0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

順產第8天,出院前醫生話傷口埋口ok,子宮收縮進度ok,但其實傷口幾耐唔痛...(無剪但少少裂,聯左針),一企喺身下墜感好似有野想喺陰道掉出黎咁,傷口好痛,坐喺到好痛,仲要餵奶坐好耐,痛過喺醫院

大宅

回覆樓主:

有冇坐水泡呀?我果陣痛左3個星期,有剪

大宅

白羊女 發表於 19-4-5 00:48
順產第8天,出院前醫生話傷口埋口ok,子宮收縮進度ok,但其實傷口幾耐唔痛...(無剪但少少裂,聯左針),一企 ...

我係尾龍骨位好痛,痛過傷口,餵奶又係超辛苦,因為要坐喺到;後來我瞓喺到餵就好好多了,你都試下瞓喺到餵,你試下同BB面側身瞓面對面餵丫

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

順產第8天,出院前醫生話傷口埋口ok,子宮收縮進度ok,但其實傷口幾耐唔痛...(無剪但少少裂,聯左針),一企 ...

早日康復

別墅

心同感受,我都係無剪但裂要補,day7 痛差唔多,餵人奶成日坐,傷口埋得麻麻(仲好似爆左)唔敢睇清楚。有d 後悔點解唔剪可能仲痛,希望快d 好。下身腫過但起埋消退緊,我得閒會做會陰運動。

大宅

四五星期左右,完全無痛

大宅

hohoyin731 發表於 19-4-5 00:52
有冇坐水泡呀?我果陣痛左3個星期,有剪

我第一日坐完水泡就冇坐,因為好似已經冇咁痛,但出院回家發現其實好痛,坐果時根本係坐住個傷口

大宅

Howingman 發表於 19-4-5 01:06
我係尾龍骨位好痛,痛過傷口,餵奶又係超辛苦,因為要坐喺到;後來我瞓喺到餵就好好多了,你都試下瞓喺到 ...

我傷口痛,彎少少身換片腰會痛,尾龍骨最尾個位坐得耐都痛

大宅

JD930 發表於 19-4-5 01:48
早日康復

Thanks

大宅

chocofds 發表於 19-4-5 11:11
心同感受,我都係無剪但裂要補,day7 痛差唔多,餵人奶成日坐,傷口埋得麻麻(仲好似爆左)唔敢睇清楚。有 ...

醫生覺得冇需要所以冇剪,但我諗剪唔剪都係要補既話都一樣咁痛,人地話順產幾日落得床,但根本企唔耐,同埋我以為只係痛幾日,衣家去完廁所洗傷口都仲會有d 拿拿地

大宅

周小桃 發表於 19-4-5 11:36
四五星期左右,完全無痛

原來要咁耐,咁即係我衣家仲係痛都係好正常

別墅

回覆 白羊女 的帖子

Same same 無剪聯小小係呀反到屋企餵奶先係最辛苦,坐水泡仔好啲
不過坐又唔係企又唔可以企得多,最地獄係大小二便

大宅

Howingman 發表於 19-4-5 01:06
我係尾龍骨位好痛,痛過傷口,餵奶又係超辛苦,因為要坐喺到;後來我瞓喺到餵就好好多了,你都試下瞓喺到 ...

我都係尾龍骨好痛,已經3星期,坐得耐仲係好痛

大宅

Chinyauma 發表於 19-4-5 12:33
回覆 白羊女 的帖子

Same same 無剪聯小小係呀反到屋企餵奶先係最辛苦,坐水泡仔好啲

你有冇下陰好有墜感,尤其坐耐左起身果下,下次有野想跌出黎咁

別墅

白羊女 發表於 19-4-5 18:01
你有冇下陰好有墜感,尤其坐耐左起身果下,下次有野想跌出黎咁

我有,我係剪左少少要聯針,仲加埋痔瘡跌埋落黎,痛足3星期才冇甘痛。餵奶時坐係度都痛。要4星期才完全正常

禁止訪問

別墅

回覆 白羊女 的帖子

有呀,因為餵奶坐得多子宮未上番原位係會咁既感覺,你岩岩生完無耐bb一訓你都要爭取時間休息,因為訓係到子宮先會收縮得快啲,做多啲提陰動作都有助快點復原,加油

複式洋房

我痛左個半星期,仲要聯針個位有疤,有時都有d痛,但下墮感成1個半月先無。你記得唔好蹲唔好企禁多

大宅

cklvivi 發表於 19-4-5 18:17

我有,我係剪左少少要聯針,仲加埋痔瘡跌埋落黎,痛足3星期 ...

我剛剛48小時今晚出院 此刻正在感受痛苦 屙唔出便便 肚疼死

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

白羊女 發表於 19-4-5 12:11
Thanks

首頁

尾頁

跳至