呃自己,想繼續同老公呢個人一齊,咁就要將呢一切傷害埋到心底最深處,唔好隨便摷返出來,只要咁樣,做夫妻先能夠繼續行落去!
希望我嘅説話會對你有d幫助,令你能走出今日嘅困局!

大宅

laufunhong 發表於 19-3-31 15:48
咁你有後悔嗎?現實佢地可以話斷就斷嗎?

唔知後唔後悔,但知自己係辛苦嘅,一有小小事,我都會聯想到佢哋係咪一齊。
當然唔係話斷就斷喇,我已經發生咗有一年多時間,近排好d,初初比我知道佢哋有繼續聯繫同見面,一發現就嘈,嘈咗好多次。

珍珠宮

發現個老公對住個醜小三仲好過自己當年熱戀
我諗種感覺似一把刀刺入心

男人點會對住老婆講真話
醜還醜都總有新鮮感同刺激感
偷食完老婆又未必發現
即使發現老婆都好大機會原諒
男人當然食咗先算
玩到飛去外地開房,睇怕都係香港玩過

日日食東星斑,食吓魚肉燒賣都覺好味
可能小三夠姣、有特別招式之類.....

侯爵府

laufunhong 發表於 19-3-31 23:27
問左呀!上面咪話我地本身感情就好好既。所以問左佢,佢就答,你就當我食左屎(意思自己都唔知點解,明知 ...

最緊要係find out 係咪對你完全無意見或誤會,係會容易修補d,加油

複式洋房

根本成單野係姣婆遇著脂粉客,姣婆同脂粉客邊有深厚感情,只有姦情,但係偷偷摸摸會美化左成件事。覺得相逢恨晚,真係嘔心。
嗰個賤婢,識左你老公咁耐知佢有個好老婆都走去姣人哋,一定低質素啦,如果唔係40歲點會無個伴。心理變態。
你老公點會鍾意佢,就係因為就手同貪新鮮刺激,中年已婚男有什麼能耐可以越級挑戰溝到靚港女。
男人係誘惑面前就露出真面目,開頭以為自己可以控制到,覺得老婆唔知就可以繼續玩落去,點知玩大左。
我諗你老公同你咁多年知晒你嘅底牌,就算覺得你有點懷疑,仍然可以瞞騙一下,就算被揭穿了你也不至於因此同佢分開,

複式洋房

我睇你都係仲想俾個機會佢嘅,你俾一期大家啦。期間你盡量溫柔同埋俾佢知道你有幾需要佢。如果佢再同賤婢藕斷絲蓮,就一腳伸走個賤精,費事眼冤。
你冇小朋友其實可以灑脫啲。你比左咁多青春佢,有冇錢根可以拿到。放心,而家就算係女人四十都好有市場。加油啊。

首頁
34567...21

尾頁

跳至