美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

用左一塊落防曬,都幾乾淨,不過都要用純水濕棉片再抹一次面就好清爽。獨立片裝帶出去戶外工作用好方便~

珍珠宮

回覆樓主:

uniqlo長身防曬外套減到$79,執左件,有收穫!
淘寶幾十蚊貨仔牛津袋,粗用兼扮溫婉!

子爵府

Elenalan 發表於 20-7-11 21:41
用左一塊落防曬,都幾乾淨,不過都要用純水濕棉片再抹一次面就好清爽。獨立片裝帶出去戶外工作用好方便~ :w ...

幾好喎
我用開落妝水/油
等我都試下先

珍珠宮

ckm80 發表於 20-7-11 21:39
有整頓過咩?

Rmk唔係dfs㗎,係佢counter做promotion

咁大件事你都唔知?果陣仲以為永久落架,我就剷左。
我係問dfs有無見過rmk,同埋addiction?我支addiction uv protector foundation用得超快,唔想正價買。

侯爵府

greentea000 發表於 20-7-11 21:51
咁大件事你都唔知?果陣仲以為永久落架,我就剷左。
我係問dfs有無見過rmk,同埋addiction?我支addiction ...

Dfs無rmk同addiction呀

珍珠宮

回覆樓主:

日本城呢排似乎多日本口罩返貨 ,仲好平下。
我係手慢黨兼夜晚先出動,都係jhceshop守株待兔比較實際。

珍珠宮

回覆樓主:

之前偶然見到便利妥3D口罩特價$60(10個),買過俾幾個屋企長輩用。佢地好鍾意,話好薄好舒服好透氣。以價錢計係唔抵架啦,不過又不至於負擔唔到,戴得開心都好重要。

珍珠宮

candycakee 發表於 20-7-11 19:50
我嘅 CDF beauty 到左啦
扮下貴婦先
我發覺我全屋最靚係個廁所

平時也會把要用到的全部護膚品放在洗手間嗎?我怕潮濕容易壞,只放清潔類,洗完臉回房間搽護膚品。

珍珠宮

greentea000 發表於 20-7-11 20:26
陣間出去如果sasa未關門我打算買govehk新出既50個裝, 每5個一包,唔使獨立包裝都得。我掉垃圾同落樓拎信 ...

那麼這些短暫低風險時間用完的低防護口罩是否即棄呢?

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-7-11 20:11

我就最滿意個廚房,因為係我私人地方我話哂事,其他地方俾 ...

我最有興趣那個廚房門,多少錢呢?

子爵府

asweetmom 發表於 20-7-12 00:02
平時也會把要用到的全部護膚品放在洗手間嗎?我怕潮濕容易壞,只放清潔類,洗完臉回房間搽護膚品。
...

只放洗面,落妝同防曬
其實係做下樣
平日所有護膚品都放房間
唔見陽光嘅

珍珠宮

candycakee 發表於 20-7-12 00:18
只放洗面,落妝同防曬
其實係做下樣
平日所有護膚品都放房間

當年我新入伙時甚至在家中拍了全家幅,因為知道小孩子多裝修很快會走樣,先下手留個美好回憶。後來又陸續換了不少傢俬,已經沒有了當年的風格。

珍珠宮

回覆樓主:

dede終於博士畢業了!

珍珠宮

asweetmom 發表於 20-7-12 00:11
那麼這些短暫低風險時間用完的低防護口罩是否即棄呢?

我好少特登出去掉垃圾,通常係出門順便掉埋。拎信拎包裹又去埋超市,點快都2小時,只有bfe 95%既就即棄,其實係因為天氣熱口罩濕左,如果係level 1都會覺得有D浪費。
你仲未返廣州?

珍珠宮

greentea000 發表於 20-7-12 01:53
我好少特登出去掉垃圾,通常係出門順便掉埋。拎信拎包裹又去埋超市,點快都2小時,只有bfe 95%既就即棄, ...

公司叫我暫時不用回廣州,害怕這一波疫情不知道多嚴重和多久。我馬上看了醫生,轉介浸會做物理治療。

子爵府

asweetmom 發表於 20-7-12 00:23
當年我新入伙時甚至在家中拍了全家幅,因為知道小孩子多裝修很快會走樣,先下手留個美好回憶。後來又陸續 ...

我張梳化到家後同裝修都有點不配襯
唔理囉
始終人住唔係酒店
keep 唔到係預左
而且我地唔係豪裝

珍珠宮

回覆樓主:

protector幼童中童口罩即刻每款加價$3,我唔信短短1星期時間口罩就好似sasa講咁供應有限,只係新一波疫情乘機限購/加價/綑綁銷售。
protector成人口罩只有BFE同PFE,而且無99%,身邊都好多人買係因為消委會個測試報告推介同減價,獨立包裝反而唔係決定性因素。

伯爵府

asweetmom 發表於 20-7-12 02:10
公司叫我暫時不用回廣州,害怕這一波疫情不知道多嚴重和多久。我馬上看了醫生,轉介浸會做物理治療。
...

我估有排都冇得返大陸,除非願意隔離14日

今早收到Sasa 發貨訊息,今次輪到SF爆肺炎,諗緊在門口拆箱後即時拎個箱去垃圾房

伯爵府

greentea000 發表於 20-7-11 22:37
日本城呢排似乎多日本口罩返貨 ,仲好平下。
我係手慢黨兼夜晚先出動,都係jhceshop守株待兔比 ...

我有一盒呢款口罩,冇記錯之前Aeon $12 店買的

珍珠宮

Ocean419 發表於 20-7-12 09:33
我有一盒呢款口罩,冇記錯之前Aeon $12 店買的

好唔好用?
我今日會經aeon、donki、logon,碰下運氣。

首頁

尾頁

跳至