自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

今朝一早搭lift返工,我最早入lift,到二十x樓:
1)8、9歲的學生哥企喺門口,望一望我,然後企定定望向左,大約10秒後才有工人姐姐施施然飄入來,沒有不好意思

2)到十x樓開門,又一初小學生哥按著門,慢慢地呼喚「媽~媽~」,他尊貴的媽媽才優雅慢行入lift,也是沒有任何表示,恍如全世界只有她兩母子

為了唔想lift門夾到小朋友,我一直按著開門鍵

最後,我到巴士站時巴士剛好離我而去

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

suetchingBB 發表於 19-4-4 07:49
今朝一早搭lift返工,我最早入lift,到二十x樓:
1)8、9歲的學生哥企喺門口,望一望我,然後企定定望向左 ...

如果我趕時間會話佢哋

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

錫返你,祝你有開心的—天

男爵府

回覆樓主:

好多人都係咁,等埋佢唔該都冇聲。

wcpcelia    發表於 19-4-4 10:13

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

確係無奈

伯爵府

回覆 sasa612 的帖子

同意, 所以我追lift時一定大聲叫唔該等埋, 入咗會講唔該, 基本禮貌

公爵府

回覆樓主:

其實等下一架都唔係好耐啫,係要人㩒住架lift等

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

究竟我是誰 發表於 19-4-4 07:56
如果我趕時間會話佢哋

唔趕都想鬧爆佢地,太自私;只係樓上樓下總有機會再見同埋唔想幫人教仔先忍左去

珍珠宮

回覆樓主:

每日都遇到,早5分鐘出門

版主

FJmom 發表於 19-4-4 07:56
錫返你,祝你有開心的—天

多謝你!大家都要開開心心

版主

sasa612 發表於 19-4-4 07:57
好多人都係咁,等埋佢唔該都冇聲。

老奉的人就如7仔,總有一個在身邊

版主

I9528 發表於 19-4-4 07:58
確係無奈

到底有幾多人會知道咁樣係有問題?

版主

登!登!登! 發表於 19-4-4 08:01
回覆 sasa612 的帖子

同意, 所以我追lift時一定大聲叫唔該等埋, 入咗會講唔該, 基本禮貌 ...

欣賞你!

係,有時大家遷就下,你趕時間,我等埋你,但都加返句唔該丫,好討厭呢啲全世界只圍住佢轉既人!

版主

BGCOME08 發表於 19-4-4 08:07
其實等下一架都唔係好耐啫,係要人㩒住架lift等

個個都好似你咁諗就好了

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

確實難頂,不要因為這些自私鬼影響心情

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

朝早黃金時間,一家3口,溫馨教剛學行bb慢慢行入lift,大家無奈睇真人show,兩公婆入到lift以為大家會讚bb好叻,當然,無人理佢哋啦!兩公婆立即黑晒臉,老公拎條車匙出嚟係咁拋。到地下,lift門一開,成班人係佢哋側邊快快手攝過走人,有個男人都幾大聲拋低左句:阻住晒人。。。

伯爵府

有日放工係樓下管理處取信時, 突然聽到"姨姨你入唔入lift呀...."過咗一陣先知道有個4,5年班小朋友按著部lift等緊我, 我即時入lift及同佢講聲唔該之外亦有讚賞他

琥珀宮

畀面勳章

suetchingBB 發表於 19-4-4 08:21
到底有幾多人會知道咁樣係有問題?

自私嘅人,絕對唔覺有問題

男爵府

回覆樓主:

你真好人, 仲同人禁住部lift

首頁

尾頁

跳至