興趣嗜好

跳至
[攝影] 手機隨處拍  

首頁
12345...43

尾頁

伯爵府

今天天氣晴朗

fannyv    發表於 21-7-28 16:04
Nasia    發表於 21-5-1 18:35
supermum-5    發表於 20-10-9 16:17
2valentina    發表於 20-7-8 11:56
JoJo978    發表於 20-5-31 01:07
彗雲    發表於 20-5-14 22:23
yeeung    發表於 20-5-12 04:55
xstephanie    發表於 20-5-11 03:31
程曼心    發表於 20-5-9 15:53
Gytha3g    發表於 20-4-18 22:36
LLemon    發表於 20-4-6 18:58
Gemma=    發表於 20-1-27 22:42

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ilovemytwins 發表於 19-4-17 11:30
今天天氣晴朗

藍天白雲好正喎,唔想返工
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

rose-mag 發表於 19-4-17 11:32
藍天白雲好正喎,唔想返工

我要照顧三個主子,其實返梗工,年終無休

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ilovemytwins 發表於 19-4-16 20:10
我要照顧三個主子,其實返梗工,年終無休

我知呀,我呢D係返工想唔駛返,放假仲辛苦過返工,你一個湊三個就更加,我只係服待兩個都好攰,星期六全日陪女上堂,不過睇住個女有進步,我又好開心,女就覺得媽咪傻傻地,成日影相,叫做有D勢藝嘛,唔係點算?手機而家真係成為必須品,冇電最大鑊。。。講開尋日有朋友喺FB講話手機成為生活一部份,冇帶銀包冇事,但冇手機就唔得;係呀,想一想,手機聯絡其他人,打電話/text/whatsapp/PM,有事一定有人打救我,手機有app可以訂外賣,餓唔死,有app搭巴士火車,所以可以返到工,有app查地圖,唔驚盪失路,有app可以睇書睇劇,唔怕悶,當然影相拍片對我已經成為日常成日做嘅。。。其實太依賴電話唔太好,但現代人生活而家係咁。

伯爵府

rose-mag 發表於 19-4-17 12:19
我知呀,我呢D係返工想唔駛返,放假仲辛苦過返工,你一個湊三個就更加,我只係服待兩個都好攰,星期六全日 ...

無錯,有手機已經可以俾錢,無需要帶銀包,無電驚過無錢我都係瘋影,全部都係啲仔相,萬幾張,長影長爆,反正電話係度,小朋友一日一日長大,而家咁方便都唔同佢地影,幾時影喎。

王國長老

ilovemytwins 發表於 19-4-16 20:36
無錯,有手機已經可以俾錢,無需要帶銀包,無電驚過無錢我都係瘋影,全部都係啲仔相,萬幾張,長 ...

手機未有咁好影相功能時我已經係瘋影,第一年我仔有過千張相,咁多年我都冇統計過有幾多啦,而家一張咭已經有四千幾張,手機又有四千幾張,不過我就唔係只有仔女相,佢地大個已經唔多願影相,而家係周街影同埋影下食物咋。

王國長老

回覆樓主:

Ruby120    發表於 23-8-9 21:57
fannyv    發表於 21-7-28 16:05
Nasia    發表於 21-5-1 18:39
2valentina    發表於 20-7-8 11:57
JoJo978    發表於 20-5-31 01:08
faitha    發表於 20-5-16 11:12
彗雲    發表於 20-5-14 22:24
xstephanie    發表於 20-5-11 03:34
程曼心    發表於 20-5-9 15:53
Gytha3g    發表於 20-4-11 20:52
金牌阿四    發表於 20-4-4 22:31
MAYSWL    發表於 20-1-22 00:23

王國長老

回覆樓主:

周圍都見蒲公英

Ruby120    發表於 23-8-9 21:57
fannyv    發表於 21-7-28 16:05
Nasia    發表於 21-5-1 18:39
supermum-5    發表於 20-10-9 16:18
2valentina    發表於 20-7-8 11:57
JoJo978    發表於 20-5-31 01:08
faitha    發表於 20-5-16 11:12
彗雲    發表於 20-5-14 22:25
xstephanie    發表於 20-5-11 03:34
程曼心    發表於 20-5-9 15:54
Gytha3g    發表於 20-4-18 22:37
LLemon    發表於 20-4-6 19:25
MAYSWL    發表於 20-1-22 00:24

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

ilovemytwins 發表於 19-4-15 16:18
我手機少有既街景,分享下。我呢度而家入秋!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

rose-mag 發表於 19-4-19 08:33
周圍都見蒲公英

好靚

珍珠宮

2024年龍年勳章

樓主移咗民?

王國長老

panda361 發表於 19-4-25 00:16
樓主移咗民?

係呀,十幾年啦,我係陀b時無意中揾到bk呢個網。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rose-mag 發表於 19-4-12 08:44
罌粟科三表姊妹
第一張係California Poppy花菱草
第二張係虞美人,又叫麗春期

第一張橙色花好特別未見過

多謝分享
不要從別人的嘴裡去認識我

王國長老

crystal媽咪 發表於 19-4-25 00:52
第一張橙色花好特別未見過

多謝分享

第一張果種係加州州花,呢度周圍都見,太陽出就打開,收熱頭就縮番埋,好得意。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rose-mag 發表於 19-4-25 01:04
第一張果種係加州州花,呢度周圍都見,太陽出就打開,收熱頭就縮番埋,好得意。
...

王國長老

crystal媽咪 發表於 19-4-25 01:06
吓……
咁搞笑,我未聽過喎!
細個我成日都話畀人聽我有花敏感。覺得啲花好醜樣、好臭, 而家大咗又好似冇 ...

有架,好似太陽花咁,未出太陽時,花瓣係縮埋架,同埋佢會跟住陽光轉位,所以叫太陽花囉。唔只呢兩種,我仲見到d類似daisy嘅又係咁,不過唔開嘅唔靚,我冇影低。

寶石宮

rose-mag 發表於 19-4-25 01:11
有架,好似太陽花咁,未出太陽時,花瓣係縮埋架,同埋佢會跟住陽光轉位,所以叫太陽花囉。唔只呢兩種,我 ...

我相信你㗎!!
不過我以前好少留意啲花,有時喺公園見到靚會影低,不過好多時我都唔知叫咩名。
等你之後繼續分享

王國長老

回覆樓主:

好似水彩畫咁

fannyv    發表於 21-7-28 16:06
Nasia    發表於 21-5-1 18:40
supermum-5    發表於 20-10-9 16:18
2valentina    發表於 20-7-8 11:59
JoJo978    發表於 20-5-31 01:09
faitha    發表於 20-5-16 11:13
xstephanie    發表於 20-5-11 03:35
Gytha3g    發表於 20-4-11 20:53
LLemon    發表於 20-4-6 19:26
Gemma=    發表於 20-1-27 22:43
MAYSWL    發表於 20-1-22 00:24

王國長老

回覆樓主:

呢種又係會隨陽光開合嘅

fannyv    發表於 21-7-28 16:07
2valentina    發表於 20-7-8 12:00
JoJo978    發表於 20-5-31 01:09
faitha    發表於 20-5-16 11:13
xstephanie    發表於 20-5-11 03:36
Gytha3g    發表於 20-4-11 20:53
LLemon    發表於 20-4-6 19:26
MAYSWL    發表於 20-1-22 00:25

寶石宮

rose-mag 發表於 19-4-25 01:13
好似水彩畫咁

旁邊啲花瓣好似牛肉

首頁
12345...43

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊