嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB 有奶廯, 點算好.

如題. :-|

子爵府

畀面勳章

Re: BB 有奶廯, 點算好.

初生bb係會有奶癬架
我果時就冇理到, 滿左月之後就慢慢退晒...
因為我問親人都話唔駛理

男爵府

我亞B2個月時都出了少少係面珠仔處,朋友介紹我用X 貝牌濕疹膏, 話好惦,但我亞B用了反而便多便紅,後來亞媽話用5元金銀花+金草煲水同亞B洗面,然後塗花士令就得,果然,不出三日我亞B 塊面滑曬!
[em:3 :]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

徐左用''金銀花''你可試用bb飲淨d mike 倒少少落毛巾同他抹下(lei 個係上海人的方法)我都試個ok架

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我聽其她媽媽講''金銀花''係孰於涼所以唔好成日比bb用ah

複式洋房

如果搽上面, 應該無問題的. Thanks.

別墅

我今天帶BB去看醫生, Dr話我BB都係有奶廯,話可能係飲安嬰兒A+, or 天氣變化or 太熱 的原因,過一排就會好.給了支皮膚藥膏,成份是Clioquinol 3% & UPL Hydrocortisone 1% cream, 叫我一日幫BB搽2次.
該用戶已被刪除

子爵府

畀面勳章

我囡囡食能恩未滿月前都生到成面奶癬
滿左月就散晒...
我覺得唔關邊隻奶粉事

別墅

我問Dr要不要轉奶粉, he said no need. 遲d就OK! 但係我覺得我BB面上係汗疹. 不過擦d 藥膏依家好似好d 啦!

首頁

尾頁

跳至