美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-8-22 18:03
如果有疑問可直接email問官方查詢一下hk店貨源是否跟日本一樣,好過自己估估下。我相信係一樣,不過我唔喺 ...

我不會上山下海,不知道也無所謂。

大宅

Elenalan 發表於 19-8-22 18:01
Iope主要係溶劑,冇油,所以清爽。我覺得AD+ 0號和Fancl都好乾淨清爽,不過貴d。
...
FANCL好耐好耐好耐之前用過
個感覺極差,洗完成日覺得塊面有層油,用左foam洗兩次先甩咁
唔知佢而家係咪改左配方

珍珠宮

anyasze 發表於 19-8-22 18:07
個感覺極差,洗完成日覺得塊面有層油,用左foam洗兩次先甩咁
唔知佢而家係咪改 ...

你是不多見的說moc油膩的,果然千人千臉。

珍珠宮

anyasze 發表於 19-8-22 17:49
回覆 IloveJJ 的帖子

G MARKET $125 200ML

dhc在屈臣士長期$135/200ml,不過多人說油膩,你要不要試試呢?

水晶宮

anyasze 發表於 19-8-22 18:07
唔知佢而家係咪改 ...

咁DHC仲油喎,我用完生左幾粒油脂粒,所以現在用來卸body防曬。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

asweetmom 發表於 19-8-22 12:57
lotion plus 真的十分值得堅持用,紋理、色沉、乾燥改善明顯。我是每個月連續搽1星期,所以1瓶可以用很久, ...

你用來搽面定身?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Elenalan 發表於 19-8-22 14:28
下次回購我會喺hk買,睇下用後感有冇分別。

你用來搽面定身?

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

IloveJJ 發表於 19-8-22 16:37
之前有人提供過用Muji,又平又大枝,但我還未試

Muji係好抵喎好似400ml先$1xx,用來卸頸用手都抵用,不過我未試過,等緊各JM報告

水晶宮

me920 發表於 19-8-22 18:23
你用來搽面定身?

ipsa好貴啊緊係搽面啦,頸手身我想搽平野算

水晶宮

asweetmom 發表於 19-8-22 18:16
dhc在屈臣士長期$135/200ml,不過多人說油膩,你要不要試試呢?

我喺sasa買DHC$108/200ml, 不過用完會試muji

大宅

asweetmom 發表於 19-8-22 18:16

DHC又係好耐好耐之前試過了~~投晒降用唔到,油到我以為係搽左煮食油上面
加上佢陣油味好勁,真係頂唔到
唔知而家有無改善?屋企有試用裝,可以再挑戰下

水晶宮

回覆樓主:

有冇人聽過ÉLÉVATIONE呢個牌子?

珍珠宮

me920 發表於 19-8-22 18:22
你用來搽面定身?

搽臉我試過bionic lotion ,不刺激。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-8-23 20:02
有冇人聽過ÉLÉVATIONE呢個牌子?

用過晚霜,除了很好吸收沒有別的感受。

珍珠宮

回覆樓主:

4個試用裝,大方

水晶宮

asweetmom 發表於 19-8-24 08:13
用過晚霜,除了很好吸收沒有別的感受。

你竟然有買過? 幾千蚊一個產品喎! 佢有支mask要萬2蚊 係咪呃遊客架?!
尋日經過呢間野門口,一不留神接左個sample, 就開始勁sell喇! 佢d BA好恐怖,樣又大媽...但真後有人幾萬幾萬蚊咁俾佢地氹買嘢

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-8-24 09:36
你竟然有買過? 幾千蚊一個產品喎! 佢有支mask要萬2蚊 係咪呃 ...

我在澳門買的,當時贏了錢。晚霜大約$2000,ba還送了手部spa和很多試用裝。

珍珠宮

回覆樓主:

ipsa美白淡斑精華值得買嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

又用了幾粒EA RETINOL 膠囊,又滑溜又乾爽的奇怪感覺實在不喜歡。不會買,也不會再心思思了。

水晶宮

asweetmom 發表於 19-8-24 10:52
我在澳門買的,當時贏了錢。晚霜大約$2000,ba還送了手部spa和很多試用裝。
...

尋日BA力sell我一支眼部精華$2280, 我話冇眼紋喎 (佢仲多過我),又講到咩雙納米技術搽完幾秒吸收哂 (其實用揮發矽油),講完見我不為所動,又減到$1600員工價,仲話送$1500 facial 俾我 (話朝偉都係VIP 吓..我唔想好似佢咁dur皮喎 )...我話有好多facial喇,冇時間做人手facial...然後就開始問我雙眼皮係咪天生咁深架(佢內雙),話我眼大易下垂,開始搵野來踩...又話佢大過我,但冇人覺得佢似30幾因為keep住用d產品....話我唔趁後生keep,到40歲一定後悔...望住佢個樣我真係忍唔住喇,我話呀妹我到你所講嘅年紀但我冇後悔喎,即係我冇事啦,我走得未呢! 如果有產品可搞掂你d斑先再推介我啦!

首頁

尾頁

跳至