夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 laufunhong 的帖子

有女主動送上門,就算醜,都令男人自豪,
你老公未必愛小三,多數係愛被崇拜的感覺。

事到如今,你老公有乜提議?
佢唔肯離婚定唔肯離開個家?
叫佢搬,大家分開半年,你冷靜之後,再決定點做。
如果佢唔搬,又冇好提議,即是佢想拖延時間,咁就直接叫佢同律師傾。

大宅

soso1227 發表於 19-7-15 20:37

好啱呀!我就係覺得,佢地本身係朋友,人地對佢有意,佢開初應該都無,但人地係進擊的小三,佢又無能力抗拒,結果撻下撻下..算了,已過去了,牛唔飲水點禁得牛頭低!

佢依家唔肯離婚當然亦都唔肯搬出去

男爵府

laufunhong 發表於 19-7-15 20:45
好啱呀!我就係覺得,佢地本身係朋友,人地對佢有意,佢開初應該都無,但人地係進擊的小三,佢又無能力抗 ...

趕佢走啦~冇得佢唔肯~佢一出門你就換鎖~佢冇你符

男爵府

係喎,如果真係嫌佢煩,就斬䌫啦,仲乜又话一個月見一,兩次。。

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

第三次了,你巳經仁至義盡。
你單方面入紙申請離婚吧!又要老婆又要小三太貪心。佢唔肯走就叫同佢父母家人或朋友講佢做過既野同你既決定勸佢走吧

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

laufunhong 發表於 19-7-15 20:45
好啱呀!我就係覺得,佢地本身係朋友,人地對佢有意,佢開初應該都無,但人地係進擊的小三,佢又無能力抗 ...

你老公有冇補救行動?
唔可以俾佢拖,
佢似乎唔知自己想點,
今次叫佢單獨見婚姻輔導,
讓專業人士俾意見,
如果佢唔肯,就是冇誠意,
咁就唔好浪費你時間,
趁佢離開香港,
將佢物品打包送去迷你倉或佢父母家,
跟手換鎖,再通知佢唔需要再回家。

男爵府

laufunhong 發表於 19-7-15 19:01
根據老公尋晚所講同埋種種徵象表示,其實係個女仔上個星期日開始搵返佢,佢又開始有啲動搖,喺度考慮中puzz ...

佢醜你又唔甘心,佢靚你又會自卑,個小三係點你都會討厭,難道佢地金童玉女咁襯你會輸得心服口服咩?唔好執著呢樣嘢去令自己多一樣痛苦,重點係無論面對咩女人,你老公只要係偷番嚟就覺得開心

大宅

冬日勳章

laufunhong 發表於 19-7-15 19:01
根據老公尋晚所講同埋種種徵象表示,其實係個女仔上個星期日開始搵返佢,佢又開始有啲動搖,喺度考慮中puzz ...

睇到你成件事真係好傷心

我之前都有個拍拖好多年嘅ex, 未去到好似你噉樣結婚咁多年, 我哋只係去到談婚論嫁階段, 之後我發現佢出軌,(小3樣樣都唔及我, 除咗姣), 佢求我原諒佢, 我原諒佢, 小3自殺未逐, 佢開始動搖, 話要時間考慮, 最後佢返去小3度

我感覺到你仲好鍾意你老公, 我亦都好明白你唔明佢點解揀小3嘅心情, 我個小3都唔靚仲自殺又麻煩, 我ex最後呢排返佢身邊 。你問佢嘅問題我全部都有問過, 當佢需要喺你同小3之間考慮嘅時候, 已經要知道佢根本唔係愛你一個, 或者老實啲講, 對你可能係一個責任, 如果佢返嚟你要忍受你心入邊一直有刺

珍珠宮

angieyu 發表於 19-7-16 04:01
睇到你成件事真係好傷心

我之前都有個拍拖好多年嘅ex, 未去到好似你噉樣結婚咁多年, 我哋只係去 ...
正確...我唔想日後成日有條刺所以我才離婚...個小三完全發姣到出哂面,那小三也是離了婚,有個仔,佢比左前夫,SO自己咪LONLEY囉...要揾日老公...
我師傅話呢D人一定有報應的...

大宅

cheechi 發表於 19-7-15 23:24
第三次了,你巳經仁至義盡。
你單方面入紙申請離婚吧!又要老婆又要小三太貪心。佢唔肯走就叫同佢父母家人 ...

如何可以令個小三唔可以順利得到我先生呢?我唔好,也唔想比佢開心!我知咁樣自己係放唔底,好蠢!反正我咩都思考唔到!

老公說,佢今次會做清手續,打去開speaker phone 告訴她,佢已經做左個決定,而佢選擇既人一定唔係佢!但我阻止了,我反而覺得,就讓佢不明不白死多一次,係咪仲折磨?
唔好駡我呢個決定,我知其實放手就放手,但個心又好似想做d 衰野!

大宅

soso1227 發表於 19-7-16 00:59
你老公有冇補救行動?
唔可以俾佢拖,
佢似乎唔知自己想點,

佢不斷咁氹,但我無理佢,但每日4點累到說不了話才終止,但我心已冷!

佢就講今次真的真的清醒了,唔可以無左我之類!曾經puzzle 今次聯絡番其實佢係好奇想知對方點諗有咩反應,貪心想有番個啱傾朋友雖然知道唔啱,佢話出到去感覺唔同左,係有feel但沒有舊情復織既感覺!

大宅

立夏 發表於 19-7-16 03:28

佢醜你又唔甘心,佢靚你又會自卑,個小三係點你都會討厭,難道 ...

一言驚醒夢中人,係既!其實只要是小三....

大宅

angieyu 發表於 19-7-16 04:01
睇到你成件事真係好傷心

我之前都有個拍拖好多年嘅ex, 未去到好似你噉樣結婚咁多年, 我哋只係去 ...

咁你點企返起身

男爵府

重聽你老公解釋?有咩野好傾,去旅行都要同個小三聯絡好過份喎,其實唔係小三既問題,係你老公心癢喎,你會唔會攪錯重點呀?佢唔會天真到認為你接受到佢地做番朋友或紅顔知己呀嘛?

大宅

ncp 發表於 19-7-16 19:06
重聽你老公解釋?有咩野好傾,去旅行都要同個小三聯絡好過份喎,其實唔係小三既問題,係你老公心癢喎,你會 ...

今次去旅行時無聯絡,返黎之後先比人聊返

大宅

冬日勳章

laufunhong 發表於 19-7-16 18:52
咁你點企返起身

雖然寫出嚟感覺上好似好快, 但係佢出軌再我哋之間糾纏, 係差唔多成一年多嘅時間, 我訓得唔好食得唔好, 日日都懷疑懷疑懷疑, check fb, check 上線時間, check 電話! 佢唔應我一段時間我仲要打畀佢, 成個人好唔理性。

我記得最後一次喊, 係我同佢傾最後一次電話, 佢嗰陣時仲話考慮緊, 我同佢講我明白啦。雖然一收線喊到收唔到聲, 但係嗰一下,就真係下定決心要完。立即將所有關於佢嘅嘢掉曬, block 晒佢所有嘅嘢, 雖然有時仲會去偷睇小3既野, 但已經唔再喊, 好似放下重擔噉。

如果你對你先生仲未死心, 真係好難放得低 可能你口講話離開但係其實你個心入定係好希望佢返嚟?

男爵府

個小三message 你老公好密?日日傾?我死佬個件好似唔敢找得太密

大宅

babychan888 發表於 19-7-16 19:38

個小三message 你老公好密?日日傾?我死佬個件好似唔敢找得太密

今次好快比我發現左了,應該都唔算密,至少之前夜晚佢地真係無對話過

大宅

angieyu 發表於 19-7-16 19:21
雖然寫出嚟感覺上好似好快, 但係佢出軌再我哋之間糾纏, 係差唔多成一年多嘅時間, 我訓得唔好食得唔好, ...

我唔知呀!之前有一排我也唔食晤訓唔上網就係坐係度發呆!情緒病半個月都無已經瘦左10 磅!
咁我可以點?

大宅

我信你老公真係想挽留你,放棄個醜婦,但我唔信佢可以抗拒到個佢。人嘅意智力好弱,男人比女人更弱,而你C6,似乎更更弱。只要個醜女一揾佢,佢就又出軌,呢d唔一定關乎愛,可以係一種刺激,驚你捉到嘅刺激,可能佢覺得一定氹到你啩。我係你我諗我會要C6約佢出嚟,三個人面對面要C6飛佢,錄起對話,對佢講再搞事就將對話send俾所有common friend, 就算佢唔怕,你C6都怕啦。表面上咁做係嚇佢,實則係嚇你C6。個醜婦如果再唔收手,俾大家知道,佢喺呢個圈再冇得揾第二個佬,可能會有阻嚇作用。你話想佢死得不明不白,但死到就話啫,最怕佢以為你老公係被迫,反而千方百計揾你老公。good luck

首頁

尾頁

跳至