夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

RAY媽 發表於 19-7-18 20:35
仲覺得痛,即係未能離開。

唉!我自己都唔知道想點

大宅

laufunhong 發表於 19-7-18 21:02
其實上一次12/4 已講過了,上次已經係最後一次!今次已喊少左好多!

咁... 你今次決定要覆行承諾了?

大宅

ygfamily 發表於 19-7-18 21:15
咁... 你今次決定要覆行承諾了?

唉!我自己都唔知道想點

子爵府

laufunhong 發表於 19-7-18 21:02
其實上一次12/4 已講過了,上次已經係最後一次!今次已喊少左好多!

如果係我, 我會同老公講想分開一下, 一兩個月都好, 佢唔肯搬我會自己搬開住,
比時間自己靜下, 等雙方諗清楚係咪仲想一齊,
呢刻唔會講到咁盡, 比返條後路自己。

因為而家依然如常咁生活, 你老公一定睇死你唔會走, 以後會有無數次的下一次!
姊妹加油呀!

大宅

himbb 發表於 19-7-18 21:26
如果係我, 我會同老公講想分開一下, 一兩個月都好, 佢唔肯搬我會自己搬開住,
比時間自己靜下, 等雙方諗 ...

多謝你呀!原來想分都唔容易!既然心意有變為何偏偏要留住我!

複式洋房

laufunhong 發表於 19-7-18 21:30

多謝你呀!原來想分都唔容易!既然心意有變為何偏偏要留 ...

暫時分開一下冷靜一下,其實都係好事,可以俾自己諗吓究竟點樣做先係最好的選擇。

講真,如果我係你,佢3番4次都咁對我,我真係會好傷心,我會選擇分開下……

另外,冇仔女又冇包伏,冇左佢如果唔會有咩經濟上問題的話,自己重新上路都是好事

看見你以上的對話,覺得你心仲係1516,
係咪真係冇左佢會唔得先?係咪仲愛佢先?

複式洋房

其實出軌真係好普遍,唔洗覺得冇面。
離開需要勇氣,留底需要更大嘅勇氣。你老公一次又一次出賣你對佢嘅信任,佢真係蠢到極點。只能講佢唔配有你做佢老婆。佢一次又一次咁傷害你,佢真係自私得好緊要先可以做得出。
無論最後決定喺點,最重要係自己過得開心。

明白樓主想做D嘢等佢地唔好過,其實唔使心急。報應嘅嘢一定會黎。老土啲講,自己過得開心已經係最大嘅報復。

男爵府

其實好多jm都話暫時分開1、2個月,我都贊成,如果佢吾肯搬出去,你搬。等大家都冷靜下,係呢段時間,佢覺得就快完全失去你了,佢先會徹底地反省自己。我覺得你老公仲係愛你既,只不過有另外一個女人追求佢,佢既虛榮心作怪,覺得自己仲好有魅力。等佢知道就快無左你之後,佢先會明白自己最愛是誰!你一定要係佢面前消失一段時間,不理不問,不回不覆。佢先會知道你既重要性!
男人,就係要比d顏色佢先知驚。如果佢選擇小三,那證明這個人你不要也罷!寧願重新開始你自己精彩的生活!
希望你地可以破鏡重圓,有一個美好既結果。

複式洋房

laufunhong 發表於 19-3-31 14:34
背景,一齊19 年 結婚11 年,三到抆。無小朋友
半年前首次發現老公講大話,佢個日拎左我一個只在家中先用既 ...

睇開D

男爵府

陪月勳章

睇見你既情況, 好明白你感受. 我同我老公一樣19年感情, 真係好唔捨得, 留又唔係走又唔係. 每日都會亂諗野.
唯一唔同既係, 我地有細路, 而我老公又唔肯同我傾......

你冇細路, 顧慮少好多. 你老公又肯傾, 起碼可以一齊面對. 睇下解唔解決到. 我果個又唔肯傾, 同佢講離婚佢又冇反應, 俾份野佢佢又唔簽當無事咁......

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

mimiNbaby 發表於 19-7-19 15:57
睇見你既情況, 好明白你感受. 我同我老公一樣19年感情, 真係好唔捨得, 留又唔係走又唔係. 每日都會亂諗野. ...

如果你諗清楚,又有能力獨立,不如自己單方面入紙啦

男爵府

陪月勳章

soso1227 發表於 19-7-19 16:03
如果你諗清楚,又有能力獨立,不如自己單方面入紙啦

之後我單方面入左了, 佢收到份野後, 問我做乜咁做, 會影響到佢事業喎...... 我真係好失望, 去到呢一刻佢只係諗佢自己.... 一直係佢唔面對呢個問題, 我唯有改單方面申請, 佢就黎話我....

只係呢幾日, 心情上上落落, 真係好唔捨得段感情, 我仲好愛佢, 但唔可以接受佢一次又一次傷害我..... 心情好矛盾..... 有時諗, 離開可能會更好, 過一陣又會諗, 會唔會再救多次睇下有冇可能和好番......

大宅

各位Jm..有睇開既都會睇到我其實係到掙扎緊夠竟如何是好,是分或是離
我有工作,無小朋友,就算走我娘家也有地方住,沒有生活擔憂,是比較幸運的
自從12/4 之後,我意志好堅決的,若再發現下一次,佢地未斷的關係,我會主動放手,沒有留戀,因為情緒病已十分嚴重了,但我真的唔明,他為何仍然要留住我,唔肯放手!
有幸收到蔡師傅pm, 給了我一些忠告,給了我方向,就算往後是好是壞,我也曾經試過努力過,到時候若果依然失敗也要認命,不令自己後悔!從八字上看看出路,或者係一個迷失既人心入面,只要有一點光茫,也會努力向前吧!現在,我會選擇繼續留底!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

laufunhong 發表於 19-7-19 18:42
各位Jm..有睇開既都會睇到我其實係到掙扎緊夠竟如何是好,是分或是離
我有工作,無小朋友,就算走我娘家也 ...

加油。
我覺得要睇你同你C6緣份有幾深,
好多夫妻打打鬧鬧丶憎到對方死,但一世不分開,
有些夫妻恩愛但係要經歷生離死別,
既然你個心唔捨得C6,
無需要夾硬分開,
不過你C6應該要有實際行動去挽留你,
唔可以得個講字。
以後唔好咁蠢,
男人嘅錢銀時間放喺你度才是真的愛你。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

mimiNbaby 發表於 19-7-19 16:25
之後我單方面入左了, 佢收到份野後, 問我做乜咁做, 會影響到佢事業喎...... 我真係好失望, 去到呢一刻佢只 ...

你個情形同樓主不同,
我記得你老公係一而再,再而三,
你入紙之後,佢亦冇挽留,
如果你留低,要預佢一世唔會改。

大宅

san3330365 發表於 19-7-18 22:43
暫時分開一下冷靜一下,其實都係好事,可以俾自己諗吓究竟點樣做先係最好的選擇。

講真,如果我係你,佢3 ...

其實我真係想自己重新上路,我會比4-6 個月時間自己,用心感受下,不過我已話比老公聽,我對佢已没有信任了,我唔知道我自己會做啲咩出嚟,連嗰日我想recover 佢個IG,上YouTube 搵方法我都send咗比佢睇,其實我反而想佢憎我!好過留我!

大宅

sw6615 發表於 19-7-19 12:35
其實好多jm都話暫時分開1、2個月,我都贊成,如果佢吾肯搬出去,你搬。等大家都冷靜下,係呢段時間,佢覺得 ...

多謝你啊,我真係見到佢今次好用力咁想挽留我,但係其實我個心真係15 16,我唔想自己再受傷害!不過聽完師傅分拆,又睇下緣份盡未啦!

大宅

mimiNbaby 發表於 19-7-19 15:57
睇見你既情況, 好明白你感受. 我同我老公一樣19年感情, 真係好唔捨得, 留又唔係走又唔係. 每日都會亂諗野. ...

我都睇咗你之前啲post,其實真係好傷心好痛,已經咁多年啦,仲要係你大緊肚有BB嘅時候發生,希望你嗰個衰人可以快啲合作,令到你重生,其實同兩個小朋友嘅生活可能會比起時常受冷落更加開心!

大宅

mimiNbaby 發表於 19-7-19 16:25
之後我單方面入左了, 佢收到份野後, 問我做乜咁做, 會影響到佢事業喎...... 我真係好失望, 去到呢一刻佢只 ...

不如真係狠心d,你搬咗出去未定係仲同個衰人一齊住,反正佢成日都唔係屋企,有佢等於冇佢,就如好多姊妹講分開咗之後如果你哋緣份未盡,佢再追番你有另一個故事!好過咁多年來,有佢等於冇佢,有老公等於冇老公,仲要是刻check 佢同小三, 真係好辛苦

大宅

soso1227 發表於 19-7-19 19:30
加油。
我覺得要睇你同你C6緣份有幾深,
好多夫妻打打鬧鬧丶憎到對方死,但一世不分開,

多謝你呀!

首頁

尾頁

跳至