美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2021勳章

me920 發表於 20-11-26 07:39

送比佢應該唔會令佢反感,好像我們返工可拎口罩咁。

今天已經説了,也送了,她很高興。

公爵府

2021勳章

Elenalan 發表於 20-11-26 15:51
我叫我個鐘點入屋換口罩 (因為佢個口罩可能去過好多地方),咁我d口罩任佢用 (全部Level 3), 佢都冇藉口拒 ...

入門再換口罩好危險,現在很多個案都沒有病徵。

公爵府

2021勳章

me920 發表於 20-11-26 10:10
防曬傘淘寶哪個牌子好?

除非用私集,否則買不到。

水晶宮

2021勳章

asweetmom 發表於 20-11-26 23:48
入門再換口罩好危險,現在很多個案都沒有病徵。

門口有個dirty zone, 佢消毒完雙手再喺門口換口罩先行入屋內我覺得冇問題,好過佢個口罩戴左成日去過好多地方再戴住喺我屋企逗留幾個鐘。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

我小女兒中文老師說她白描寫不好,有工具書介紹嗎?

公爵府

2021勳章

Elenalan 發表於 20-11-26 16:01
你已經挑戰retinol 1.0嗱?
咁Lytera 2.0係咪同Retinol 分早晚用?

你的黑五目標是甚麼?

水晶宮

2021勳章

asweetmom 發表於 20-11-27 00:14
你的黑五目標是甚麼?

我冇非買不可嘅目標,只係趁平補下貨,喺skinstore買左Exuviance BB Fluid (用開佢嘅潤色防曬)和Jan Marini Luminate Face Lotion。

公爵府

2021勳章

Elenalan 發表於 20-11-27 00:20
我冇非買不可嘅目標,只係趁平補下貨,喺skinstore買左Exuviance BB Fluid (用開佢嘅潤色防曬)和Jan Marin ...

Jan Marini Luminate Face Lotion在你的抗老名單上排第幾位呢,或者說不可代替性高嗎?

水晶宮

2021勳章

asweetmom 發表於 20-11-27 00:25
Jan Marini Luminate Face Lotion在你的抗老名單上排第幾位呢,或者說不可代替性高嗎?
...

冇話第幾位,我冇呢個名單,只係我覺得Jan Marini幾款retinol同我皮膚都幾夾又有效果就繼續用。我係一個可以用同一牌子/產品好多年都唔轉嘅人,未必因為個產品無可取替,而係我唔想花時間成本去試,尤其係retinol產品我期望係一支當晚霜咁用,所以質地都好重要,唔能夠當晚霜用嘅產品我未必有興趣試。

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

綠茶妹,我想請教一下你,你用咩溝淡 係I herb 買嘅 1% retinol cream?因為我買左,我想講淡用咗先,有需要先用1%,謝謝

男爵府

有冇邊款物理防曬比較清爽不致痘?

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

買不動了!

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

推介呢款個bodycream (個bath and shower cream未用),搽完夠潤唔笠,好滑呀,第二日都唔覺乾!!淡淡香味!!!!

公爵府

2021勳章

ckm80 發表於 20-11-27 23:51
推介呢款個bodycream (個bath and shower cream未用),搽完夠潤唔笠,好滑呀,第二日都唔覺乾!!淡淡香味 ...

你是多少錢買的呢?用了hkblack,298.5。

侯爵府

2021勳章

asweetmom 發表於 20-11-28 00:15
你是多少錢買的呢?用了hkblack,298.5。

用cnblack平多少少,$278.6

公爵府

2021勳章

ckm80 發表於 20-11-28 00:17
用cnblack平多少少,$278.6

好的,謝謝。
你開始用murad了嗎?

侯爵府

2021勳章

asweetmom 發表於 20-11-28 00:19
好的,謝謝。
你開始用murad了嗎?

未呀,但我啱啱開咗dr dennis gross peel呀,尋試咗一次,普通版,用時塊面唔拮,但用完全面有d紅,不過瞓醒無時,同埋用完超滑

公爵府

2021勳章

ckm80 發表於 20-11-28 00:21
未呀,但我啱啱開咗dr dennis gross peel呀,尋試咗一次,普通版,用時塊面唔拮,但用完全面有d紅,不過瞓 ...

有兩個Murad Retinol Youth Renewal Night Cream 

侯爵府

2021勳章

asweetmom 發表於 20-11-28 00:28
有兩個Murad Retinol Youth Renewal Night Cream 

新舊版嚟,但我唔記得邊個新邊個舊,好似上係新下係舊

公爵府

2021勳章

Elenalan 發表於 20-11-27 00:39
冇話第幾位,我冇呢個名單,只係我覺得Jan Marini幾款retinol同我皮膚都幾夾又有效果就繼續用。我係一個可 ...

skinmedica retinol complex 0.5
jan marini luminate face lotion
jan marini age intervention retinol plus

你最推薦哪支呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊