自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有無又平又抵
最緊要易用
買比屋企人呀
我想買 oxo 買, 但去第二度睇 d 人又話唔係咁好

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

之前有姑娘要我哋買血壓計比奶奶用...就話一定要買手臂式既(最準確)...

仲提議唔好買貴嗰D...邊個平就買邊個...貴既係貴在D功能(例如:記憶 心率咁,仲有老人家唔識用仲煩)...其實唔需要咁話...記憶嗰D自己量完記低仲好...方便攞比醫生睇...

我就係醫院地下間卓思X到買咗隻最平既(只係顯示 高壓,低壓,心跳)

別墅

原帖由 shystc 於 09-4-29 14:05 發表
之前有姑娘要我哋買血壓計比奶奶用...就話一定要買手臂式既(最準確)...

仲提議唔好買貴嗰D...邊個平就買邊個...貴既係貴在D功能(例如:記憶 心率咁,仲有老人家唔識用仲煩)...其實唔需要咁話...記憶嗰D自己量完記低仲 ...

我又係買比老人家用,請問係幾錢呀﹖
我都係想要最基本功能,量到血壓就得,最緊要老人家易用。

複式洋房

我都想知??$$, 可否告之呢??-( ?-(

侯爵府

我係教協買左一個,$399 (OMROM, T5 model)

複式洋房

thank you !

男爵府

原帖由 somedo 於 09-4-29 14:31 發表

我又係買比老人家用,請問係幾錢呀﹖
我都係想要最基本功能,量到血壓就得,最緊要老人家易用。

我都係買咗 OMRON T5/$399- ...不過係4個月前買...頭先上卓思X個網睇要 $485-....你周圍格吓價先啦...同埋記得呢個係無記憶既...如要記錄要自己寫低

男爵府

BK Milk勳章

OMRON 係老大哥, 好多醫護都用佢.

別墅

原帖由 shystc 於 09-4-29 16:02 發表

我都係買咗 OMRON T5/$399- ...不過係4個月前買...頭先上卓思X個網睇要 $485-....你周圍格吓價先啦...同埋記得呢個係無記憶既...如要記錄要自己寫低

再次多謝你既好介紹,上次係洗冷氣機
ok, 無問題,我去教協check價。

男爵府

原帖由 somedo 於 09-4-30 09:27 發表

再次多謝你既好介紹,上次係洗冷氣機
ok, 無問題,我去教協check價。

唔駛咁客氣..我唸我識既都係呢D咋...下次可能唔識答了....係呢你其實係要洗冷氣定買冷氣...我見你好似2樣都問過...

仲有我想問吓....教協係邊區有? thx

別墅

原帖由 shystc 於 09-4-30 17:00 發表

唔駛咁客氣..我唸我識既都係呢D咋...下次可能唔識答了....係呢你其實係要洗冷氣定買冷氣...我見你好似2樣都問過...

仲有我想問吓....教協係邊區有? thx ...

sorry,而家先發現你問過我野...
hehe.....你咁心水清既,其實我都仲諗緊,洗好定買過好,因為都用左好多年,我又準備裝修,想一鋪過...

教協mk, cwb都有。

首頁

尾頁

跳至