美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

半夜開賣

珍珠宮

asweetmom 發表於 20-2-14 00:36
你買嗎?

仲諗緊,今朝見到又多左幾個快閃產品。
https://www.makehappyskin.com/productlist.php?ptype=14&keyword=%E5%84%AA%E6%83%A0%E9%A4%A8

珍珠宮

回覆樓主:

台灣醫療口罩去哪裡買?一般民眾可以販售嗎?查健保藥局、完整口罩Q&A一次搞懂!

https://thebetteraging.businesstoday.com.tw/article/detail/202002100021/177630/%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E%E3%80%8B%E9%86%AB%E7%99%82%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E5%8E%BB%E5%93%AA%E8%A3%A1%E8%B2%B7%EF%BC%9F%E4%B8%80%E8%88%AC%E6%B0%91%E7%9C%BE%E5%8F%AF%E4%BB%A5%E8%B2%A9%E5%94%AE%E5%97%8E%EF%BC%9F%E5%AE%8C%E6%95%B4%E5%8F%A3%E7%BD%A9Q&A%E4%B8%80%E6%AC%A1%E6%90%9E%E6%87%82%EF%BC%81?utm_source=GOOGLE&utm_medium=%E7%B7%A8%E8%BC%AF%E7%B2%BE%E9%81%B8

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-2-13 20:52
異丙醇即係俗稱火酒,我屋企平時都係喺藥房買75%火酒做家居消毒。我都有買乙醇,喺DIY原材料店買,平時用 ...

我之前買錯左,買左支99%既清毒火酒,而家仲係度

水晶宮

迷人pinklady 發表於 20-2-14 10:23
我之前買錯左,買左支99%既清毒火酒,而家仲係度

99% Isopropyl alcohol? 你加水稀釋到75%就可以日常消毒用。如果係~99%就3份IPA+1份水。我亦喺藥房買過95%IPA, 就4份IPA+1份水。

珍珠宮

回覆樓主:

70%酒精,每人限3支。
都係落街萬寧排隊買酒精搓手液實際D

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-2-14 10:37
99% Isopropyl alcohol? 你加水稀釋到75%就可以日常消毒用。如果係~99%就3份IPA+1份水。我亦喺藥房買過95% ...

呢款

水晶宮

迷人pinklady 發表於 20-2-14 12:17
呢款

如你呢支係99%, 要稀釋用 (3份+1份水) 先適合殺菌消毒。99%+呢d係用來做溶劑清潔d不能入水物件,不是平常消毒用

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-2-14 12:23
如你呢支係99%, 要稀釋用 (3份+1份水) 先適合殺菌消毒。99%+呢d係用來做溶劑清潔d不能入水物件,不是平常 ...
謝謝你

水晶宮

迷人pinklady 發表於 20-2-14 12:34
謝謝你

你搵個噴樽仔,每次倒入99%火酒(四分之三樽),再加蒸餾水至滿,咁就大概溝出75%酒精。每次用哂先再溝,你有430ml火酒都可以用一排

珍珠宮

回覆樓主:

排完酒精又要即刻排口罩

珍珠宮

回覆樓主:

唔近我
https://m.facebook.com/pg/colourmix.cosmetics/posts/?ref=page_internal&mt_nav=0

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-2-14 12:35

你搵個噴樽仔,每次倒入99%火酒(四分之三樽),再加蒸餾水 ...

好。搵下先,謝謝你

珍珠宮

回覆樓主:

專家小組研究自製口罩 可達外科口罩9成以上過濾效果
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1508521-20200214.htm

終於有權威機構教自製又有效果既口罩

珍珠宮

回覆樓主:

無人買

珍珠宮

回覆樓主:

打算買sasa今日貴價口罩既
1.可以用云閃付優惠滿100減30
2.買多少少野,扣完任何優惠之後滿200有30現金券
3.vip折扣不適用買口罩

珍珠宮

回覆樓主:

估唔到萬寧今日既酒精搓手液咁搶手,放工想買多次已經無貨。有hsbc信用卡買定萬寧禮券,慳得少少都好。

別墅

Elenalan 發表於 20-2-13 20:52
異丙醇即係俗稱火酒,我屋企平時都係喺藥房買75%火酒做家居消毒。我都有買乙醇,喺DIY原材料店買,平時用 ...

發覺抹完家居用品後, 表面有d "笠", 需要用濕/乾!紙再抹嗎?

Thank you.

禁止訪問

珍珠宮

greentea000 發表於 20-2-14 17:25
無人買

其他人不買,除了你。

首頁
804805806807808...1370

尾頁

跳至