自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

minniemouse 發表於 19-4-3 08:10
佢係印呀!wifi 呢樣可能佢未諗到。

我過去及現在的菲及印姐姐,每人起碼一部智能手機或以上,也有用平板電腦,她們自己買無限上網plan, 真是不會悶親囉,比我更忙玩電話添

公爵府

我過去及現在的菲及印姐姐,每人起碼一部智能手機或以上,也有用平板電腦,她們自己買無限上網plan, 真是不會悶親囉,比我更忙玩電話添

大宅

minniemouse 發表於 19-4-2 23:48
想替兩老請工人,有一現成工人,講明要買指定牌子洗頭水,咖啡,m巾俾佢,仲要俾飯錢,真係好大支嘢。
...

好有要求,真係叫佢過主啦

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

minniemouse 發表於 19-4-3 00:07
我都有用過幾個工人,重來無一個有呢啲要求,不過係以前嘅事,仔女大哂,而家唔駛要,所以唔知而家外面係 ...

M巾要提供親生女呀

禁止訪問

珍珠宮

maomaofafa 發表於 19-4-3 00:03
淘寶m巾 0.45/塊

【这个#聚划算团购#宝贝不错:护舒宝云感棉超薄卫生巾纯棉夜用日用姨妈巾护垫组 ...

指明牌子呀

伯爵府

回覆樓主:

從來都唔洗包M斤咖喇!唔知邊d人做壞規矩!

伯爵府

maomaofafa 發表於 19-4-3 00:03
淘寶m巾 0.45/塊

【这个#聚划算团购#宝贝不错:护舒宝云感棉超薄卫生巾纯棉夜用日用姨妈巾护垫组 ...

人地要指定牌子!

複式洋房

佢有要求,咁佢做唔做到你嘅要求?

珍珠宮

maomaofafa 發表於 19-4-3 00:14
海外搵啲可以視像面試的, 睇下佢語言能力. 可能都會執到好嘢

有啲海外其實都有經驗,我之前嗰個係香港做過四年,返去生完女,再出翻嚟做工;以家這個係台灣、馬來西亞做過,返鄉下結婚生完再嚟香港,吾駛點教,大部分工作自動波,雖然吾係好識廣東話,但大家一齊煲下冬瓜都叫溝通到

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Gmama 發表於 19-4-2 23:52
仲要套房連獨立自己浴室添,星期日要早出晚歸,好多條件架,我也怕了被佢地面試
...

要套房
發緊夢,以為請佢自己來做女主人

公爵府

叫佢食蕉×2, 我剛請左海外印比兩老, 姐姐係台灣做個2年, 識講國語, so far so good.

大宅

Gmama 發表於 19-4-2 23:52
仲要套房連獨立自己浴室添,星期日要早出晚歸,好多條件架,我也怕了被佢地面試
...

僱主自己都未必有喎

侯爵府

小小馬奇朵 發表於 19-4-3 00:03
我用過幾個菲傭
冇一個提出叫我買M巾

我所有工人都冇叫我提供任何嘢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

咁巴閉, 唔好做, 去婚姻介紹所揾人嫁做港太

大宅

minniemouse 發表於 19-4-3 00:07
我都有用過幾個工人,重來無一個有呢啲要求,不過係以前嘅事,仔女大哂,而家唔駛要,所以唔知而家外面係 ...

我姐姐人用品自己出
放假約9時出門,晚上9時返
平時我哋吃咩佢吃咩(包括早午晚,咖啡, 零食, 水果...)
似半個屋企人

男爵府

minniemouse 發表於 19-4-2 23:48
想替兩老請工人,有一現成工人,講明要買指定牌子洗頭水,咖啡,m巾俾佢,仲要俾飯錢,真係好大支嘢。
...

甘多要求,我吾會請。

男爵府

包M巾冇所謂,但唔可以指定牌子囉。

珍珠宮

工主真的越來越

珍珠宮

可以唔請,自由㗎

首頁

尾頁

跳至