單親天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

同埋我們單親GROUP係有男有女的....仲有好幾對己成為LOVER...

男爵府

其實我係單身,唔係單親,會唔會有D分別呢?

男爵府

Macusmama 發表於 19-5-21 11:06
如果係我的話,我就算有D男性朋友想介紹比自己D朋友,我都會觀察D女性朋友多時才帶埋那男性朋友出來囉...

唔 ...

都啱架,要保護番d朋友

男爵府

ml6331 發表於 19-5-21 13:43

單身易好多架

大宅

Macusmama 發表於 19-5-21 09:02
其實可以去參加一D,GROUP,香討同FB,有好多的...如我想行山,我會JOIN佢地有時玩下,如搞一D PARTY,飲野唱歌傾 ...

我少朋友,所以不知道可以認識這些聚會!冇計

洋房

回覆樓主:

keep得好性格好其實不難

珍珠宮

ml6331 發表於 19-5-21 13:43
可以說話有架...因為個個有一個離婚經歷痛苦,加上有小孩負責養,我們是透過呢D渠道佢幫佢,鼓勵佢...
EXAMPLE:幫佢...係心理上,比佢交個朋友呻下,有時會比D ADVISE佢點做呢...
例如離婚點可以得對方錢等等...因為GROUP有不同的CASE...SO 可以比佢地參考下...有時大家搞GATHERING,可以帶埋小孩,識多個朋友仔...

珍珠宮

oi_oi 發表於 19-5-21 14:04
都啱架,要保護番d朋友
我也有一些知己男性朋友,(ONLY 朋友)佢地咩性質或要求,自己知道...如我又有女性朋友係岩佢的要求,我都會約大圍一起出來GATHERING先...如出來咩FEEDBACK,咁大家可以做朋友囉...無問題架...

講明:我不是做婚姻介紹所...
只係鼓勵你們行出一步去認識朋友(男又好女又好),無界定的...

珍珠宮

oi_oi 發表於 19-5-21 14:04
單身易好多架
如果單身,有D條件+年齡當然PERFECT啦...
如果人又唔OK,樣又不修理下,性格又臭....好難會有同頂得順囉...

年齡大了,不可以要求太高...只要愛你,關心你,夠生活 己好好了...
曾係一個單親GROUP上,遇到一位媽媽,離婚多年,年齡55+,自己個女都嫁了...肥C9+大陸人+有D錢,開車同有公司的
常在GROUP上POST出來: 男人呀.....男人呀...我要男人呀....
之後有些男人回應他,那些男同佢差不多年齡+樣子OK順眼的....之後個位肥C9回,你唔岩我的條件...

好好笑的,心想:你大可以包一位小鮮肉食下...反正肥C9有錢...

同過佢出來GATHERING食野HOTPOT(一大班的),食相令人想即走...
佢叫所有人唔好放野落去,等佢放哂先...大家夾錢出來食野咋,又唔係要佢比錢...

呢D咪叫男人想吐...

珍珠宮

RL84 發表於 19-5-21 18:53
我少朋友,所以不知道可以認識這些聚會!冇計
你上FB 揾同埋香討有好多的...

珍珠宮

tungchoi 發表於 19-5-22 03:09
keep得好性格好其實不難
係好EASY,只要你放底D野...同埋個人唔洗睇太緊太覆習D事物...

RELAX,放開D...個人自然開朗...男人LIKE呢D

男爵府

Macusmama 發表於 19-5-22 09:14
如果單身,有D條件+年齡當然PERFECT啦...
如果人又唔OK,樣又不修理下,性格又臭....好難會有同頂得順囉...

難怪呢個人仲化單身

男爵府

緣份好難講嘅

男爵府

Macusmama 發表於 19-5-22 09:03
我也有一些知己男性朋友,(ONLY 朋友)佢地咩性質或要求,自己知道...如我又有女性朋友係岩佢的要求,我都會約 ...

男爵府

Macusmama 發表於 19-5-21 11:07
同埋我們單親GROUP係有男有女的....仲有好幾對己成為LOVER...

可以介紹我入谷嗎?我都想識多d朋友吖

珍珠宮

oi_oi 發表於 19-5-22 14:51
難怪呢個人仲化單身
唔太明....你話我單身?
我係單親,不過我唔再婚囉...
好彩有左BB,咪生囉,又不用結婚先生得...

珍珠宮

oi_oi 發表於 19-5-23 20:35
講明...我唔係婚姻介紹所....有緣咪介紹下,無緣,無謂害對方嘛...

珍珠宮

happy_day07 發表於 19-5-24 08:42
可以介紹我入谷嗎?我都想識多d朋友吖
你唔好係度講...會比版主BLOCKED....小心...

男爵府

Macusmama 發表於 19-5-24 08:54
唔太明....你話我單身?
我係單親,不過我唔再婚囉...
好彩有左BB,咪生囉,又不用結婚先生得...

吾係丫,吾好誤會,我係指嗰位單身女人

男爵府

Macusmama 發表於 19-5-24 08:55
講明...我唔係婚姻介紹所....有緣咪介紹下,無緣,無謂害對方嘛...

呢樣我明,我吾係嗰種思想既人,請放心

Macusmama    發表於 19-5-27 09:25

首頁

尾頁

跳至