懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

lapistingting 發表於 19-4-16 11:57

佢就好實際的醫生,即係你係醫院生完每日巡房講十秒 ...

佢每個人都會定request 先會?
佢又無同我講連左喎

複式洋房

K@T 發表於 19-5-17 11:41
佢每個人都會定request 先會?
佢又無同我講連左喎

佢冇同我講架都,第一胎我都唔知,第二胎產後檢查我同講佢我會做紥肚,佢係咁話冇用,同埋已經幫我連左腹直肌,咁我先知

複式洋房

lapistingting 發表於 19-5-17 11:50
佢冇同我講架都,第一胎我都唔知,第二胎產後檢查我同講佢我會做紥肚,佢係咁話冇用,同埋已經幫我連左腹 ...

竟然(emoji)(emoji)(emoji)我仲join 左
唔怪得我生完即刻無左個肚
我上星期先產後檢查 如果早d見到你個post 我就可以問佢啦

複式洋房

K@T 發表於 19-5-17 14:40
竟然(emoji)(emoji)(emoji)我仲join 左
唔怪得我生完即刻無左個肚
我上星期先產後檢查 如果早d見到你個pos ...

勁啊!生完就冇左個肚,睇下紥肚仲有冇得退錢唔做

複式洋房

我17年陀大囡時睇過好多個醫生, 一直有同醫生反映恥骨痛, 但個個都話正常就打發我走, 到9個月時真係痛到邊行邊痛到喊到行唔到, 上網搵左陳醫生, 個時佢第一次見我, 就肯同我寫左半個月假, 之後再睇多次寫多兩星期就到生喇,雖然只係睇左佢2次咁大把, 但佢真係好好人好細心,
今胎都搵返佢產檢, 原本想問佢接唔接, 可惜佢話第二胎順產唔駛搵佢, 有手既都幫到我接

仲有陳醫生到啲姑娘真係好好人架, 唔似出面啲姑娘咁黑面問極唔答或嫌你煩, 而且每次約左個個時間覆診, 去到就睇得, 唔似另外啲醫生咁, 約1點, 3點先有得見

男爵府

睇過陳醫生嘅媽媽,會唔會覺得佢照肚照得好快啊?好似一兩分鐘就照完咁

洋房

Healthybbbbb 發表於 19-4-6 20:17
依家7週,仲諗緊搵邊個私家婦科醫生睇產檢同生。

我而家都係睇緊陳醫生亦都會搵佢接生, 係就係Cool cool地, 但係都一樣會講笑, 有問必答. 姑娘都係超級nice, 無論我不停咁無限loop同一個問題, 佢哋都好有耐性去解答. 每次診費係$800, 開刀生B就大概$22,000.

大宅

MichelleM 發表於 19-5-17 23:13
我而家都係睇緊陳醫生亦都會搵佢接生, 係就係Cool cool地, 但係都一樣會講笑, 有問必答. 姑娘都係超級nic ...

我睇緊佢呀~請問你係咪尖沙咀睇? 我睇左佢一次,覺得佢好快手快腳呀,照既時候好快照完~可能冇咩特別問題啩,之後臨走我問左佢好多問題佢都有答哂,好爽快果種~ 但係可能我本身係me more人,覺得佢有啲rush~但總體係不錯

大宅

咩陳醫生都係尖沙嘴坐診嘅咩?我在元朗大馬路何嘉惠睇開,好似有見過佢嘅名同何嘉惠一齊,我以為我睇錯添,專登睇返門口張相個名真係陳樹武醫生陳醫生好似仲平過何嘉惠$200蚊

大宅

lapistingting 發表於 19-5-17 11:50
佢冇同我講架都,第一胎我都唔知,第二胎產後檢查我同講佢我會做紥肚,佢係咁話冇用,同埋已經幫我連左腹 ...

我第一胎都係搵佢
但我唔知佢有冇同我連腹直肌
不過都幾年前嘅事
而家個肚都冇話特別大左
唔知係佢連咗線?
定還是嗰陣時仲後生,自己個肚會變返平??

洋房

nana125 發表於 19-5-18 00:58
我睇緊佢呀~請問你係咪尖沙咀睇? 我睇左佢一次,覺得佢好快手快腳呀,照既時候好快照完~可能冇咩特別問 ...

係啊, 尖沙咀

大宅

lisa寶寶 發表於 19-5-18 02:20
咩陳醫生都係尖沙嘴坐診嘅咩?我在元朗大馬路何嘉惠睇開,好似有見過佢嘅名同何嘉惠一齊,我以為我睇錯添, ...

我就係元朗睇~^_^ 佢元朗只做星期二架咋,本身佢診所就尖沙咀~ 我問過睇何嘉慧既朋友,話何嘉慧幾溫柔都係有問必答咁,超聲波會印好多張相,唔知係幾多張但陳醫生就印兩張~朋友就話如果平兩百少啲相都唔拘⋯⋯你覺得何醫生點呀?佢產檢流程同時間係點可否分享下

複式洋房

MichelleM 發表於 19-5-17 23:13
我而家都係睇緊陳醫生亦都會搵佢接生, 係就係Cool cool地, 但係都一樣會講笑, 有問必答. 姑娘都係超級nic ...

請問開刀22000係邊間醫院?

洋房

Anpanman2019 發表於 19-5-23 19:57
請問開刀22000係邊間醫院?

仁安

複式洋房

MichelleM 發表於 19-5-24 14:52
仁安

22000係自己可以擇時辰嗎?

複式洋房

K@T 發表於 19-5-17 11:38
我岩岩早幾個月搵陳醫生開刀生
無錯 佢係cool cool 地 不過有問必答
同埋收費都唔貴 傷口係頭2日落床痛

請問緊急開刀另外加幾錢?係咪醫生和醫院都會額外收緊急開刀費?

大宅

我都想知擇日開刀會唔會有另加收費?

複式洋房

Anpanman2019 發表於 19-6-10 21:06
請問緊急開刀另外加幾錢?係咪醫生和醫院都會額外收緊急開刀費?

陳醫生加左3000
仁安加左好似4500

複式洋房

bunbunbunny 發表於 19-5-17 21:23
睇過陳醫生嘅媽媽,會唔會覺得佢照肚照得好快啊?好似一兩分鐘就照完咁
...

一時時啦

複式洋房

tooktook00 發表於 19-6-11 13:50
我都想知擇日開刀會唔會有另加收費?

有架

首頁

尾頁

跳至