親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

去三亞有咩地方好玩,好食推介

大宅

2019新春慶豚圓

angelnki 發表於 19-4-12 23:46
去三亞有咩地方好玩,好食推介
聖誕節海南島冇得游水, 住貴價 Resort 完全係浪費, 用兩日行景點, 乜都行哂, 只有劏客不眨眼的海鮮檔, 好難捱到七日, 退票吧.
唔住靚 Resort, 去三亞根本冇意思.
住七日 Resort, 隨時過萬, 機票唔使錢都冇用, 蝕死 .

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 大廚勳章

sorere 發表於 19-4-13 00:20
聖誕節海南島冇得游水, 住貴價 Resort 完全係浪費, 用兩日行景點, 乜都行哂, 只有劏客不眨眼的海鮮檔, 好難 ...

4。5日頂盡
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

聖誕節海南島冇得游水, 住貴價 Resort 完全係浪費, 用兩日行景點, 乜都行哂, 只有劏客不眨眼的海鮮檔, 好難 ...

冇水游唔係淡季咩?都咁貴?

珍珠宮

可潛水,單車環島遊

洋房

youhello507 發表於 19-4-13 12:46
國際品牌五星 Resort, 旺季價錢更高, 淡季亦唔會幾百蚊有交易, USD 150~200 係最低消費吧, 住 7 日, 過萬不出奇.

公爵府

2019新春慶豚圓

youhello507 發表於 19-4-13 12:46

冬天點解冇水游?我試過12月去三亞,熱到要著短袖衫,根本都唔係冬天。海口就比較清涼。

男爵府

回覆樓主:

上年12冃熱到游到水,不過7日又真係多左啲

大宅

2019新春慶豚圓

MissMaMa 發表於 19-4-13 14:28
冬天點解冇水游 ? 我試過 12月去三亞,熱到要著短袖衫 ...
師姐, 我今日 / 而家都著緊短䄂衫, 落水係另一件事.
當然, 香港冬天朝早 5~10 度 都大把人落水.

公爵府

2019新春慶豚圓

sorere 發表於 19-4-13 14:47
師姐, 我今日 / 而家都著緊短䄂衫, 落水係另一件事.
當然, 香港冬天朝早 5~10 度 都大把人落水.
...

上次冬天去三亞,堅係熱,係熱到出汗曬死人嗰種,所以落水冇問題。我唔知係咪嗰年特別熱,定年年都咁熱,總之直情係夏天。

大宅

2019新春慶豚圓

fghjkl 發表於 19-4-13 14:30
上年 12冃熱到游到水,不過 7日又真係多左啲
可以游水, 一定冇錯, 只不過去布吉、蘇梅、峇里島 ... 係一日 24H 都可以落水, 聖誕去三亞, 要大太陽 + 只得正午兩三個鐘.
但你話可以游水, 一定冇錯, 香港冬天 5~10度 都大把人游.

大宅

2019新春慶豚圓

MissMaMa 發表於 19-4-13 14:50
上次冬天去三亞,堅係熱,係熱到出汗曬死人嗰種,所以落水冇問題。我唔知係咪嗰年特別熱,定年年都咁熱 ...
聖誕去墾丁, 就真係可以游水.
不過換到機票係開心事, 我都係收聲比較好.

公爵府

2019新春慶豚圓

sorere 發表於 19-4-13 14:52
可以游水, 一定冇錯, 只不過去布吉、蘇梅、峇里島 ... 係一日 24H 都可以落水, 聖誕去三亞, 要大太陽 + 只 ...

如果夜晚游,即使去泰國都係會凍凍地。
12月三亞,唔會只得正午兩三個鐘先落到水,下午只要太陽未收都okay 呀。

另外,我唔會5-10度游

公爵府

2019新春慶豚圓

sorere 發表於 19-4-13 14:57

你咁勁?我上次4月去,落水都覺得凍凍地喎(其實係清涼,估計廿二三度)。不過我去的時候,台北受寒流侵襲。嗰年係2015年。之後離開墾丁去台南,凍到得15度以下,真係凍到飛起。

大宅

2019新春慶豚圓

MissMaMa 發表於 19-4-13 14:59
你咁勁?我上次4月去,落水都覺得凍凍地喎 (其實係清涼 ...
即是無論墾丁 三亞 海囗 ... 冬天落水都係 Bonus, 不能肯定, 到時至知.

但如果無水上活動, 三亞玩七日, 難度好高.
平價酒店 (仙人掌個類), 齋住冇乜意思.
Kempinski、Marriott ... 住七日好甘, 冇得落水太浪費.

複式洋房

我無得退票,唔去三亞之後福岡個程就會無,唔緊要可以酒店hea下同仔仔玩下沙灘,因為結婚週年換再已經係bonus

珍珠宮

MissMaMa 發表於 19-4-13 14:59

你咁勁?我上次4月去,落水都覺得凍凍地喎(其實係清涼, ...

打從d 仔開始學游水,我 24度都可以落水鳥

珍珠宮

angelnki 發表於 19-4-13 15:34
我無得退票,唔去三亞之後福岡個程就會無,唔緊要可以酒店hea下同仔仔玩下沙灘,因為結婚週年換再已經係bo ...

假單程

複式洋房

sorere 發表於 19-4-13 14:57

換到旺季已經係抵左

複式洋房

youhello507 發表於 19-4-13 15:37
假單程

茅錯,所以勁抵

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊