婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

ilovecafe 發表於 19-4-9 04:42
我會立即問佢借$500,當然有借無還,自己拎d錢去玩,佢問就話等我自己要開心吓
...

別墅

多謝大家, 我諗宜家我都死心, 始終仲係介懷佢當初咁, 所以都係自己活得開心就算, 唔好想得太完美!

公爵府

Dalki_Dalki 發表於 19-4-9 15:59
多謝大家, 我諗宜家我都死心, 始終仲係介懷佢當初咁, 所以都係自己活得開心就算, 唔好想得太完美!
...

別再被人當水魚啦 ? 你是外人....永遠都是外人,沒有商量的餘地,你為男家做左九十九件好事....只有一件事未做到....咁你依然是壞心抱一名(因為佢地己經忘記左之前你所做的九十九件好事)所以你何必迫自己做好人?.....只有99生的兒女才是好人。

複式洋房

Dalki_Dalki 發表於 19-4-6 10:55
我之前太傻諗住當比零用錢佢用下,買下野食開心下, 老人家氹下佢啦, 點知有次我屋企有事, 我個排忙到唔記得 ...

可能呢佢唔知你咁辛苦呢,唔使咁唔開心喎

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

一場誤會啫, 佢誤會你俾嘅係家用, 你誤會佢會當你係女.
唔洗嬲, 當初大家冇講清楚. 只要你老公有俾足夠家用佢媽, 你照自己心意做就得.

別墅

學樓上JM話齋,經一事長一智,宜家保持距離算,唔會再付出,媽只有一個。

複式洋房

冇!62過身!99有樓收租,又做兼職!新年男家做節,去茶餐食飯仲請客添!

複式洋房

其實睇你鍾唔鍾意99,鍾意可以比,如果你老公有比,你可以唔比,各自比返自己父母!

別墅

我無比過家用,因為佢住既用既我都有份夾錢。
又係新袍

別墅

其實開頭我係心甘情願俾,真係想大家開開心心,但點知佢原來只向錢看,我唯有收返唔再付出。

大宅

結婚前已經同c6講明屋企財政獨立,只負責自己屋企既錢。男家家人出街食飯c6俾,女家家人出街食飯我俾。就算叫c6俾住先我都會俾返佢,數還數

你應該同你c6講清楚,我唔係呢頭家住係唔會出現家用,零用錢買野並唔係每月應份。

洋房

結婚前已經同C6傾好。各自各自己比家用比番自己父母。大家賺錢唔同,比開d家用唔一樣。所以決定家用都係各自各比會好d.
聖誕/生日會一齊去買禮物比父母/6299。

洋房

我無,俾佢佢又唔會多謝我既!

別墅

如果佢唔係咁開口追我俾錢,我係唔介意每個月俾埋佢,但當呢件事發生左之後就睇清佢真面目,從此連同c6商量都唔洗,我直接cut左呢舊錢

男爵府

無比,老公搞掂哂

大宅

係都俾自己呀媽

別墅

唔洗比,但得閒會買野食或者禮物上去。放假有時會同老去煮飯比佢地食,唔好意思成日痴餐。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

做人亞媽的,常誇大自己的付出,話自己偉大,要人感恩回報。
但子女比錢亞媽,就係必需兼老奉!比了都唔會多謝你,仲要嫌三嫌四。
我身邊,從來未見過有好的媽媽。全部當仔女係高息債券。

複式洋房

我之前太傻諗住當比零用錢佢用下,買下野食開心下, 老人家氹下佢啦, 點知有次我屋企有事, 我個排忙到唔記得 ...

未結婚前,我老公一到出糧日就要俾家用。有次ot到零晨2點先返到屋企,我奶奶都唔俾佢入門口瞓覺先,第二日先俾家用佢,要我老公行返去地鐵站,atm㩒錢先可以入門口。
我學歷比我老公低,奶奶一直都睇唔起我,以為我搵萬鬆d蚊一個月,其實我搵3萬。我都特登唔話俾佢知 我搵幾錢個月,我c6老實到死,同99講左,99聽到第一個反應係話我都要俾家用。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

從來唔會比

首頁

尾頁

跳至