美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓

asweetmom 發表於 19-6-20 22:11
你前天才說暫不回購babo,一打8折就買3支!

最後買左2支Babo, 1支Badger (未用過),72折值得試下。不過Badger in cart冇20% off, 要自己搵CS改價錢。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

2019新春慶豚圓

Elenalan 發表於 19-6-20 21:30
Dr. ci labo呢支幾%? 你用左幾耐呀? 你又冇斑有咩效果見到?
你點樣將377同LAA和retinol分配用呢? 想參考一 ...

dr.ci:labo 377改左幾次版本,而家已經無宣傳有幾多%377。不過內地無賣呢支,估計仍然高過內地上限0.5%。

我幾年前非連續用過2支舊版dr.ci:labo 377,雖然美白效果幾明顯但對當時既我計太笠,無再回購。之後用得比較多有377既係avene d pigment同clinique even better clinical dark spot corrector and optimizer,以效果睇377濃度比較低而且唔係只有377,應該係好多成份既綜合效果。

伯爵府

2019新春慶豚圓

IloveJJ 發表於 19-6-20 22:43
咁快?咁你就忍耐一下,試多啲啦!

我今日好唔開心,我枝用咗幾次既sport bb,竟然漏咗响泳池 ...

剩返5ml,勉強用3日!
太貴,我唔會買,而且我有大把左旋C存貨。

執唔返?咁你屋苑D人既質素又唔符合你要求啦喎!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

greentea000 發表於 19-6-20 23:23
dr.ci:labo 377改左幾次版本,而家已經無宣傳有幾多%377。不過內地無賣呢支,估計仍然高過內地上限0.5%。
...

我都只可以早上搽,晚上繼續LAA/Retinol間住搽。

伯爵府

2019新春慶豚圓

tracy_lui 發表於 19-6-20 20:08
請問曬後舒緩有冇產品好介紹呀? 唔該晒你呀!

我主要用CNP舒膚降敏導入精華,價錢唔可愛。

伯爵府

2019新春慶豚圓

Elenalan 發表於 19-6-20 23:28
我都只可以早上搽,晚上繼續LAA/Retinol間住搽。

laa一暴曬係皮膚中濃度就快速下降,可以話為左阻止膠原蛋白分解犧牲左。要用laa刺激膠原增加又要避開陽光,咁又佔用夜晚時間。好煩惱。

子爵府

2019新春慶豚圓

...

你怎麼決定哪支去做visia呢?

伯爵府

2019新春慶豚圓

asweetmom 發表於 19-6-20 23:41
你怎麼決定哪支去做visia呢?

評估配方可能效果幾好,長期用價錢又肯負擔,買又方便,就會做visia。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

greentea000 發表於 19-6-20 23:39
laa一暴曬係皮膚中濃度就快速下降,可以話為左阻止膠原蛋白分解犧牲左。要用laa刺激膠原增加又要避開陽光 ...

我呢大半年已將LAA調去晚上搽,原因主要係早上搽令個妝易變暗黃唔靚。以前(講緊我仲係廿幾果時 )我用嘅防曬未有咁多光穩定型UV filters, 仲有相當比例嘅短命uv absorbers, 咁搽防曬前先搽抗氧化產品係可以boost up防曬力。而家我相對fieldwork少了,d防曬品又勁左咁多,只要勤補防曬+著防曬衣物,都已經夠了。

伯爵府

2019新春慶豚圓

asweetmom 發表於 19-6-20 22:01
那你為何要替她們測試呢,萬一用壞了呢?

我個總監夠惡,佢旗下團隊唔見/用壞公司野一律報打柴。

子爵府

2019新春慶豚圓

Elenalan 發表於 19-6-20 23:50
我呢大半年已將LAA調去晚上搽,原因主要係早上搽令個妝易變暗黃唔靚。以前(講緊我仲係廿幾果時 ) ...

你穿哪個牌子防曬衣呢?

子爵府

2019新春慶豚圓

greentea000 發表於 19-6-20 23:58
我個總監夠惡,佢旗下團隊唔見/用壞公司野一律報打柴。

打柴是甚麼?打柴就不用負責了?
repavar c5會做visia嗎?

子爵府

2019新春慶豚圓

...

左旋C染黃問題解決了?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

asweetmom 發表於 19-6-21 00:04
你穿哪個牌子防曬衣呢?

我冇你地咁講究牌子,我行入去行山用品店如overlander睇啱心水就買。平日我唔會刻意穿防UV衫,夏天我仍會著背心出街。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

greentea000 發表於 19-6-20 23:27
剩返5ml,勉強用3日!
太貴,我唔會買,而且我有大把左旋C存貨。

唔係屋苑,係公共泳池,我諗多數無啦!我未問。
屋苑質素唔合我要求都無法架啦!我又無錢,我而家已經係我屋苑中最低質素嗰個啦喎!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

...

即係avene d pigment 又有377,又有retinol 嗎?

男爵府

2019勳章

greentea000 發表於 19-6-20 23:34
我主要用CNP舒膚降敏導入精華,價錢唔可愛。

請問你在邊個網站買呀?
請教一下,這個產品是否主力保濕?
保濕是否就等於可以抑制黑色素呢?

男爵府

Elenalan 發表於 19-6-20 20:22
我買左喇$288/18g 呢個價錢我會試
可以話我知代購的資料嗎?因最近也想試,但HK專櫃好貴,剛有朋友去日本,就托她幫忙代買,2支優惠裝都要日幣8500,代購還要便宜又不要欠人情兼方便,謝謝

珍珠宮

2019新春慶豚圓

JESS-JESS 發表於 19-6-21 09:14
可以話我知代購的資料嗎?因最近也想試,但HK專櫃好貴,剛有朋友去日本,就托她幫忙代買,2支優惠裝都要日 ...

因為我唔肯定貨源和品質問題,我亦未用過呢個產品,所以唔會分享代購資料。

大宅

2019新春慶豚圓

Elenalan 發表於 19-6-21 09:22
因為我唔肯定貨源和品質問題,我亦未用過呢個產品,所以唔會分享代購資料。
...

今朝玩左teaspoon
唔知呢個算唔算1/4
但倒落手有個5蚊銀咁大
仲要再多d
因為teaspoon 唔係平面
結果我搽面兩次, 頸一次
再加前手臀先用得哂

首頁

尾頁

跳至