自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

我係電子產品白痴,所以見到好多人都話去麥記同KFC已經一早轉用自助點餐,我一直都唔敢用,因為我要磨好耐學點用,如果後面有人等,我會好大壓力,驚俾人媽叉

如果你排緊點餐機,點餐嘅人搞好耐都未得,你會點做?

男爵府

牛牛牛牛 發表於 19-4-2 14:02
我係電子產品白痴,所以見到好多人都話去麥記同KFC已經一早轉用自助點餐,我一直都唔敢用,因為我要磨好耐 ...

一係繼續等,
一係埋櫃檯,
講真,試過排隊用自助機真係等仲耐,
但我唔會催,惟有埋櫃檯。。

wcpcelia    發表於 19-4-3 15:19

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我係電子產品白痴,所以見到好多人都話去麥記同KFC已經一早轉用自助點餐,我一直都唔敢用,因為我要磨好耐 ...
去人手度排隊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我係中意用點餐機嘅人,因為夠快

去櫃枱叫餐,好多收銀反應好慢,有時又要重覆講

上次我喺麥記用機,好快就點晒要叫嘅食物,之後鄰座部機個女人問我可唔可以幫佢點,我好快幫佢篤晒

tansyneko    發表於 19-4-2 16:53

子爵府

所以我未用過點餐機,我排櫃位

piklam1    發表於 19-4-2 15:46

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

㨂無咩人排隊時用,用多幾次就慣

tsung    發表於 19-4-2 17:34

象牙宮

回覆樓主:

篤幾下唔識用,咪就返去櫃檯買囉,無謂阻到人!我未用過架

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

愈唔識愈要學
但我會响人少嘅時候先慢慢嚟,如果有人排,我會比佢地入先,無謂阻人

侯爵府

牛年勳章

識上bk識開post,點餐機應該難唔到你其實點餐機多數都係好friendly嘅設計同用法,正常如果唔係長者,識用知能手機,應該都識得操作?不過答返問題,如果我前面係搞好耐,我唯有排第二條或人肉收銀,如果我唔太趕對方又唔介意,我會問佢使唔使幫手順手教佢點用

子爵府

我鍾意用點餐機,然後等號碼取餐。可惜搬左入深山,呢度M記仲係落後到左排隊右取餐,入去見到都唔想排!最慘連麥麥送都冇

水晶宮

I9528 發表於 19-4-2 14:09
愈唔識愈要學
但我會响人少嘅時候先慢慢嚟,如果有人排,我會比佢地入先,無謂阻人
...

Me2,少人時睇定、有人係後面就速戰速決食返食開既

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果人哋慢都會將就下
不過最怕明明有幾個人排
仲系度玩親子遊戲
仲要回幾次帶教個仔點撳
呢啲認真
利申:我都係為人父
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

大宅

2018復活節勳章

試過麥記點餐機, 前面2個中學女生, 玩咗最少5分鐘, 佢哋係按來按去, 點好一個餐, CANCEL, 重點, 再CANCEL, 又再點番第一個餐...
我忍唔住開口, 問佢哋玩夠未? 唔係買嘢食就唔好霸住部機, 結果佢哋好快手咁買咗一個包...

大宅

都係繼續等

wcpcelia    發表於 19-4-3 15:19

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

排過另一部, 點知玩幾耐!!!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

趁無人果陣試多幾次, 用下就識, 我反而係試過唔識嘟wechat pay, 搞好耐先俾到錢. 又試過部機無紙出, 要去櫃檯搵人求救.

大宅

有時用得太耐都驚俾後面既人話

珍珠宮

麥記既話.. 用手機 apps 慢慢點...
一係去櫃臺..
我唔鍾意點餐機..
後面有人排隊會有壓力..

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

第一次用就無咩人先用
因為佢啲分類如果你唔熟,未必咁易搵到
自己用熟左就會成日用
方便快捷~

唔太鐘意用app因為無得比支付寶

公爵府

2024年龍年勳章

前面慢,轉另一部機。

其實用點餐機熟能生巧唧,排人手有時收銀慢吞吞,寧願對住部機。

首頁

尾頁

跳至