美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

IloveJJ 發表於 19-10-15 19:12
係呀!不過都唔夠Elenalan 佢哋買嗰啲貴啦!
希望有效果啦!

我都等報告

珍珠宮

2019新春慶豚圓

IloveJJ 發表於 19-10-15 22:44
我見skinceuticals 真係好貴嘛!我以為佢夜晚都係用skinceuticals 既retinol
...

SkinCeuticals Retinol係1%我用唔到,加上佢有一個防腐劑成份敏感肌唔敢用

子爵府

2019新春慶豚圓

Elenalan 發表於 19-10-16 00:00
SkinCeuticals Retinol係1%我用唔到,加上佢有一個防腐劑成份敏感肌唔敢用

Jan Marini age intervention retinol plus也是用同一個防腐劑

珍珠宮

2019新春慶豚圓

asweetmom 發表於 19-10-16 00:08
Jan Marini age intervention retinol plus也是用同一個防腐劑

我講MIT喎,Jan Marini 有?
我有濕疹底唔敢用MIT (呢個係證實會trigger contact dermatitis)

子爵府

2019新春慶豚圓

Elenalan 發表於 19-10-16 00:16
我講MIT喎,Jan Marini 有?
我有濕疹底唔敢用MIT (呢個係證實會trigger contact dermatitis)
...

skinceuticals 有retinol 1.0、0.5、0.3,0.3沒有mit。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

asweetmom 發表於 19-10-16 00:23
skinceuticals 有retinol 1.0、0.5、0.3,0.3沒有mit。

我用緊0.5好幾年又冇敏感冇不適又有抗皺和明顯淡斑效果,冇任何理由要用番0.3。而且我鍾意Jan Marini, 因為係面霜質地夠滋潤,搽一支搞掂,又多幾個peptides和抗炎成份。除非買唔到啦,否則冇打算轉,要轉都唔會揀SkinC,仲有其他選擇。

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

有表姐iherb積分到期,佢無野買。咁我就叫佢買幾支RoC Retinol Correxion Deep Wrinkle Night Cream搽手,睇得出用左積分好抵佢先忍住無話我敗家 。我都會試下搽唔搽到面頸,唔得就搽手。而家有搽手做後備,買得比較無壓力。

伯爵府

2019新春慶豚圓

Elenalan 發表於 19-10-16 00:33
我用緊0.5好幾年又冇敏感冇不適又有抗皺和明顯淡斑效果,冇任何理由要用番0.3。而且我鍾意Jan Marini, 因 ...

我唔認為佢係叫你轉,只係順便提供資訊俾其他人,真係唔多人知skinceuticals 出左retinol 0.5同0.3。

子爵府

2019新春慶豚圓

greentea000 發表於 19-10-16 00:47
有表姐iherb積分到期,佢無野買。咁我就叫佢買幾支RoC Retinol Correxion Deep Wrinkle Night Cream搽手, ...

你的工作是否很傷手呢?

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

377用完之後我想繼續用這個成份,但是不想回購,有便宜替代嗎?
你公司內地招聘會考慮香港應屆畢業生嗎?

伯爵府

2019新春慶豚圓

asweetmom 發表於 19-10-16 00:54
你的工作是否很傷手呢?

唔係份工傷手,實際要我落手做機會好少,而係工作環境比寫字樓惡劣,又曬又多沙塵又污糟,帶手套唔方便又會令人感覺扮野。

伯爵府

2019新春慶豚圓

asweetmom 發表於 19-10-16 01:00
377用完之後我想繼續用這個成份,但是不想回購,有便宜替代嗎?
你公司內地招聘會考慮香港應屆畢業生嗎?
...

用377既產品好多,因為呢個成份無專利,但dr.cilabo濃度最高。你由最高濃度轉去低濃度好可能感受唔到進一步效果,而且你而家都只搽色斑位置,買返dr.cilabo都用到好耐下。如果無效果你都唔會想用返佢,有效果就不如堅持多1支,深層色斑真係要鬥耐性。

公司無政策唔請其他地方華人畢業生,不過負責帶新人既資深同事唔肯,尤其部份要考專業資格既職位會好麻煩。

大宅

asweetmom 發表於 19-10-14 17:38
會回購嗎?
會試埋圓樽果款再決定

伯爵府

2019新春慶豚圓

anyasze 發表於 19-10-16 08:36
會試埋圓樽果款再決定

屈臣士今日會員日,有額外95折。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

見屈臣士新上架minon綠色系列,原來知乎已經有測評,突然感覺香港好落後。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

greentea000 發表於 19-10-16 01:29
用377既產品好多,因為呢個成份無專利,但dr.cilabo濃度最高。你由最高濃度轉去低濃度好可能感受唔到進一 ...

咁係咪同初頭你哋好樂觀既諗法唔同咗啦?
你哋嗰時話在大學既理科子侄仍然可以不受影響咁讀書

珍珠宮

greentea000 發表於 19-10-16 10:33

Neutrogena 真係好抵

伯爵府

2019新春慶豚圓

IloveJJ 發表於 19-10-16 10:47
咁係咪同初頭你哋好樂觀既諗法唔同咗啦?
你哋嗰時話在大學既理科子侄仍然可以不受影響咁讀書 ...

上到大學已經係成年人,要唔要被影響同影響幾大係自己話事。真係被滋擾既話,亦唔需要同佢地客氣,用成年人方法解決。

珍珠宮

greentea000 發表於 19-10-16 10:51
上到大學已經係成年人,要唔要被影響同影響幾大係自己話事。真係被滋擾既話,亦唔需要同佢地客氣,用成年 ...

唔係驚相處方面,係被抹黑咗大學生/某大學生呢個影響呢

子爵府

greentea000 發表於 19-10-16 10:33

想用嚟查手,日霜同晚霜有沒有大分別?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊