0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

初生開始一直用包被紮實就瞓得好好
而家大左開始唔比紮實佢自己會爭扎扯開曬包被 甘而家應該用啲咩可以令佢瞓得好啲又有安全感? 睡袋? ??

別墅

efren 發表於 19-4-8 08:38
而家大左開始唔比紮實佢自己會爭扎扯開曬包被 甘而家應該用啲咩 ...
就算無聲都會無端端自己嚇到彈起

大宅

efren 發表於 19-4-8 08:38
而家大左開始唔比紮實佢自己會爭扎扯開曬包被 甘而家應該用啲咩 ...

我試緊放個公仔喺佢個肚上,同埋搵d 細細個的cushion攝住佢身體四周,佢會覺得似有人抱住,有d安全感,我覺得無咁多紥醒

大宅

Chinyauma 發表於 19-4-8 10:43
就算無聲都會無端端自己嚇到彈起

我果個係瞓到打拳甘,又踢曬腳又出拳
但又唔比包實,仲有咩方法?

別墅

回覆 efren 的帖子

無用任何野放係身上,一黎我唔覺work二黎佢腳一向上升高放既野都會扇左落佢塊面又係危險,每次嚇醒左即刻拍拍佢暗翻佢訓,其實最好方法係bb訓之前你一路陪住格黎比佢見到你,訓得冧好多,bb聞住媽咪陣味有安全感自然會訓得定啲。(徐左頭一個月之後一直無用包被包實,我女一包就炆僧所以唯有每次都暗佢訓著先行開,但又因為咁所以我覺得呢個最原始方法係非常有效)仲有一樣野,音樂好緊要
咩歌都好慢既純音樂都有效果

複式洋房

回覆樓主:

我呀b係日晏抱多d,安全感會多左, 夜晚就唔會咁扭

大宅

Chinyauma 發表於 19-4-8 22:52
回覆 efren 的帖子

無用任何野放係身上,一黎我唔覺work二黎佢腳一向上升高放既野都會扇左落佢塊面又係危 ...

我試下

首頁

尾頁

跳至