美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

西瓜包 發表於 20-12-1 20:55
入咁多貨

支防曬base好細支,日日用一個月唔使用哂!

侯爵府

greentea000 發表於 20-12-1 20:19
用咩方法快D知咩幣值付款抵?如果要逐個試,我只會試3個。
...

其實我無特別去試,只係咁啱有網站話用俄幣買tripollar vx抵,咁vx買唔成,我咪睇下其他囉,估唔到差咁遠呀!!!

仲有spacenk如果買medik8同hourglass, 用中文網俾人民幣,個價比用uk網俾英鎊又係平一截呀!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

ckm80 發表於 20-12-1 21:56
其實我無特別去試,只係咁啱有網站話用俄幣買tripollar vx抵,咁vx買唔成,我咪睇下其他囉,估唔到差咁遠 ...

網購達人,你有冇網購衫架?
話說我早幾日去某網站買衫,去到俾錢,收到銀行話過數,但個web 話order failed......
不過客服話佢地冇收到order, 筆數唔會扣
我真係唔識網購

男爵府

greentea000 發表於 20-11-30 09:27

用黎溝淡果支唔好有強力功能性(例如果酸、左旋C), ...

你連身都咁著重,你肯定BB級皮膚

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-12-1 21:18
支防曬base好細支,日日用一個月唔使用哂!

haba base 補搽的妝效如果何呢?

珍珠宮

greentea000 發表於 20-12-1 12:14
唔敢買化妝品,尤其係粉底。疫情N波沒完沒了,買左都唔知用到何年何用。

但是年底party多,化妝品多少要備一些呀!

珍珠宮

西瓜包 發表於 20-12-1 19:47
你唔等雙12?

你雙12目標是哪些?

水晶宮

asweetmom 發表於 20-12-2 00:40
haba base 補搽的妝效如果何呢?

其實HABA只係個潤色有防曬的Base, 應該不是你期望的妝感(如果你慣用有遮瑕力的粉底),Base只係輕裸妝叫做面色比素顏亮一點,補搽一次效果也差不多,沒有明顯反白。

水晶宮

asweetmom 發表於 20-12-2 00:43
但是年底party多,化妝品多少要備一些呀!

嘩你仲敢去party? 我地跳舞學校的party比賽表演都全取消了~

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-12-2 00:47
嘩你仲敢去party? 我地跳舞學校的party比賽表演都全取消了~

公司年會仍然舉行,不過時間縮短和一定要戴口罩,食物飲品只供拍照。要拍照呢,化妝少不了,口罩也可以搶鏡。

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-12-2 00:45
其實HABA只係個潤色有防曬的Base, 應該不是你期望的妝感(如果你慣用有遮瑕力的粉底),Base只係輕裸妝叫做 ...

你公司的wfh時間受傷算工傷嗎?

水晶宮

asweetmom 發表於 20-12-2 00:53
公司年會仍然舉行,不過時間縮短和一定要戴口罩,食物飲品只供拍照。要拍照呢,化妝少不了,口罩也可以搶 ...

戴住口罩都化唔到咩靚妝,自己簡單搞掂算了。以往去party我都搵MUA化妝set頭~而家唔使喇

水晶宮

asweetmom 發表於 20-12-2 00:57
你公司的wfh時間受傷算工傷嗎?

冇人問過呢樣嘢~

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-12-2 01:01
冇人問過呢樣嘢~

你是高層,一定要考慮到這個問題呀,而且也不是甚麼不可預見的問題。

水晶宮

asweetmom 發表於 20-12-2 01:04
你是高層,一定要考慮到這個問題呀,而且也不是甚麼不可預見的問題。
...

我係technical方面的senior staff, 只係管technical嘢,公司行政不干我事

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-12-2 01:00
戴住口罩都化唔到咩靚妝,自己簡單搞掂算了。以往去party我都搵MUA化妝set頭~而家唔使喇
...

我公司年會有豐盛大抽獎,不是抽垃圾。適當打扮一下,留個口罩倩影回憶也夠特別的。
不用擔心戴了口罩同事就認不出來誰是誰,每星期見五天化了灰也認得。

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-12-2 01:05
我係technical方面的senior staff, 只係管technical嘢,公司行政不干我事

那你也不問就更奇怪了,你那麼經常wfh,切身利益呢!

水晶宮

asweetmom 發表於 20-12-2 01:11
那你也不問就更奇怪了,你那麼經常wfh,切身利益呢!

因為我唔覺得喺屋企受傷同工傷有關,我都唔算經常WFH, 我只係間中WFH。我身邊超過一半朋友都WFH了。我弟好像今年大部份時間也在家~

侯爵府

me920 發表於 20-12-1 22:26
網購達人,你有冇網購衫架?
話說我早幾日去某網站買衫,去到俾錢,收到銀行話過數,但個web 話order fail ...

以前有喺g market買衫嘅,你打去銀行問得唔得?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

ckm80 發表於 20-12-2 06:25
以前有喺g market買衫嘅,你打去銀行問得唔得?

已第一時間問左,銀行都話暫時係pending,最多14日對方唔收就會退回,但不能取消,要等對方冇行動先。

首頁

尾頁

跳至