親子旅遊

跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

我個行程, 大致已經plan 得七七八八, 係最後兩日响BNE 唔知做咩好, 暫時只諗到去昆士蘭博物館同The Wheel of Brisbane, 仲有冇其他好介紹?

伯爵府

熱血勳章

mimi1102 發表於 19-4-9 18:09
我個行程, 大致已經plan 得七七八八, 係最後兩日响BNE 唔知做咩好, 暫時只諗到去昆士蘭博物館同The Wheel o ...

我5月去玩,都有3日喺BNE
你去呢兩度咁近south bank beach 會唔會去行吓
另外我報左xxxx呢間啤酒廠嘅tour

大宅

Miss.Hui 發表於 19-4-10 03:51
我5月去玩,都有3日喺BNE
你去呢兩度咁近south bank beach 會唔會去行吓
另外我報左xxxx呢間啤酒廠嘅tour ...

我有諗過第二日如果天氣好, 會去遊一陣水.

我見到有啤酒廠依個day tour, 其實我都有興趣, 不過唔知有冇得好似日本果啲咁, 可以無限試飲呢??

伯爵府

熱血勳章

mimi1102 發表於 19-4-10 09:55
我有諗過第二日如果天氣好, 會去遊一陣水.

我見到有啤酒廠依個day tour, 其實我都有興趣, 不過唔知有冇 ...

有得試飲,但唔知係咪無限呢

大宅

Miss.Hui 發表於 19-4-10 10:17
有得試飲,但唔知係咪無限呢

剛剛上網睇左, 如果自己去的, 每人限飲4杯, 如果day tour 就只係寫可以試飲.

大宅

滑蛋河 發表於 19-4-6 10:54
6月尾出發,因為得一星期時間所以只會去GC加頭尾兩日brisbane市內行下。
...

我也是六月尾
GC n Brisbane

男爵府

bibibi1234 發表於 19-4-11 22:06
我也是六月尾
GC n Brisbane

你行程plan 成點啊?我book晒酒店同車,下個月開始book 埋tour同買入場卷。

子爵府

滑蛋河 發表於 19-4-12 15:52
你行程plan 成點啊?我book晒酒店同車,下個月開始book 埋tour同買入場卷。
...

我爭catch the crab, currumbin wildlife sanctuary, australian outback spectacular, blue mountain scenic world ticket, Ekka ticket,淘金鎮tickets, Melbourne museum tickets 未買,其他訂晒。

大宅

滑蛋河 發表於 19-4-12 15:52
...

我都一樣
入場劵可能到時先買
因好似要㨂邊日入場,無咁flexible
凖備去抱樹熊同一個樂園

我自駕,所以不用join tour

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

男爵府

02413124 發表於 19-4-12 17:18
我爭catch the crab, currumbin wildlife sanctuary, australian outback spectacular, blue mountain sce ...

我都會book catch the crab同currumbin,outback spectacular都會去。但因為d 票要揀日子,所以我要finalize行程先book。我仲要book 騎馬、whale watching同treetop challenge。

大宅

我都定晒GC + Tangalooma + Blue Mountain行程,只欠Sydney行程,未租車同買入場券

子爵府

bibibi1234 發表於 19-4-12 21:35

我都一樣

我諗住有d早1,2日先taobao買

男爵府

bibibi1234 發表於 19-4-12 21:35

我都一樣

我主要係驚有d行程會full,例如騎馬同treetop,所以要一個月前book,因為我去嗰個禮拜撞正澳洲學校假期。

大宅

滑蛋河 發表於 19-4-13 22:45
我主要係驚有d行程會full,例如騎馬同treetop,所以要一個月前book,因為我去嗰個禮拜撞正澳洲學校假期。
...

大鑊
多謝提醒

是否這個
https://publicholidays.com.au/school-holidays/queensland/2019-dates/

我也是6月尾呀
搭住71回歸

但我小朋友只有5歳
不會去騎馬同去tree top

但應該周圍也多左人

男爵府

bibibi1234 發表於 19-4-13 23:19

大鑊

係啊,妳幾多號去同埋去幾耐?
6月29開始係queensland 同victoria 洲 school holiday。7月6嗰個禮拜最麻煩因為幾乎全部洲都放假,好彩我7月6號返香港

大宅

複式洋房

02413124 發表於 19-4-12 17:18
我爭catch the crab, currumbin wildlife sanctuary, australian outback spectacular, blue mountain sce ...

請問你會在那裡買? 謝謝
我都是6月尾去GC + Sydney.

子爵府

suetsuet8 發表於 19-4-19 23:17
請問你會在那裡買? 謝謝
我都是6月尾去GC + Sydney.

邊到平邊到買

大宅

02413124 發表於 19-4-2 10:40
我會7月尾去到8月中,一行11人,主要BNB,有2晚會住SEA WORLD RESORT,貪可以3日任玩
今次大家都係第一次去,又 ...

Wet’n’wild 在8月會太凍嗎?

首頁
12345...22

尾頁

跳至