跳至

首頁

尾頁

大宅

帶住個9個月BB,離開住左10年的地方,搬去太古,有D彷徨。希望住太古的媽媽提點吓,住太古,有咩要留意,例如邊度比較唔適合推住BB車去?路盲一名,帶住個B,平時去邊度散步比較好?

有冇d路係適合散步+買餸呢?有冇特別推介的魚檔?

如果黎緊報N班,有冇邊間比較好?

感謝

複式洋房

太古主要都係去商場,有超市。

海傍有公園,可到北角或西灣河,散步好好(emoji)(emoji)

大宅

bbjohn155 發表於 19-4-11 16:01
太古主要都係去商場,有超市。

海傍有公園,可到北角或西灣河,散步好好(emoji)(emoji)

多謝你呀,終於有人覆我la~~~

水晶宮

siusiumi 發表於 19-4-6 01:10
帶住個9個月BB,離開住左10年的地方,搬去太古,有D彷徨。希望住太古的媽媽提點吓,住太古,有咩要留意,例 ...

我唔係住太古,但都成日同小朋友過呢頭散步,想室內就去商場,兩大商場都好BB friendly。室外就去海傍、遊樂場、消防船等。都好多地方行。

禁止訪問

大宅

emma9394 發表於 20-1-4 13:24
去太古aeon 買野 星期三有折不過多人,賣餸就行去東匯坊下面有街市。n班方面我就無,我俾我仔仔上緊太古東 ...

thx

洋房

回覆 siusiumi 的帖子

我估妳BB現在已經1歲10個月啦。妳唔介意經濟行的話去到東區體育館二樓(我記得好像是二樓)有一個兒童室內遊戲室,有軟墊這合BB到3-4歲爬玩。現在有疫情唔開。我前幾日經過,它換左裏面的設施,靚左好多。

大宅

happy804 發表於 20-6-12 22:48
回覆 siusiumi 的帖子

我估妳BB現在已經1歲10個月啦。妳唔介意經濟行的話去到東區體育館二樓(我記得好像 ...

多謝你呀,不過因為疫情,BB已經半年冇出過街喇

洋房

siusiumi 發表於 19-4-6 01:10
帶住個9個月BB,離開住左10年的地方,搬去太古,有D彷徨。希望住太古的媽媽提點吓,住太古,有咩要留意,例 ...

我都住太古附近,BB六個月啦,平時都帶佢去鰂魚涌公园或者太古城行行,可以的話,以後可以相約帶BB出來散步呀

首頁

尾頁

跳至