美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

IloveJJ 發表於 19-6-18 19:38
乜Acesine 好笠架?咁又好似唔係幾好喎

Acseine Super Sunshield係幾潤,我偏乾皮膚都要秋冬天先用到。如果你唔係乾肌要諗諗。價錢又唔平,你買之前試左tester先啦。

禁止訪問

水晶宮

IloveJJ 發表於 19-6-18 19:49
我响日本試咗,不過用响手又唔識感覺用响面係點?

不過你接受到舊版protector s應該都接受到Acseine, 因為protector s更厚

珍珠宮

回覆樓主:

最後幾個鐘有好價

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-6-18 18:51
其實你同我都知SPF值係冇意思,呢個係受好多因素影響,(尤其over SPF 30之後),質地consistency都有影響。 ...

出唔出斑係防曬做得好唔好既"持續效果",我自己係唔相信因為換左支防曬霜之後出斑就係支防曬霜原因。之前咁多年累積既紫外線先係重點,總有一日達到某個飽點就會出斑,當時用邊支防曬霜就果支遭映。

子爵府

Elenalan 發表於 19-6-18 20:23
不過你接受到舊版protector s應該都接受到Acseine, 因為protector s更厚

protector s 我都想試
acseine 我用spf28果支質地都潤
但夏天唔用乳液直接上剛剛好

水晶宮

greentea000 發表於 19-6-18 20:41
出唔出斑係防曬做得好唔好既"持續效果",我自己係唔相信因為換左支防曬霜之後出斑就係支防曬霜原因。之 ...

唔計斑,但轉防曬後係整體都明顯黑左喎,之前用左3年金銀樽都冇咁黑。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-6-18 20:49
唔計斑,但轉防曬後係整體都明顯黑左喎,之前用左3年金銀樽都冇咁黑。
...

佢有無講點解由anessa金銀轉用anessa mild?

我而家已經預知如果有一日出斑會係左邊面先而且比較嚴重,紫外線斑同棕色斑都集中左邊面,估計因為中學有幾年坐左邊窗口位。

水晶宮

greentea000 發表於 19-6-18 21:13
佢有無講點解由anessa金銀轉用anessa mild?

我而家已經預知如果有一日出斑會係左邊面先而且比較嚴重,紫 ...

因為覺得金銀乾,所以轉anessa mild。

珍珠宮

回覆樓主:

表姐買左3支,俾1支我

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-6-18 19:35
唔駛呀!教練好咩?
我係覺得,你橫掂對咩訓練咁有興趣,又咁有心研究,咁學咗對你咪有用囉!起碼唔會練錯 ...

健身教練好有市場架,內地D相親節目健身教練成功率好高。不過我對肌肉男有心理恐懼同壓逼感,每次去ymca有貌似健身教練既熱心人士埋黎教我用機我就周身唔自在,有個返夜更做護士既女仔就已經同其他人做左朋友食過飯。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-6-18 21:22
因為覺得金銀乾,所以轉anessa mild。

邊支mild?佢有無為乾而做咩功夫?

水晶宮

greentea000 發表於 19-6-18 21:40
邊支mild?佢有無為乾而做咩功夫?

Anessa Perfect UV Sunscreen Mild Milk Sensitive粉橙色果支。佢係油肌,亦冇我咁講究護膚 (而我亦都冇你咁講究 ),其實對大部份人黎講有搽防曬已經叫好好架喇,尤其係工作慣性曝曬嘅人,已經半放棄自己狀態~

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-6-18 21:57
Anessa Perfect UV Sunscreen Mild Milk Sensitive粉橙色果支。佢係油肌,亦冇我咁講究護膚 (而我亦都冇你 ...

好多非同部門同事覺得我太鑽牛角尖,佢問我護膚問題尤其防曬只想直接知邊支掂,唔想知正確點用,發現唔好用簡單結論產品唔掂而同人完全無關係。

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-6-18 22:04
我上次萬寧見特價都想試,你試完分享下。

vichy c15 1支得10ml,可以分享D咩?

珍珠宮

asweetmom 發表於 19-6-17 22:53
又有券太好了!
我大女兒問她30歲前是主力搽左旋C還是b3比較好呢?
...

我叫高中以上果批細既油肌去打下光子嫩膚,如果有效減少油脂分泌之後幾十年就少好多皮膚護理麻煩。然後暴曬之前左旋C打底,其他日子b3打底,最遲25歲開始夜晚搽retinol。大約到35歲係我地出斑年齡,到時係咪打斑就佢地自己決定。

佢地同你女一樣有兼職,可以負擔自己平日洗費,我只係提供一個長期方案俾佢地,減少亂試成本。

首頁

尾頁

跳至