美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

新0號! (叫「0B」 )
濕疹+濃妝仲唔係講緊我

卸妝、洗面一Take過,臉上打圈按摩無需10秒,沖洗後即徹底卸除防水彩妝。洗顏後感覺乾淨清爽、滑溜不黏膩,無需補用潔面產品或使用化妝棉,方便省時。

適合任何膚質     
尤其常用防水彩粧或濃粧、毛孔粗大、粉刺暗瘡、敏感濕疹人士,孕婦也請放心使用

珍珠宮

回覆樓主:

外國當中國錢多人傻公然不守法既時代已經過去

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-12-3 00:16
濕疹+濃妝仲唔係講緊我

係咪即係阿媽年代既冷霜?

水晶宮

greentea000 發表於 20-12-3 00:15
肉眼唔見又唔代表唔滲透,短時間唔滲透更加唔代表長時間唔滲透。想快滲透大把方法,只係無需要為左護膚付 ...

我就係講緊呢樣嘢,所以用家以質地判斷cellular的作用係不正確,我亦一直反對用什麼肌底液,真正滲透作用係cellular的生理作用,topical application不能打開什麼管道,極其量都係勁勁勁表面果層角質死皮。

水晶宮

greentea000 發表於 20-12-3 00:21
係咪即係阿媽年代既冷霜?

呀女,唔好咁講喎,我識化妝以來用cold cream多過用油

珍珠宮

greentea000 發表於 20-12-2 23:57
我下午買左protector啦,不過訂單仲等待系統確認中。
百草味栗子又有好價

還好你動作快,現在又貴回來了!
14至17歲,飲食只能做到提供800亳升鈣質,缺那200你家怎麼解決呢?

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-12-3 00:27
呀女,唔好咁講喎,我識化妝以來用cold cream多過用油

你能在10秒時間卸濃妝嗎?反正我是不能,最少得1分鐘。

珍珠宮

asweetmom 發表於 20-12-3 00:51
還好你動作快,現在又貴回來了!
14至17歲,飲食只能做到提供800亳升鈣質,缺那200你家怎麼解決呢?

呢個階段已經高中,學業繁重,如果開夜車會飲茶/咖啡有額外鈣質流失,都係食返低劑量鈣片補充安心D。否則心思放係每日做適量運動更加重要,食夠鈣只係第一步。

珍珠宮

回覆樓主:

沒有買lytera 2.0,是有其他新代替品嗎?

珍珠宮

asweetmom 發表於 20-12-3 01:15
沒有買lytera 2.0,是有其他新代替品嗎?

無新野,見377平就買2支俾阿媽同阿姨。今個月有7折買ad+ c5 c10,又可以少煩惱1個月搽咩美白。
roc 5 in1仲未返貨,ad+之後可能考慮clarins。

珍珠宮

回覆樓主:

我終於趁black friday fresh官網做81折買左古源修護精華油俾阿媽,贈品都幾多下同實際。

珍珠宮

greentea000 發表於 20-12-3 01:31
無新野,見377平就買2支俾阿媽同阿姨。今個月有7折買ad+ c5 c10,又可以少煩惱1個月搽咩美白。
roc 5 in1 ...

377現在多少錢,有何優惠?

珍珠宮

greentea000 發表於 20-12-3 07:15
我終於趁black friday fresh官網做81折買左古源修護精華油俾阿媽,贈品都幾多下同實際。

我也看見,但是没有出手。既然你買了,我還是等你媽報告。
有便宜一些的好油嗎?

珍珠宮

asweetmom 發表於 20-12-3 07:17
377現在多少錢,有何優惠?

377得18g/支,之前一直賣300。而家特價240就合理好多,vip95折,boc pay滿300減50。

珍珠宮

asweetmom 發表於 20-12-3 07:20
我也看見,但是没有出手。既然你買了,我還是等你媽報告。
有便宜一些的好油嗎? :n ...

本來我另一個選擇係makehappyskin肌底精華油膠囊,都唔平,想成分好之餘又要夠安全。油會放大效果(包括好同壞),我媽搽完油成日順便按摩下面頸,支油如果唔靚仲按摩加強吸收唔使幾日就出事。

珍珠宮

回覆樓主:

毛孔之中既皮脂低過17度就唔流動啦,夜晚要搽得滋潤D,唔好只靠水溶性保濕精華例如b5 gel。

珍珠宮

回覆樓主:

菁純油比古源油仲要貴多$300

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Elenalan 發表於 20-12-3 00:16
濕疹+濃妝仲唔係講緊我

你會試嗎?
用完這個仲用唔用洗面乳?

水晶宮

me920 發表於 20-12-3 08:52
你會試嗎?
用完這個仲用唔用洗面乳?

有興趣呀,現在VIP價差不多76折。
佢廣告好似話唔使再洗第2次,我會用完先再決定。

水晶宮

asweetmom 發表於 20-12-3 00:54
你能在10秒時間卸濃妝嗎?反正我是不能,最少得1分鐘。
...

10秒只係溶左個妝,未包括過水架~

首頁
13461347134813491350...1370

尾頁

跳至