美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

greentea000 發表於 19-5-26 00:49
我唔鍾意佢果浸草本味
咪住先,涼浸浸係搽果陣定之後都涼浸浸?
...

搽果陣

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-5-26 00:53
搽果陣

咁都好D,我好驚佢有薄荷腦。完全頂唔順呢個成份,幾個鐘都涼浸浸。

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

用左咁多年我現在先知Jan Marini Retinol Plus係0.5% Retinol, 原來仲有支Retinol Plus MD係1% Retinol,好想試

之前都有間中用下其他平價retinol/ Vit A產品,最近1年半都連續用Jan Marini Retinol (用了4, 5支),都係覺得佢效果最好,雖然貴貴地。

侯爵府

我用咗Nov spf32,質感好好呀,無泛白,又唔笠唔反光,比elta spf41更清爽呀

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-5-26 11:57
用左咁多年我現在先知Jan Marini Retinol Plus係0.5% Retinol, 原來仲有支Retinol Plus MD係1% Retinol,好 ...

我1星期搽5晚,0.3% retinol最有效果又唔刺激。

水晶宮

greentea000 發表於 19-5-26 19:31
我1星期搽5晚,0.3% retinol最有效果又唔刺激。

你搽邊隻呀? 我現在0.5%隔晚搽,可能搽左好耐,已經冇任何刺激感亦唔覺乾, 所以想試下1%,不過都只會隔晚搽。

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-5-26 10:10
我意思係,你係咪睇過啲乜野話咖啡因影響雌激素,你又想用咖啡因提升運動效能,所以先走去check?
...

内地公司體檢今年升級做到店服務,除左負責檢查既醫生、護士,仲有2個見習醫生跟埋黎推介自費服務。佢會根據之前既個人病歷同家族史建議有咩額外檢查要做,我揀左婦科病,咁佢話驗血可以知道雌激素水平對婦科病有指導性意義。但係果日我非經期,我又唔想另外揾時間去醫院,比較高級果位醫生就話我買3次送到店服務。我諗諗下都唔太可能完全唔飲咖啡/茶/食朱古力,驗3次知道飲幾多份量安全都好。咁我做左,我D女性親戚唔想自己做既就跟我個結果調節返咖啡份量。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-5-26 19:45
你搽邊隻呀? 我現在0.5%隔晚搽,可能搽左好耐,已經冇任何刺激感亦唔覺乾, 所以想試下1%,不過都只會隔晚 ...

之前我用iherb retinol 1%自己溝稀到0.3%,而家幫表姐清貨搽skinceuticals retinol 0.3。

Laroche-posay Anthelios Shaka fluid SPF50有放tester啦,沙田新城市廣場屈臣士見到。

珍珠宮

回覆樓主:

萬寧又做dhc卸妝油買1送1,平時買sasa $115都好抵,屈臣士似乎長期$135。

珍珠宮

回覆樓主:

我下一支retinol會用neutrogena,左邊果支$126.8@sasa。通常夏天我稍為降低濃度,但要維持效果點都要有0.15%以上好D。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

greentea000 發表於 19-5-26 21:03
萬寧又做dhc卸妝油買1送1,平時買sasa $115都好抵,屈臣士似乎長期$135。

Fancl原來都有兩支落妝?

珍珠宮

Pollyowen 發表於 19-5-26 22:19
Fancl原來都有兩支落妝?

我好耐無用fancl卸妝產品,完全唔清楚。

珍珠宮

回覆樓主:

如果星期一(27/5)會去沙田一田,一田樓上logon差唔多支支防曬有tester,又可以順便行埋新城市廣場sasa,有折同nov增量裝有貨。

珍珠宮

回覆樓主:

uniqlo airism防uv外套,如果每個月機洗1次,1年後防曬功能無減弱。同事個仔係大學紡織系做講師,佢測試左。1個月先洗1次對我無可能,不過我可以同時有4件,每星期洗1次,咁1件着2年都好抵。

zara呢個袋完全唔符合我要求,香港仲要貴過內地,不過配合造型/影相係好睇。

禁止訪問

侯爵府

greentea000 發表於 19-5-26 22:31
如果星期一(27/5)會去沙田一田,一田樓上logon差唔多支支防曬有tester,又可以順便行埋新城市廣場sasa, ...

我都想買多兩枝nov呀

另外之前講過邊枝innisfree邊款防曬好?

首頁

尾頁

跳至