美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-9 17:03
我用左mini機大半年,依家keep住一星期碌兩次。我用返nuface gel, 已經買左三種nuface 出既gel輪流用 :happ ...

你覺得佢三隻gel有冇分別?邊隻最好用?
不過我覺得佢隻跟機primer同蘆薈gel分別不大,我仲反而覺得蘆薈gel好似仲保濕d

大宅

littlemelody 發表於 20-4-9 14:25

眼唇頭嗰隻我都係上youtube跟住學 ,但係我成日覺得佢 ...

你平時會開幾多檔來碌架?

伯爵府

hihivanessa 發表於 20-4-9 17:48

你覺得佢三隻gel有冇分別?邊隻最好用?

有jm話nuface gel成份好又保濕,所以我繼續用,咪當自己做個保濕facial 我初頭有用aloe vera gel, 係好碌過nuface, 我覺得用nuface機配返nuface gel功效會大d, 如果買唔返先用返aloe vera gel. 三枝nuface gel我都係鍾意primer果枝保濕d, 另外兩枝係收緊同美白,我覺得差不多咁

男爵府

snoopyiu 發表於 20-4-9 18:11
有jm話nuface gel成份好又保濕,所以我繼續用,咪當自己做個保濕facial 我初頭有用aloe vera gel, ...
原來用返佢支gel會好d,我是但用d gel去碌炸。等我去配返試試先

公爵府

hihivanessa 發表於 20-4-9 17:42
我用dewytree咋,用紅光頭時,完成7 parts會自動熄機,但其他頭未試過自動熄機,我中途換頭會熄咗機先換
...

dewytree 係乜?
你唔係用nuface 咩?

法令紋 應該向上拉提, 總之 下垂就要向上拉返, 我諗

公爵府

hihivanessa 發表於 20-4-9 17:59
你平時會開幾多檔來碌架?

中檔

大宅

littlemelody 發表於 20-4-9 19:01
dewytree 係乜?
你唔係用nuface 咩?

dewytree係支蘆薈gel牌子

大宅

有jm話nuface gel成份好又保濕,所以我繼續用,咪當自己做個保濕facial 我初頭有用aloe vera gel, ...

佢支gel乜原來會功效好d,咁等我用返佢果支試吓先,你係咪用完會用洗面奶洗面?

公爵府

邊度買嗰支gel 最抵?

伯爵府

hihivanessa 發表於 20-4-10 06:56
佢支gel乜原來會功效好d,咁等我用返佢果支試吓先,你係咪用完會用洗面奶洗面?
...

用完就咁清水洗臉,再敷個面膜

伯爵府

littlemelody 發表於 20-4-10 09:49
邊度買嗰支gel 最抵?

我上網 lookfantastic買,我就留意住有無多d discount先買,未等到有big discount時就用住aloe vera gel碌,iherb買 aloe vera gel好平

公爵府

snoopyiu 發表於 20-4-10 11:57
我上網 lookfantastic買,我就留意住有無多d discount先買,未等到有big discount時就用住aloe vera gel碌 ...

Thanks!

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-10 11:57
我上網 lookfantastic買,我就留意住有無多d discount先買,未等到有big discount時就用住aloe vera gel碌 ...

look fantastic 以加$378 10oz算唔算平?最平大概幾多?10oz body果支係咪一樣?

伯爵府

hihivanessa 發表於 20-4-10 16:10
look fantastic 以加$378 10oz算唔算平?最平大概幾多?10oz body果支係咪一樣?

我記得之前買唔洗三百蚊,我買樽裝果隻

公爵府

snoopyiu 發表於 20-4-10 18:36

樽裝嗰支係body㗎

大宅

嘩,唔洗300好平喎,頭先去觀塘買咗$335

大宅

我想問下你除咗用nuface仲有冇其他家用機?

伯爵府

hihivanessa 發表於 20-4-15 11:58
我想問下你除咗用nuface仲有冇其他家用機?

Hitachi 導入導出,beauty bar用黎臉按摩,剷皮機夏天用得最多,仲有部三舊水迷你aqua peel機,都係夏天先用

公爵府

snoopyiu 發表於 20-4-15 15:14
Hitachi 導入導出,beauty bar用黎臉按摩,剷皮機夏天用得最多,仲有部三舊水迷你aqua peel機,都係夏天先 ...

以上嘅我都有,係冇剷皮機

伯爵府

littlemelody 發表於 20-4-15 23:08
以上嘅我都有,係冇剷皮機

你用邊款aqua peel機?Abeluna aqua peel機?幾耐用一次?我果部三舊水aqua peel機用abeluna 水見到有效果,我覺得吸力都唔弱一個月用一次

首頁
12345...7

尾頁

跳至