自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BK等同社會縮影,
證明現今言論已失去自由!

我發覺好多「精明」會員下下質疑轉載文章是否屬實,就連轉自報章都存疑?!

其實,做人做到咁會唔會好辛苦呢?
呢d又唔係呃$呃感情,睇完米算囉!

仲要唔明點解要搞針對?
ftm就唔可以轉載分享?
其實咁算係歧視嗎?

原本只係分享、討論,
點解會被誤成「造假」?
呢個世界已經變得人心惶惶!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

就係因為言論太自由,人人都有權講自己感受

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

babyhowie 發表於 19-4-1 03:10
BK等同社會縮影,
之前有 post 轉發 whatsapp 資訊, 好多都係不盡不實的消息, 言論自由要有底線, 版主把關自有理由
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

即所有轉載都一定要覺得係真

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 19-4-1 16:28
即所有轉載都一定要覺得係真

樓主講咗:"呢d又唔係呃$呃感情,睇完米算囉!"

珍珠宮

babyhowie 發表於 19-4-1 16:10
BK等同社會縮影,

BK好多打手,編劇,報紙佬,有時見到d膠分享,有人質疑都好正常
我吾會轉載,都吾知真假
樓主個診所奇聞轉載老實都幾膠下,邊有怪獸家長搵自己個女教非,我就吾信真有其事

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

今時今日就算報紙寫都可能刻意誤導甚至假新聞都有,所以大家質疑討論區分享嘅真確性好正常。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我有睇,佢地應該係覺得段野膠,唔係話你,我都覺得好怪,同埋診所醫生,應該唔會用老闆做稱呼,仲有依家好多所謂既事,都係左抄右抄,FB上文既,可以老作,作完報紙佬見到又照搬,搬完,我地又貼,即係傳黎傳去咁囉

伯爵府

有質疑重好過盲搶鹽

琥珀宮

畀面勳章

有人唔俾你講咩?只係其他人都有自由表達,覺得呢個故事假啫

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

樓主樓開一言堂?
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

其實網上不嬲都不可盡信,每人上討論區心態不同,想r水吹過日晨咪搭吓咀,認真嘅揀鋪回應又得,睇唔過眼咪質疑一吓算

真係太膠太流,回應過後見唔對路咪唔好再應囉,自自然會自動流失,又要追究又要認真又要唔認同,好倦啫

各取所需,輕鬆吹水咪幾好

tsung    發表於 19-4-1 20:43

禁止發言

子爵府

littlesister 發表於 19-4-1 17:00
有人唔俾你講咩?只係其他人都有自由表達,覺得呢個故事假啫

Hi

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁你有「自由」post,睇個個都有「自由」去質疑架嘛,點解要人「睇完就算」,咁咪限制咗人哋嘅自由囉!

大宅

邊個話新聞一定係真? 而家又唔係話你造假 講緊個「作家」咋嘛,你咁緊張做乜?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

網上好多假新聞,我從來唔轉載,以訛傳訛並非好事。

男爵府

我諗大家post野都可以當訓練下critical thinking,事事求真好過收到假新聞

大宅

樓主應該係年青人仕, 有科林就有呢 d 情況, 只係其中一種, 網絡......虛擬世界而矣, 無需感慨唏噓.

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至