美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2021勳章

greentea000 發表於 20-11-25 18:40
水油水方法呢?

太厚,唔適合,就算出面現成買的facial oil, 沙棘油只係佔少部份嘅油份,都係用薄底油blend開的。

如果唔想用薄底油blend, 最簡單加1滴入乳液/乳霜溝勻搽面用,一滴已好潤。

公爵府

2021勳章

Elenalan 發表於 20-11-25 18:44
太厚,唔適合,就算出面現成買的facial oil, 沙棘油只係佔少部份嘅油份,都係用薄底油blend開的。

如果唔 ...

你係用沙棘籽油定沙棘果油,抑或唔介意係邊種?咁玫瑰果油你係咪都唔會直接搽?

水晶宮

2021勳章

greentea000 發表於 20-11-25 18:48
你係用沙棘籽油定沙棘果油,抑或唔介意係邊種?咁玫瑰果油你係咪都唔會直接搽?
...

果油係棕紅色,修復傷口、美白、天然Vit A抗衰老,籽油係抗氧化(比果油更易氧化),有研究話seed oil 可增強皮膚抗UV力,以上係外塗。我係食用,就買berry oil或whole fruit oil (berry + seed oil), 咁順便用來護膚(但近年少搽沙棘油)。

玫瑰果油溝jojoba oil或body lotion搽身。靚嘅沙棘果油比rosehip oil更深棕紅色,冇可能就咁搽。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

如果多人夾單the ordinary,母公司網購都好方便,速遞送上門。

珍珠宮

2021勳章

greentea000 發表於 20-11-24 21:28
加時咁抵死!
p.s.屈臣氏ad+專櫃都做緊85折

我係屈臣氏買左,佢可以換購價買c5 c10,等於8折

珍珠宮

2021勳章

me920 發表於 20-11-25 21:19

這個

公爵府

2021勳章

歡迎入坑
屈臣氏其他優惠活動
1.boc pay 買滿300減30
2.dbs compass visa每月5號、15號、25號買滿500再有92折

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

貓超黑五好唔吸引,已經用左399減80券,同雙11每件2x無得比!

大宅

請問你買什麼來換購c5 c10?thx

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

fab我最少用左2支既4個產品(排名有先後):
1.skin lab retinol 0.25% pure concentrate
2.ultra repair tint cream
3.ultra repair hydrating serum
4.ultra repair face moisturizer

retinol 0.25香港正價530,就算唔搽手只搽面頸都難以堅持,而家beauty expert特價350就容易入手好多。

公爵府

2021勳章

candycakee 發表於 20-11-25 16:25
雙11 arden 送嘅禮品好揼本
ps: 網上借圖

小雪櫃

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

protector有新款口罩

公爵府

2021勳章

asweetmom 發表於 20-11-26 00:57
protector有新款口罩

我見到呀,雖然無密密買口罩一排,都有耐不耐睇下有咩新款式,最重要係有無跳樓價。
京東雙11果陣,medicom做3件7折加其他優惠埋單唔使rmb100,平均唔使hkd0.8/個,我買左9件。公司又每個月派3盒watsmask level 3,今個冬天停課機會估計唔止1次,口罩荒已成口罩災。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

補習姐姐用的是level 1,我覺得不夠安全,如果我送她level 3會令人反感嗎?

公爵府

2021勳章

asweetmom 發表於 20-11-26 01:22
補習姐姐用的是level 1,我覺得不夠安全,如果我送她level 3會令人反感嗎?

你叫佢買level 3就會令人反感,你送俾佢就唔會。反正佢都要自己買,有人送更好。萬一佢係果種覺得你侵犯佢自由既人,咁係補習相關其他方面都唔會聽你指示/意見。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

開始出現奇奇怪怪既膠囊護膚品

男爵府

2021勳章

請問有無人用過Sarah chapman 捱夜神油, 好多youtuber講到好似好好咁。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

潑下大家冷水,部份產品其實貴左,hada labo tokyo比11月頭貴$20,skinmedica 比10月中貴$100。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

好耐無睇既feelunique,竟然揾到retinol.com 4星好評既The INKEY List Retinol Serum濃度資料!

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

無數據,博主又用唔出效果,仲要唔平兼膚感麻麻,尷推文!

首頁
13331334133513361337...1370

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊