美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

makehappyskin多效抗老精華乳有用既SYN-TACKS(基底四胜肽、基底三胜肽)成分,暫時只揾到mad hippie face cream都有用。

水晶宮

greentea000 發表於 19-7-16 09:16
makehappyskin多效抗老精華乳有用既SYN-TACKS(基底四胜肽、基底三胜肽)成分,暫時只揾到mad hippie face ...

咁你要快d試下,我幾年前用過,質地好奇怪,係rich但唔補濕,搽上面唔吸收有層嘢,希望佢幾年後有改善啦。另外有朋友用過覺得出多左白頭。最初也是因為成份吸引先買來試,但質地又唔夠補濕好難令我堅持用落去。胜肽要一直用到年幾大、有明顯皺紋嘅年紀先見效,仲慢過我用retinol退斑。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-7-16 09:34
咁你要快d試下,我幾年前用過,質地好奇怪,係rich但唔補濕,搽上面唔吸收有層嘢,希望佢幾年後有改善啦。 ...

SYN-TACKS
BEAUTIFEYE
Idealift TM 
呢3個makehappyskin多效抗老精華乳主打抗衰老成分都係來自原料供應商,我想睇下有咩其他產品用緊,有無囗碑之類。

珍珠宮

回覆樓主:

本來打算試埋Singuladerm SOS,睇下對我條法令紋有無改善。支野係全面搽,我諗住只搽係法令紋上。可惜咁就肯定7日用唔完1支,全面搽我又覺得無意思。唯有唔試,暫時放棄治療。

水晶宮

greentea000 發表於 19-7-16 10:08
本來打算試埋Singuladerm SOS,睇下對我條法令紋有無改善。支野係全面搽,我諗住只搽係法令紋上。可惜咁就 ...

你可以考慮The Ordinary Argireline, 我朋友成功用佢減淡眉心動態紋。我用佢來搽眼下果半條靜態紋唔覺有效,同時有搽法令紋位(但暫時法令紋太短未成形亦冇見到咩效果,叫做預防下)。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-7-16 11:00
你可以考慮The Ordinary Argireline, 我朋友成功用佢減淡眉心動態紋。我用佢來搽眼下果半條靜態紋唔覺有效 ...

之前有個内地argireline高濃度產品做左幾星期測試,嚴重到第3級先有效果,或者你同我可以抖下先。

珍珠宮

回覆樓主:

哦,35之前唔使抗糖化?!

禁止訪問

水晶宮

greentea000 發表於 19-7-16 12:05
哦,35之前唔使抗糖化?!

所以防曬真係最重要,另外左旋c係抗光害,越早開始搽越好 (又冇bioaccumulation 或toxicity risk)。

子爵府

Elenalan 發表於 19-7-16 12:24
所以防曬真係最重要,另外左旋c係抗光害,越早開始搽越好 (又冇bioaccumulation 或toxicity risk)。
...

我都遲用C
宜家盡量早上用

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

IloveJJ 發表於 19-7-16 15:13
始終都係覺得Shiseido wet force 好,買埋枝潤唇彩,防曬同防水。

好過Anessa? 原來Wetforce得PA+++

大宅

IloveJJ 發表於 19-7-16 15:13
始終都係覺得Shiseido wet force 好,買埋枝潤唇彩,防曬同防水。

How much?

珍珠宮

回覆樓主:

anr系列又有新成員,我先唔會2支"搭配"用咁傻!

珍珠宮

回覆樓主:

EVM烟酰胺维C光塑安瓶精選液
618果陣我買左repavar c5,另一個香港同事買左EVM(佢唔想低ph值),EVM係小紅書都好有名氣。
除左我更加想要左旋C同repavar更加平之外,當時唔考慮EVM係估計乙基VC唔多過3%(內地上限)。但而家睇返成分表,乙基VC竟然係5%b3之前!同事618價錢rmb8x/盒,我等佢用完2盒咩結果再決定試唔試。

珍珠宮

回覆樓主:

運動後食咖哩飯鎮痛

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

sasa轉左新elixir防曬都係賣$220

首頁

尾頁

跳至