論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

雙職父母 間唔時有長老黎望望 主要靠姐姐湊

男爵府

lllccclll 發表於 19-4-2 11:27

你有冇backup?
即係如果姐姐 resign 你隨時有人黎頂住幾個月先。
因為菲好中意玩恐嚇 resign "if you don't like me mam you can fire me."
如果有 backup 就可大番佢。
如無, 你預左比菲食住。
印就至少有6個月蜜月期 (因要還 loans)
至於湊b好唔好, 睇你采數, 印同菲都有好同唔好。建議你印菲有 newborn 經驗都見下。

侯爵府

.

大宅

ninachu 發表於 19-4-2 13:22
我自己鐘意印,貪印聽教聽話態度好(表面),會揀識英文嘅印方便溝通

我自己想請印多d 朋友都有用開印 覺得純品d 無咁計較 係個agent話請菲會好d 起碼溝通上無咁大問題 同埋佢地會有愛心 但我唔係咁信 聽番好多都係激氣

別墅

請個好既, 無論賓定印真係好似中獎咁。。。
賓賓醒目d, 激少d; 印就 蠢d..... 但兩賓印都有搏炒既人, 會玩野

我家係賓賓, 都好細心, 見識多d, 做野對板, 我好少勞氣。。。 佢仲上網學整餸, 會整d 刺激奶量既餸我食, 平時又提返我 依樣嗰樣。。。 覺得好好, 亦溝通到, 知我需要d咩。。 佢都主動搵野做, 唔計較, 冇叫佢做嗰d 都問我做唔做埋, 我陀b 腰累, 間唔中就問我 要唔要幫我 按摩。。 不過佢就會 間唔中拎電話, 得佢屋企時會播歌, 會要個短既tea break, 合理要求通常都有佢。

反而身邊朋友請印印, 單純d掛, 但咩都唔識, 逐樣再教, 要幾次先做得好。。。 會有點勞氣

wcpcelia    發表於 19-4-3 11:50

侯爵府

lllccclll 發表於 19-4-2 15:51
我自己想請印多d 朋友都有用開印 覺得純品d 無咁計較 係個agent話請菲會好d 起碼溝通上無咁大問題 同埋佢 ...

.

別墅

我自己想請印多d 朋友都有用開印 覺得純品d 無咁計較 係個agent話請菲會好d 起碼溝通上無咁大問題 同埋佢 ...

賓可能會計較d, 但亦 單刀直入
只要傾岩數就ok, 印 有唔滿意就鐘意收埋心裡, 過左6個月還完loan, 就開始張之前既不滿 放出來, 搏炒。 建議揀d 年紀大dd (30+), 湊過 或自己有小朋友。。。 有好多太後生既 好似當 working holiday咁。。。唔滿意就走。

子爵府

菲有愛心

子爵府

LevinaLee 發表於 19-4-2 16:02

請個好既, 無論賓定印真係好似中獎咁。。。

你中獎呀!咁好彩請到個正常

複式洋房

我同你一樣情況,剛請左35歲菲湊bb,6月會到。。未知如何。阿媽間中會黎望望。。
我地得閒可以交流下

大宅

yannylam1314 發表於 19-4-2 23:25
我同你一樣情況,剛請左35歲菲湊bb,6月會到。。未知如何。阿媽間中會黎望望。。
我地得閒可以交流下 :hap ...

我而家搵緊咋 9月中生 想等照埋結構無問題先正式簽約

首頁

尾頁

跳至