單親天地

跳至

首頁

尾頁

洋房

老婆唔想凑仔,照顧家庭。兩公婆同心噶,生活都唔會有困難。唉!知足常樂,其實又有幾多人做到?人生起起落落,真係求安穩都不容易。婚姻還是敗給了生活和現實。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

KairenZheng_FB 發表於 19-4-12 23:00
老婆唔想凑仔,照顧家庭。嫌棄我搵得少,不懂浪漫,給不了她想要的生活。想恢復自由生活,自己搵錢。其實我 ...

大把啲類老婆,只怪你吾識搵老婆。

大宅

2019勳章

點解只得你付出。不過好難講 自私唔應該組織家庭

洋房

回覆 chujai127 的帖子

同意。但又點估到。。有些人拋夫棄子也說得理所當然。

大宅

2019勳章

worldpeace2019 發表於 19-4-13 15:57

同意。但又點估到。。有些人拋夫棄子也說得理所當然。 ...

對啊 結婚果刻無人知對方可以0付出既 唯有睇開d

洋房

兩個都有付出噶,但人會變,環境也會影響一個人。當初的熱情和對孩子的愛都會被時間沖淡。單親家庭,起碼孩子還有一半的愛。

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆 KairenZheng_FB 的帖子

我同你情況一模一樣,而家搬走埋添

子爵府

你老婆身在福中不知福,我老公從來冇比家用我......

洋房

回覆 Bibibut 的帖子

我所有錢都放喺老婆度, 一句感情轉淡 。 。。

別墅

好男人遇唔到好老婆,相反都係!生活好現實,唯有認命,輸左俾現實,有時唔咪你有幾努力就會得到幾多回報,兩公婆的想法,方向唔一致,好難行落去,到最後,都唔會因為受婚姻,同家庭的約束而勉強繼續落去,最終離婚收場。。。好無奈

公爵府

2019新春慶豚圓

KairenZheng_FB 發表於 19-4-12 23:00
老婆唔想凑仔,照顧家庭。嫌棄我搵得少,不懂浪漫,給不了她想要的生活。想恢復自由生活,自己搵錢。其實我 ...

你們在拍拖時....她不知道你溫幾多錢嗎? 你能給她的生活水平她一早就應該估計到呀?怎麼現在才厭你收入少?

複式洋房

worldpeace2019 發表於 19-4-15 00:33
回覆 Bibibut 的帖子

我所有錢都放喺老婆度, 一句感情轉淡 。 。。

我嗰個走前走後比小小已經當自己皇帝,你真的不錯了…加油罷~

大宅

你已經負起你嗰部分的責任,問心無愧。婚姻出問題,未必關你事,受好多因素影響的。

別墅

worldpeace2019 發表於 19-4-13 15:57

同意。但又點估到。。有些人拋夫棄子也說得理所當然。 ...

這些是不負责任

別墅

Kristytracy 發表於 19-4-13 12:53
大把啲類老婆,只怪你吾識搵老婆。

只怪有人識珍惜老婆,亦有人唔識珍惜。

伯爵府

樓主,你重生了,加油努力你日後的生活開心仲好...

洋房

回覆 Macusmama 的帖子

我也被迫做單親爸爸,過程同大家答嘅差唔多,現在活在痛苦中, 人要死心做乜都改變不了,可惜我性格係戇鳩,默默自己承受。 Sorry間錯回覆我是回覆樓主,
向前看

洋房

回覆 Andyeel 的帖子

要更努力做好自己,要諗住:係佢走寶!之後一定會更好!加油呀!

伯爵府

Andyeel 發表於 19-10-18 18:30
回覆 Macusmama 的帖子

我也被迫做單親爸爸,過程同大家答嘅差唔多,現在活在痛苦中, 人要死心做乜都改變 ...
每個單親離婚也是痛苦的...無論邊個唔岩都好啦,而家最緊要係愛自己同仔女...
如你無法CONTROL到仔女,那你好好愛自己了,過D生活比以前要更精彩...唔係慘過以前...
時間會沖淡你的唔開心事情,我係過來人,我都可以放下,RELAX 自己,人會好過好多了...

複式洋房

我個個責任都無負過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊