自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有日一位媽媽帶住個小朋友嚟到診所。
登記後,媽媽似乎忙於篤電話,等等吓…
小朋友同媽媽講:「媽咪我想去廁所呀」
媽媽望住電話問:「去VV定嗯嗯呀」
小朋友:「嗯嗯」
媽媽向住我方向嗌:「帶我個女去廁所呀」
我哋冇人應佢。
媽媽望望我,再行埋嚟同我講:「你聽唔到我講咩呀?」
我:「你頭先係同我講啊?洗手間喺出面啊,呢度有鎖匙~」
媽媽:「你同佢去呀」
我:「你唔自己帶佢去?」
媽媽:「佢要去屙臭臭呀」
我:「你同自己個女去好正常啊?」
媽媽:「我唔會理呢啲嘢囉,我個工人今日放假呀」
所以我係你個工人呀?我份人工呢?
我:「你係佢阿媽喎?」

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

媽媽:「咁即係點呀?你唔同佢去,唔通我同佢去,我去抹佢PATPAT呀?」
咁唔係好合理咩?我去做嘅話唔係唔合理咩?
我:「嗯,係呀,個女你嘅,你幫佢好正常呀~」
媽媽:「我已經生咗佢出嚟,做咗我應該做嘅本份,佢出世到而家我都唔需要同佢換片沖涼,陪月又有工人又有,我對手冇掂過呢啲嘢,一次都冇」
你覺得係一件值得自豪嘅事呀?
媽媽喝我:「你仲坐喺度?仲唔出嚟?佢一陣喺度去咗嘅話,你買衫褲俾佢換呀?佢啲衫係咩牌子你知唔知呀?分分鐘貴過你一日人工呀」
咁巴閉嘅話,你應該請多幾個工人,咁咪唔會存在工人放假你要自己湊嘅問題~

水晶宮

回覆樓主:

我:「唔好意思呀小姐,我哋係唔會帶你朋友去洗手間㗎~呢個係你要做嘅嘢」
媽媽:「好呀,我一陣入去同你老闆投訴囉,我同你老闆好熟㗎」
媽媽發晦氣行返去個小朋友度大喝:「你唔准去呀!等工人返嚟先好去呀!」
小朋友無辜回答:「媽咪,我識自己去呀…XXXX(應該係姐姐名)有教我…」
媽媽行埋嚟拎鎖匙,邊行邊嘮叨:「佢教你都係想自己做少啲啫!你應該要SAY NO呀!你對手唔係用嚟做呢啲嘢㗎」
咁係咪要請人一世幫手抆屎呀?咁你呢?你搵邊個幫你抆屎呀?你唔好話我知靚女唔屙屎啊~你唔係靚女啊。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

babyhowie 發表於 19-4-1 15:27
我:「唔好意思呀小姐,我哋係唔會帶你朋友去洗手間㗎~呢個係你要做嘅嘢」
媽媽:「好呀,我一陣入去同你 ...

傻的嗎

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

crystal媽咪 發表於 19-4-1 15:30
傻的嗎

現今世代真係無奇有

複式洋房

回覆樓主:

個故事好假

珍珠宮

回覆樓主:

事實上真係有咁怪誕嘅父母,因我都有遇過讀緊中學,開完大係叫姐姐入去幫佢抹 pat pat,父母真係好家教!

wcpcelia    發表於 19-4-2 10:22
杜小田    發表於 19-4-1 16:30

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

好癲
佢應該工人/保鑣/司機 隨身同行麻

水晶宮

MM2H 發表於 19-4-1 15:33
好癲
佢應該工人/保鑣/司機 隨身同行麻

佢應該叫e生上門睇症

水晶宮

saysaysay 發表於 19-4-1 15:32
個故事好假

但我信真係會有呢d父母

子爵府

MommyPanel勳章

JoanC 發表於 19-4-1 15:33
事實上真係有咁怪誕嘅父母,因我都有遇過讀緊中學,開完大係叫姐姐入去幫佢抹 pat pat,父母真係好家教!
...

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

堅定流呀, 有冇咁荒謬

伯爵府

個小朋友好慘,已經急屎,仲要等個呀媽係到吵完先有得攞鎖匙佢toilet

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好假啦, 呢D所謂診所奇觀"故仔"

如果個媽真係懶到甘, 直情連醫生都唔會帶個女去睇啦

子爵府

又係呢啲診所膠故
Hi

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆 babyhowie 的帖子

大宅

回覆樓主:

真定假?不可思議

伯爵府

saysaysay 發表於 19-4-1 15:32
個故事好假
係喎! 佢間唔知咩診所, 成日D病人都咁騎呢

侯爵府

2024年龍年勳章

唔信

水晶宮

回覆樓主:

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2312804/?ref=fb

首頁

尾頁

跳至