自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

扮靚唔係後生既專利
自己CARRY到,望落精神化個淡妝一定得
不過如果40+條短褲唔好太短,如露出PAT PAT兩塊肉仔,
唔太得體.....反而有幾種髮型打扮我覺得好肉酸:
(40+/50+/60+)
1)仍然留一把好長+厚+散既"秀髮"(以為自己是陳X珠/芳X??)
2)兩邊頭髮耳後夾起,仲要用色彩繽紛的髮夾(以為自己是排球女將?)
3)本身不太潮LOOK硬要染"金毛強"
總之自然舒服岩場合便最好

男爵府

tang0809 發表於 19-4-6 11:57
我有個朋友40+,啲女都讀初中,仲扎孖辮仔,熱褲,長筒襪,着到好似佢啲女咁,雖然佢身形fit,但都好似扮後 ...

我同朋友剛去旅行回來,佢50幾歲,著牛仔背心裙,帶cap 帽著波鞋,一啲都唔似真實年齡。因為本身佢有做醫美,有做運動,個樣都睇得下。
我覺得女人要保持青春,至少要染頭髮,去雀斑同唔太肥,咁著咩衫都會好睇。
不過我有底線,就係唔著印有卡通人物嘅衫,好顯得幼稚。

男爵府

回覆 ferrari2007 的帖子

JM.....邊種大袋?

男爵府

回覆 happylife1210 的帖子

認同呀~
有白頭髮好顯老....所以一定要定期染髮....

另外有運動習慣既唔太肥既一般都襟老既,
身型線條會FIRM好多.....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

伴侶同仔女覺得冇問題咪冇問題囉

子爵府

KATRINE 發表於 19-4-6 10:22
其實我好欣赏外國人簡单衣著,無論到60都可穿短衭t shirt.冇人會品評。

其實sports look 去做運動係60 70 都可以。

但香港太多以為自己是美魔女的婆婆, 鐘意扮少女著迷你裙同超短褲就真頂吾順。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

呢位婆婆超型, 希望我老咗都可以咁型

珍珠宮

LeBlue 發表於 19-4-9 15:01
回覆 ferrari2007 的帖子

JM.....邊種大袋?

軟身皮袋

LeBlue    發表於 19-4-10 09:17
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

大宅

每人都有自由

首頁

尾頁

跳至