自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

好老實,,唔關事就呃你既。行出嚟五官端正加正常身型,,點都著數d

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

又係時候cap返肥是原罪呢篇文

樣衰唔係罪,係不幸。生得醜唔係你嘅責任,要怪嘅,只好怪上帝

但係,肥,就係你嘅錯! 一個人好地地係唔會肥嘅,你變得做肥人,梗係食咗多過你需要嘅嘢啦 喺呢個仲有咁多人捱餓嘅時代,你竟然食咁多嘢? 肥係貪心嘅表現,係唔公平嘅象徵 肥人臃腫畸形嘅身體,已經充分顯示出佢哋嘅唔道德

肥人係罪犯,佢哋甚至比小偷、殺人犯更無恥 一般犯人都會掩飾自己犯咗嘅罪 但係肥人,佢哋竟然將自己嘅罪證放晒響個身上,就好似一個殺人犯拖住條屍周街走咁 你話,見到肥人有乜辦法唔憤怒?

所以,見到肥人應該即刻鬧佢,就算唔鬧佢都要鄙視佢,我哋要透過侮辱嚟喚醒佢嘅良知 喺街見到肥人唔鬧佢,就好似搭地鐵見到痴漢非禮學生妹唔出聲一樣 作為一個有良知嘅人,我哋應該出聲,應該鼓起勇氣挺身而出鬧到佢哋狗血淋頭!
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

正常見到170磅5呎
應該唔只係肥
而係痴肥
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

lingfu 發表於 19-4-8 11:33
又係時候cap返肥是原罪呢篇文

樣衰唔係罪,係不幸。生得醜唔係你嘅責任,要怪嘅,只好怪上帝

呢篇當年笑到我嘔……
寫得好衰格

公爵府

jesswu 發表於 19-4-8 10:36
純討論,無任何歧視意思,説錯請多多包涵,高抬貴手

朋友A和B同時轉工揾工……

你話人唔睇外表就呃你嘅

珍珠宮

很難說完全沒有關係,美國有研究做過,要上executive,外型、身高豆有影響,這個唔難理解,畢竟代表公司的形象。
雖然外型好有分加,面試嘅第一印象好重要,但並非只是外型,如果談吐得宜、有能力、有自信,面試官都會考慮。A有通過培訓,增加自己的籌碼,這個是可取的。

伯爵府

梗關事
硏究話過靚仔靚女賺多D
就連逐家逐戶去籌款都籌到多D錢

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

seaman1982 發表於 19-4-8 10:59
有人生得討好,同靚唔靚無關。
有人生得乞人憎,同醜唔醜都無關。
我覺得。
我都同意,即使肥、醜,都可以打扮下出黎見人,心善則美,也可以端莊順眼、專業。

大宅

最關心BB問題熱投勳章

我老細in人會話我地知佢睇過佢個相先揀(只係識少少),咁應該都算以貌取人。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

一定關事
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

肥人相對醫療成本會高啲,病的機會亦會高啲。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

回覆樓主:

一半半啦

正常靚女, 四正都會易搵工啲

但如果請人果個係大噸位豬扒就唔係咁講法, 我食lunch/搭留意到第二啲公司有時個個都咁大份, 我心諗做咩公司個個咁好營養, 我口臭男同事話大噸位豬扒就一定唔會請靚女啦

子爵府

除非個上司係女人,否則多數靚女啲都有著數同你揀男朋友一樣姐,大家其他條件一樣,你無理由揀八両金而唔揀彭于晏呱

伯爵府

2024勳章

一定有關係的

男爵府

回覆樓主:

我公司唔同部門有位女同事身高約163-165cm, 目測體重最少有230-2xx lbs, 見佢去廁所要側身先入到。好奇佢入職時有無咁肥。好彩我公司工作位好寬敞,否則佢應該坐唔落

珍珠宮

環保接龍勳章

肥人容易有病, 請工人姐姐一樣背景/工作經驗/年齡,我都會請個瘦, 怕佢有心臟病/糖尿病/氣喘/血壓高等長期病。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

5呎但有170幾磅

好肥喎!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

同埋肥容易比人有錯覺會比較懶。。。所以我覺得有關係。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

luvkaka 發表於 19-4-8 10:46
回覆 jesswu 的帖子

我答你一定係有關!

巧錯、絕對有關

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

luvysl_blythe 發表於 19-4-8 13:30
同埋肥容易比人有錯覺會比較懶。。。所以我覺得有關係。。。

感覺上肥系會懶、工作上效率可能會慢

首頁

尾頁

跳至