美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2020勳章

asweetmom 發表於 20-10-20 14:12
amazon買呀!

prime day果日睇過,retinol無free shipping,lotion同serum比hkairportshop貴。

公爵府

2020勳章

Ocean419 發表於 20-10-20 14:19
未開的retinol 你也有放雪櫃嗎?

我沒有

水晶宮

2020勳章

asweetmom 發表於 20-10-20 14:16
你那麼多限制,還是你自己找吧!

我就係沒想到有哪款,所以見你提議我,我先問你

EA不錯呀,方便買,又方便用。我兩枝d pigment 都用半年了,到時又到永安 Sogo大減價了!
你哋用嗰枝first aid beauty retinol我都見到有中環sephora有得買,幾時要泊車我就買,已經有排夠用了!我一直想試Neutrogena, 都無機會用呢!太多減價了!

公爵府

2020勳章

Ocean419 發表於 20-10-20 14:19
未開的retinol 你也有放雪櫃嗎?

retinol、serum、cream呢D我放係一個專門雪櫃仔,設定20度,溫度太低會油水分離。vc放正常存放食物家用雪櫃,設定4度。

公爵府

2020勳章

greentea000 發表於 20-10-20 14:19
prime day果日睇過,retinol無free shipping,lotion同serum比hkairportshop貴。

我還以為你忙打風和測驗,看來還是有密密買呢!

伯爵府

2020勳章

greentea000 發表於 20-10-20 13:40
FAB上星期LF做33% off,本來打算一次過買lotion、serum同retinol,就係多手去LF fb望下就買唔成啦!結果hk ...

但我次次買lookfantastic都好ok喎,未試過收唔到,不過我次次都會買夠有tracking

公爵府

2020勳章

ckm80 發表於 20-10-20 14:42
但我次次買lookfantastic都好ok喎,未試過收唔到,不過我次次都會買夠有tracking
...

我唔知自己有無咁幸運嘛,淨係想像下由落單日開始擔心已經好痛苦,萬一唔好彩仲要追幾個月先退款,肯定好後悔。

公爵府

2020勳章

asweetmom 發表於 20-10-20 14:38
我還以為你忙打風和測驗,看來還是有密密買呢!

仲未測驗架,學校一直唔鬆口係咪測少D範圍,淨係叫溫定先。結果上星期先通知推遲1星期,但仲測多左。

makehappyskin護唇膏同身體乳相隔2年又返黎,上個版本護唇膏真心唔好用,希望今次有進步啦!

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

未買護膚品小雪櫃既可以下年夏天之前先買啦!

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

2件5折

公爵府

2020勳章

asweetmom 發表於 20-10-20 15:25
2件5折

前日見到已經即刻買左1單益生元俾bf,佢呢排晚晚OT,3餐都出面食,纖維肯定唔夠。為左1包有5g纖維而食多11g糖都無辦法,方便過叫佢半夜三更返到屋企食菜同生果。
我終於諗到我皮膚痕原因,就係呢幾個月食少左三文魚、秋刀魚,缺乏奧米加3!

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

又係時候重溫

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

https://www.pcmarket.com.hk/20201019-3hk-so-sim-review/

伯爵府

2020勳章

greentea000 發表於 20-10-20 14:50
我唔知自己有無咁幸運嘛,淨係想像下由落單日開始擔心已經好痛苦,萬一唔好彩仲要追幾個月先退款,肯定好 ...

佢地連tracking order都有問題?

英國運輸信唔過㗎,成日寄失,如果唔係有tracking嘅我直頭唔買

公爵府

2020勳章

ckm80 發表於 20-10-20 18:42
佢地連tracking order都有問題?

英國運輸信唔過㗎,成日寄失,如果唔係有tracking嘅我直頭唔買

LF今年買夠HKD600都唔保證係tracked delivery,之前一直順利都可以出事,總之就係買大細咁買左先知!
我唯有skinstore之外,amazon都耐不耐睇下價錢,一有減價就要出手。sephora.hk就算唔減價都成日唔齊貨,估計就係D人唔想外國網購等得耐又唔知最後收唔收到貨。

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

幸福肌今冬的身體乳比之前的好嗎?

公爵府

2020勳章

asweetmom 發表於 20-10-21 02:10
幸福肌今冬的身體乳比之前的好嗎?

主打成分無咩分別,份量都一樣。價錢由NT1180降到NT1080,油度由16%降到12%。

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

你是否護唇膏和身體乳都買呀?

公爵府

2020勳章

asweetmom 發表於 20-10-21 02:40
你是否護唇膏和身體乳都買呀?

買身體乳,護唇膏等出評價再決定。舊版護唇膏真係天雷滾滾,怕怕!
我囤左好多支dhc lip cream,估唔到萬寧做買2送1平均$30/支同sasa水貨同價!

大宅

Ocean419 發表於 20-10-20 13:30
佢好多款retinol, 有咩分別?

Amazon 仲多同平d
我係買deep wrinkle night cream

首頁
12571258125912601261...1339

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊