家事百科

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2020勳章

SaBB 發表於 19-8-9 18:53
好舒適

我都覺 呢幾日都係新屋活動,我女已經唔願返屋企,成日問點解要返屋企 。但床,雪櫃d大野下星期先搬。。。要等多幾日

伯爵府

2020勳章

polliebb 發表於 19-8-7 10:31
恭喜你終於完工,好靚呀

謝謝,第一次裝修,真係好花心機。成日睇板,好驚出黎效果同想像唔同,始終版得少少咁

伯爵府

2020勳章

馬騮狗 發表於 19-8-7 13:23
靚呀

希望搬入去可以保持咁整齊

男爵府

2020勳章

藍尾巴 發表於 19-8-9 21:17
希望搬入去可以保持咁整齊

請教樓主

你煮食爐個位(即人造石枱面)究竟做得幾深? 22, 23 或24吋?

因為我現在用座台煤氣爐的枱面是22吋深,但朋友家用 嵌入式煤氣爐的枱面是24吋深。

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

藍尾巴 發表於 19-8-5 14:58
廚房 門後面係公喉,如果要維修時隻櫃可以甩出黎,但好簿身,唸唔到放咩好 : ...

公喉的位咁薄, 我會放刹虫水, 碧麗珠, 玻璃膠依類

伯爵府

2020勳章

TwinWong 發表於 19-8-16 16:57
公喉的位咁薄, 我會放刹虫水, 碧麗珠, 玻璃膠依類

其實都可以放到碗呀各樣,宜家好似好多櫃 我床下底有2大格係吉既,有d櫃直情唔知放咩好

伯爵府

2020勳章

PandaVV 發表於 19-8-16 16:15
請教樓主

你煮食爐個位(即人造石枱面)究竟做得幾深? 22, 23 或24吋?

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

藍尾巴 發表於 19-8-16 17:04
其實都可以放到碗呀各樣,宜家好似好多櫃 我床下底有2大格係吉既,有d櫃直情唔知放咩好
...

公喉位放食具野始終唔係好衛生
吉吉下, 放多兩個喼, 就好快滿架啦

伯爵府

2020勳章

TwinWong 發表於 19-8-16 17:17
公喉位放食具野始終唔係好衛生
吉吉下, 放多兩個喼, 就好快滿架啦

係呀 放左d清潔劑入去,仲有好大個櫃,唔知放咩好

子爵府

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

淘既窗簾到左啦 好靚,仲可以開冷氣位。原來淘要搵肯開冷氣位既鋪真係好難。。。問左廿間先搵到一間做。

以為阿女見到麵超會好開心,點知佢好冷淡咁講[咁大隻,唔係嘛]。。。
因為佢最近迷上左巴斯,明明我買時麵超都仲係佢最愛

複式洋房

回覆 藍尾巴 的帖子

想問樓主花槽位是否改成櫃? 好有idea另廚房門隔離的是否入牆櫃? 會否影響廚房空間變太細?
thanks

伯爵府

2020勳章

RONNIECHUNG 發表於 19-8-22 16:03
回覆 藍尾巴 的帖子

想問樓主花槽位是否改成櫃? 好有idea另廚房門隔離的是否入牆櫃? 會否影響廚房空間變太 ...

無搞花槽,其實係隻薄櫃 。廚房門係入牆櫃間,唔太影響廚房空間,比造牆入2吋,可照放到雪櫃

別墅

藍尾巴 發表於 19-8-16 21:24
淘既窗簾到左啦 好靚,仲可以開冷氣位。原來淘要搵肯開冷氣位既鋪真係好難。。。問左廿間先搵到一 ...

可以提供淘寶link嗎?我也是想找可以開冷氣位的店舖,但仲未找到,唔該曬。

伯爵府

2020勳章

superviancy 發表於 19-8-22 22:43
可以提供淘寶link嗎?我也是想找可以開冷氣位的店舖,但仲未找到,唔該曬。
...

【奈恩精品家纺窗帘店】https://m.tb.cn/h.e9lV9VH?sm=9c7f34 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段描述¥WmgkY9oMK13¥后到(emoji)◇綯℡寳(emoji)

呢間,你影相比實際呎寸佢,佢會同你預,但長度要講明,佢地好興造到落地

別墅

藍尾巴 發表於 19-8-22 22:55
【奈恩精品家纺窗帘店】https://m.tb.cn/h.e9lV9VH?sm=9c7f34 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段 ...

知道了,唔該曬

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

想請問厨房掛筷子筒及架link, thx

好靚間屋

伯爵府

2020勳章

healthymimi 發表於 19-8-26 01:10
想請問厨房掛筷子筒及架link, thx

好靚間屋

謝謝

【厨房置物架壁挂免打孔304不锈钢挂架挂钩式挂件墙上悬挂杆收纳架】https://m.tb.cn/h.ekjQ0x2?sm=8aec4d 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段描述¢UichYk4ytd0¢后到(emoji)◇綯℡寳(emoji)

你記得問佢分幾多件寄,因為佢分左3件,搞到我要集2次,抹左2次屋

珍珠宮

2020勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

好靚呀

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;天眼昭昭,報應甚速

伯爵府

2020勳章

裝修得好靚呀企缸牆六角形磚好特別

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊