懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

jenkaka 發表於 19-4-4 19:37
我嘔到14週,食乜嘔乜。但我而家37週BB升上來,頂住果胃,又再嘔過。。。
...

原來會再嘔過⋯ 加油呀,BB快出世了!祝順利。

別墅

あやや 發表於 19-4-4 19:55
我係嘔到打開口就可以嘔。生完到依家個胃明顯差左,容易胃酸倒流

咁妳真係嘔得好勁喎⋯ 有無食止嘔藥?

大宅

加油呀媽媽,我之前嘔到完全廢人咁,到而家27週都間唔中會嘔,不過啲暈車浪車輪轉式的嘔法在20週時停左啦
大肚真是好辛苦,努力捱過去啊!

大宅

あやや 發表於 19-4-4 19:55
我係嘔到打開口就可以嘔。生完到依家個胃明顯差左,容易胃酸倒流

我都係咁啊
一打開口就可以嘔,好驚生完之後個胃都唔好得番
胃酸倒流好痛!

複式洋房

Healthybbbbb 發表於 19-4-4 19:54
請問妳依家第幾週呀?聽講8-10週會嘔得勁啲?

係,嘔到第10周嘔血,而且13周,但我12同就冇再嘔,係突然間有一日就唔嘔

大宅

Healthybbbbb 發表於 19-4-4 19:50
哇⋯請問妳依家幾多個月呀?我朝早食完supplement,隔左唔夠一個鐘就嘔,我都擔心BB吸收唔到
...

我第9週啦! 我都係呢頭食完supplement 又嘔,因為我食魚油丸,嘔出黎好腥,之後就不停loop....

營養既野..盡量啦...心情輕鬆比較重要!加油!

別墅

2020勳章

Healthybbbbb 發表於 19-4-3 21:42
有左6周開始已經不停嘔⋯每日嘔兩三次,人都癲
幾時先可以嘔完
每日返工放工都勁辛苦⋯

我八個幾月啦 仲嘔梗 已經成為習慣

別墅

健康蛋蛋 發表於 19-4-4 21:28
加油呀媽媽,我之前嘔到完全廢人咁,到而家27週都間唔中會嘔,不過啲暈車浪車輪轉式的嘔法在20週時停左啦
...

妳都要加油呀!見到BB健康出世相信一切都值得既~

別墅

thebabyboss 發表於 19-4-4 21:57
係,嘔到第10周嘔血,而且13周,但我12同就冇再嘔,係突然間有一日就唔嘔
...

希望我都可以快啲唔嘔,順利捱過8-10週

別墅

soiebb 發表於 19-4-4 22:16
我第9週啦! 我都係呢頭食完supplement 又嘔,因為我食魚油丸,嘔出黎好腥,之後就不停loop....

營養既野 ...

我都有食DHA! 不過係藻油果種,食完無作嘔。反而食其他野就會,特別係食肉類既野⋯

別墅

SsummerTang 發表於 19-4-6 02:47
我八個幾月啦 仲嘔梗 已經成為習慣

慘慘⋯ 妳要加油呀!好快生得~

首頁

尾頁

跳至