婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

Deleted

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以生唔生bb黎衡量新抱既99, 就算你生左, 佢亦唔見得會覺得你好
因為在佢眼中, 你只係一個生仔機器, 對部機器又何來會有感情呢?
我都係架, 結婚多年無bb, 已習慣成為男家頭號衰女人
咁又點? 我不痛不癢
老公珍惜我, 男家對我有咩唔客氣, 老公仲會幫我擋, 疏遠佢地
我有賺啦

別墅

瑤瑤~ 發表於 19-4-12 09:03
以生唔生bb黎衡量新抱既99, 就算你生左, 佢亦唔見得會覺得你好
因為在佢眼中, 你只係一個生仔機器, 對部機 ...

咁你老公真愛你,羨慕

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

我期待與新抱的關係是...相敬如賓

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

子爵府

Applecrash 發表於 19-4-12 08:13
唔好以為你對奶奶好,奶奶就會對你好。
你一日唔生BB, 你都是唔好,就算你識飛又點。
...

咁你幾時生
1MTH 5.2KG

珍珠宮

heidys 發表於 19-4-12 09:53

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Applecrash 發表於 19-4-12 09:14
咁你老公真愛你,羨慕
不用羨慕我, 我可以, 大家jm都可以有美滿婚姻不受男家/99影響的呀
我都唔係一步登天, 多年來思想教育唔少得

我上bk睇到有jm分享, 如果男家唔尊重新抱, 即係唔尊重老公
我咪照樣同老公講, 你唔好以為你d屋企人只係唔尊重我, 其實即係唔尊重你, 因為我係你娶返黎架(當然我地唔係同男家住)
我老公叮一聲清醒晒, 由0個時開始, 睇到佢越來越撐我, 心都甜晒
你都可以架, 加油, 最緊要同老公感情好

別墅

Deleted

別墅

咁你幾時生

Deleted

子爵府

回覆 Applecrash 的帖子

未呀, 十幾廿年後乍唔知到時會唔會變。
1MTH 5.2KG

公爵府

Applecrash 發表於 19-4-12 10:53
已經有左喇,但未有之前勁受氣。唔係我唔想生,亦唔係我唔生得,只係老公唔想咁快生住,咁我唔可以用空氣 ...

生完之後.....一樣受氣。

珍珠宮

瑤瑤~ 發表於 19-4-12 10:08
不用羨慕我, 我可以, 大家jm都可以有美滿婚姻不受男家/99影響的呀
我都唔係一步登天, 多年來思想教育唔少得 ...

exactly!
我都係咁!

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

瑤瑤~ 發表於 19-4-12 09:03
因為在佢眼中, 你只係一個生仔機器, 對部機 ...

妳老公好好啊

複式洋房

...

生左都吾會好,反而我覺得生完佢對我仲衰左

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢樣我認同

我奶奶好錫叔仔兩公婆,由其佢老婆,佢地結左婚都有十幾年,我估應該都唔生,上年同奶奶一齊入屯門,係巴士同我講佢話亞x ( 叔仔老婆 ) 都唔知做乜架,又唔返工又唔係湊仔,日日係屋企都唔知做乜,亞x ( 叔仔 ) 成日要開夜,緊係啦,邊夠皮 … 下冊三千字,由上車講到落車

我仲有個叔仔,結左婚四年幾唔知生唔生呢

得我地生左兩個,一仔一女,但一年都見唔到五次
愛 我 就 別 傷 害 我

男爵府

回覆 kitwong 的帖子

我老公個老母喺我地結婚嘅時候利是都冇一封食餐飯都冇
本來我都唔恨呢d唔在意
但係我生咗個仔佢先至拎對佢個女結婚唔要嘅龍鳳鈪比我
呢下我真係會好好記住佢呢壇嘢

複式洋房

我同豬隊友結緍快6年, 婚前共識: 在順其自然下, 要一個bb....

在這6年內, 豬隊友對外界(我娘家及夫家) 都承擔了不能生b 的原因...
但事實上是因為我身體的種種原因, 怀孕機會非常低...
最終決定, 還是順其自然, 有就生, 無就舒舒服服二人共渡餘生....

奶奶自然想抱孫, (我地同老爺,奶奶同住) 每當佢要追問我時, 我就送豬隊俾佢嘆, 但佢逼迫吾到豬隊友...

每當奶奶發老皮話豬隊友吾好, 因為那都是事實, 我認同佢講野同時都再送多次豬隊友俾佢嘆...

所以, 個人認為奶奶的態度很建基於豬隊友, 同生仔沒有太大的關係...
總之, 只要夫妻同心, 沒有過不了的難關....

別墅

...

不能同意更多,仲要同你講,我鄕下啲親戚成日問我幾時抱孫,仔女唔係問題,最緊要有孫抱(以下刪1000個字)我同C6講番,佢叫我決定,我佢話,生仔呀,你估生暗瘡,什麼叫我自己話事

複式洋房

聽到我陀個個係囡囡都係咁比說話我聽
又話生仔先同其他人講,生囡緊係唔講
又話人地陀仔先嘔,你陀囡都嘔?
發神經

男爵府

Applecrash 發表於 19-4-12 10:47
你就黎做人奶奶喇?咁你咪識諗囉。我當年話結婚第一次見面已經俾奶奶鬧。
...

第一次見面都鬧?鬧咩先

首頁

尾頁

跳至